2010 m. Gruodžio 22 d. Biržos apžvalga

2010 m. Gruodžio 22 d. Biržos apžvalga Na va, šios toks atsigavimas rinkoje jau matyti. Ką parduodam, ką perkam. Labiausiai investuotojų aistras kaitino bankai. Ūkį su Šiauliais pirkom, o Snor

Na va, šios toks atsigavimas rinkoje jau matyti. Ką parduodam, ką perkam. Labiausiai investuotojų aistras kaitino bankai. Ūkį su Šiauliais pirkom, o Snorą metėm.

Aišku, ne tik šios akcijos „darė rinką“. Šiandien aktyviau prekiauta beveik visomis populiariomis akcijomis. Greičiausiai tokį aktyvumą dar ir rytoj matysim. Na o tarpušvenčiu, greičiausiai, vėl bus ramu.

 

 

1 pav. Nuo šiandien biržoje kotiruojasi LITGRID turtas AB akcijos Papildomajame prekybos sąraše. “LITGRID turtas bus vienintelė elektros energijos perdavimo sistemos operatoriaus veiklą vykdanti bendrovė Baltijos šalių biržose, todėl, tikimės, sulauks tiek užsienio, tiek Lietuvos investuotojų susidomėjimo. Akcijų įtraukimas į biržos prekybos sąrašus taip pat leis bendrovei per kapitalo rinką pritraukti lėšų savo strateginiams projektams“, - sakė Arminta Saladžienė, NASDAQ OMX Vilnius prezidentė ir valdybos pirmininkė. „Įmonės akcininkams ir rinkos dalyviams bendrovės akcijų įtraukimas į biržos prekybos sąrašą yra aiškus ženklas, patvirtinantis įmonės veiklos ir valdymo skaidrumą. Šis sprendimas yra vykstančios energetikos sektoriaus pertvarkos vienas baigiamųjų žingsnių“, - teigia LITGRID turtas AB generalinis direktorius Virgilijus Poderys. LITGRID turtas AB įstatinis kapitalas yra 504 331 380 litų, kuris yra padalintas į 504 331 380 paprastųjų vardinių akcijų. Vienos Bendrovės išleistos paprastosios vardinės akcijos nominali vertė yra 1 litas. Bendrovės kapitalas ir rezervai 2010-12-01 sudarė 1 868 596 118 Lt. Debiutas kol kas ne koks, akcijas tik pardavinėjo...

 

2 pav. Invalda informuoja, kad 2010 metų gruodžio 21 dieną buvo pasirašytas 2010 metų lapkričio 18 dieną sudarytos sutarties dėl "Trakcja Polska" ir "Tiltra Group" veiklos sujungimo pakeitimas. Jį pasirašė AB "Invalda", Tiltra Group AB, AB "Kauno tiltai" (toliau - Tiltra Group) ir kiti Tiltra Group akcininkai bei Lenkijos listinguojamos geležinkelių infrastruktūros statybos rinkos lyderė "Trakcja Polska S. A." ir jos didžiausia akcininkė Ispanijos "Comsa Emte" grupė. AB "Invalda" yra pateikusi informaciją apie sutartį 2010 metų lapkričio 18 dienos ir 2010 metų gruodžio 1 dienos pranešimuose apie esminį įvykį. Invaldos akcijos jau kuris laikas flatinasi po Aligatoriumi. Pirkti rizikinga.

 

3 pav. Na va, vakar prikarksėjom ir šiandien ALT investicijos vadovas Kauno apygardos teismui pateikė pareiškimą dėl bankroto bylos bendrovei iškėlimo. Bendrovės akcininkai su minėtu pareiškimu dėl bankroto bylos Bendrovei iškėlimo bei pateikiamais prie pareiškimo nuorašais gali susipažinti Bendrovės buveinėje darbo dienomis iš anksto suderinus laiką su Bendrovės vadovu. Papildomą informaciją teikia generalinis direktorius Vytautas Junevičius, tel. (8 315) 57243. Dėl to biržoje sustabdyta prekyba akcijomis.

 

4 pav. Įmonių grupė „ALITA“, AB pranešė, kad ji neturi jokių įsipareigojimų AB „ALT investicijos" atžvilgiu, tačiau yra reali tikimybė, kad Bendrovė turės perimti visus AB „ALT investicijos" įsipareigojimus „Swedbank", AB, kylančius iš 2006 m. birželio 29 d. kredito linijos sutarties Nr. 06-046799-KL (su vėlesniais pakeitimais ir papildymais) kaip solidarus AB „ALT investicijos" skolininkas „Swedbank", AB, atžvilgiu. Taip pat Bendrovė primena, kad šiuo metu vyksta derybos su „Swedbank", AB, kuris yra pagrindinis Bendrovės kreditorius, rodantis suinteresuotumą išsaugoti bei užtikrinti tolimesnį Bendrovės veiklos vykdymą, dėl Bendrovės įsipareigojimų „Swedbank", AB, sąlygų. Bendrovė pažymi, kad ji siekia ir toliau išsaugoti, užtikrinti bei plėtoti tolimesnės savo veiklos vykdymą bei išlaikyti turimas rinkos pozicijas. Akcijos kaina atsimušė į 0.09 EUR palaikymą. Kažin ar jis bus pakankamai stiprus, kad atsilaikytų. Dabartiniams akcininkams belieka tik tikėtis... Šiaip geriausia dabar būtų šias akcijas stebėti ne pozicijoje, o likutį investuoti į kur kas patrauklesnes pozicijas.

 

5 pav. Šiaulių banke užfiksuotas kainos prabudimas su apyvarta. Dar keli tokie impulsai ir kaina lauš trendą. Pirkimo signalas @0.336.

 

6 pav. Apranga nenori pakilti virš Aligatoriaus. Šiandien net gerokai padidėjusi apyvarta neleido to padaryti. Turime pakankamai stiprų palaikymą ties 1.89 EUR. Jis toli ir galima tikėtis, kad jo „paslaugų“ neprireiks.

 

7 pav. City Service vis dar kritime. Pardavimo signalas @2.875 .

 

8 pav. Lietuvos jūrų laivininkystės pardavimo signalas @0.077 .

 

9 pav. Ekspress Grupp pildymosi signalas @1.541 .

 

10 pav. Nieko nenustebino signalo suveikimas Grigiškėse.

 

11 pav. Ūkio bankas šiandien gerai padirbėjo ir nunešė stogus. Pagaliau galima drąsiai teigti, kad kaina pasiryžo toliau tęsti trendą up.

 

12 pav. Snoro investuotojams nepatiko papildomas kapitalo didinimas ar jau sotu visų žinių? Procesas tik pavasarį pasibaigs – laiko dar daug. Dabar parduodam naujienas. Norintiems fiksuoti greitą pelną, šiandien kaip tikia tokia proga ir buvo. O jei kaina toliau kris, galima fiksuoti pelnus toliau.

 

Three Insurance salesmen were sitting in a restaurant boasting about each companies’ service.

The first one said, “When one of our insured died suddenly on Monday, we got the news that evening and were able to process the claim for the wife and mailed a check on Wednesday evening.”

The second one said, “When one of our insured died without warning on Monday, we learned of it in 2 hours and were able to hand-deliver a check the same evening.”

The last salesman said, “That’s nothing. Our office is on the 20th floor. One of our insured who was washing a window on the 85th floor, slipped and fell. We handed him his check as he passed our floor!”

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

Rašykite mums

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital