2011 m. Vasario 10 d. Biržos apžvalga

2011 m. Vasario 10 d. Biržos apžvalga Ir vėl investuotojai apsnūdo, niekas nenori tų akcijų pirkti. Tai kad be darbo nesėdėti, tai jas pardavinėja.

Ir vėl investuotojai apsnūdo, niekas nenori tų akcijų pirkti. Tai kad be darbo nesėdėti, tai jas pardavinėja.

Akivaizdu, kad be naujienų niekas nenori nė piršto pajudinti. Sekli ta mūsų rinka, būtų daug bendrovių, būtų daug ir naujienų. Dabar jei kelios bendrovės skelbia veiklos rezultatus kartą per mėnesį, tai jau labai didelis įvykis.

Tiesa, bankai jau pradėjo skelbti rezultatus, bet dar nesikotiruojantys. O va DNB NORD bankas ruošiasi ir pavadinimą keisti. Kažkokia „ne karma“ šiam bankui su pavadinimas, nes jei neklystu, tai jau bus koks trečias ar ketvirtas pavadinimo keitimas.

O tai jau skamba kaip anekdotas: Lietuvos muitininkai sulaikė pinigų kontrabandą – net 150.000 Zambijos kvačų. Kupiūrų per 2 000 vienetų. Kontrabandos vertė litais... 79 lt. Klausimas: Kiek mokesčių mokėtojai sumokėjo muitininkams, kad perskaičiuotų 2 000 vnt. banknotų?

 

1 pav. Swedbank Markets Ekspress Grupp kainos targetą padidino iki 1.72 EUR. Tačiau toliau pildytis portfelių nerekomenduoja. Tik laikyti.

Bendrovės pajamos sausį padidėjo 9%, iš jų net 43% sudarė pajamos iš internetinės žiniasklaidos.

Į šią žinią reakcijos sulauksime rytoj. Tikėsimės, teigiamos.

 

2 pav. Kažkokie gandai sklando apie tai, kad Snoras rado investuotoją, kuris įsigis iki 10% banko akcijų. Pats bankas nieko neneigia, nei patvirtina, tik sako, kad po emisijos išplatinimo bus matyti. Va ir pažiūrėsim... mes juk prisimenam, kad prieš pat platinimą buvo padidintas emisijos kiekis. Nu ne šiaip sau gi...

Šiandien pozicijoje sulaukėme natūralios korekcijos po tokio kilimo. Na o gandai, jei jie jau neįvertinti dabartinėje kainoje, gal vėl išjudins rinką.

 

3 pav. Ūkio banko lizingas per metus padidėjo daugiau nei pusantro karto. O paties banko akcijos šiandien buvo mėtomos. Skant, ne bankų šiandien diena...

 

4 pav. Nordecon paskelbė preliminarius paskutinio ketvirčio ir metų rezultatus. Pajamos per metus sumažėjo 35%. Tai tik tiek ne neigiamų pozicijų Pelno/Nuostolių ataskaitoje. Visur kitur minusai. Nuostolis vienai akcijai (EPS) išaugo net keturis kartus.

Rinkos reakcija yra adekvati. Neatlaikė jokie dugnai. Reikia pastebėti, kad rinkos dalyviai dar vakar tikėjosi puikių rezultatų. Ir šia kad nori... Rinkos realijos visu savo gražumu...

 

5 pav. Lietuvos jūrų laivininkystės pirkimo signalas atšaukiamas – kaina ieško naujo dugno. Na, jei visi skundžiasi negiliu Klaipėdos uostu, tai LJL gal giliau dugno nenuskęs. Šiaip tokia kainos dinamika nieko labai nestebina, tik pasižiūrėjus į kainą, tas dugnas jau ne taip ir toli, o pagreitis tik didėja. Neabejoju, kad greit išgirsim nelinksmų naujienų.

 

6 pav. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad City Service planuoja įsigyti bendrovių ir Maskvoje. Gera žinia. Tarsi ir laukta, bet truputį netikėta...

 

7 pav. O rinkos flagmanas sau iš lėto vandenis vagoja, bet apyvartos jau nelabai flagmaniškos.

 

8 pav. Tallink pildymosi signalas @0.869 .

 

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

Rašykite mums
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2011 02 10 21:18     #34994
Ką reiškia DnB NORDui  „ne karma“ su pavadinimais? Norvegai supirko likusias akcijas is vokieciu, tai nafik jiem palikti pavidinime tą NORD, jei jis vokiško banko NORD LB liekana? Deda savo norvegiska DnB NOR, viskas labai normalu.
2011 02 10 23:27     #34995
 Ne taip blogai su tuo  Nordecon  ( NCN) kaip atrodo is pirmo zvilgsnio. Anksti dar laidoti

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital