Komentarai 4 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2010 m. Lapkričio 3 d. Biržos apžvalga

2010 m. Lapkričio 3 d. Biržos apžvalga Ir naujienų, ir pinigų, ir prieaugių, ir aistrų šiandien pilna birža. Kainos kilo kaip ant mielių, tiksliau pasakius, kaip ant švediškų pinigų.

Ir naujienų, ir pinigų, ir prieaugių, ir aistrų šiandien pilna birža. Kainos kilo kaip ant mielių, tiksliau pasakius, kaip ant švediškų pinigų.

Gali būti, kad ir daugiau fondų apsipirkinėjo, o spekuliantai neleido jiems to padaryti pigiai. Tiek Snoro, tiek Aprangos, tiek Panevėžio statybos tresto naujienos yra ilgalaikio pobūdžio. Tad gali būti, kad artimiausiu metu pigiau ir nepasitaikys apsipirkti.

Dar anksti tikėtis rimtos korekcijos, nes kol mūsų seklioje rinkoje apsipirkinėja fondai, tol korekcija neįmanoma. O kad tie fondai pradėtų dabar akcijas pardavinėti, tai turėtų dangus griūti.

NT rinkoje kol kas aktyviausiai „perka“ antrinės bankų bendrovės bei kažkokie naujokai, teigia Colliers. Kol kas supirkinėjamas problemiškiausias turtas, kas yra labai natūralu. Vertinant, kad bankai turi vis mažiau blogų atidėjinių, tai ir problematiškų NT objektų mažėja. O jei tarp rinkos naujokų yra skandinavų ir rusų institucinių, tai galima tikėtis, kad artimiausiu metu, pasibaigus „problemiškiems“, pradės sparčiau kilti NT kainos. Ir šiaip toks įspūdis, kas „smart money“ pro NT jau prasinešė...

 

1 pav. Snoras nusprendė kreiptis į Vertybinių popierių biržą NASDAQ OMX Vilnius, prašydamas įtraukti banko PVA į Oficialųjį prekybos sąrašą. Prašymą ketinama pateikti iki šių metų lapkričio 5 dienos. Investuotojai naujieną įvertino superteigiamai. Suveikė ir dieninis ir savaitinis pirkimo/pildymosi signalai. Galima ir toliau pildytis, kainai toliau kylant.

 

2 pav. Rokiškio sūrio spalio mėnesio konsoliduoti neaudituoti pardavimai sudarė 55,781 mln. lt. O tai 9.59% per praėjusių metų tą patį laikotarpį. Per 10 šių metų mėnesių preliminarūs konsoliduoti neaudituoti pardavimai sudarė 445,434 mln. lt. arba 6.76% mažiau negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį. Naujiena gera, pildymosi signalas suveikė, tik aktyvumo pozicijoje pritrūko.

 

 

3 pav. Vilkyškių pieninė savo įnašais padidino dukterinės įmonės AB „Modest“ įstatinį kapitalą. AB „Vilkyškių pieninė“ valdomų akcijų dalis padidėjo nuo 97.4 % iki 99.7 %. Apskritai, Vilkyškiai iš gynybinės akcijos patapo spekuliacine akcija. Suveikė pildymosi signalas. Galima toliau pildytis, jei tik kaina kyla.

 

4 pav. Baltikos ketvirtiniai rezultatai gerokai prastesni nei Aprangos. Apyvartos gal ne kiek reikšmingai mažėja, bet va nuostoliai tai labai pastebimai. Investuotojai rinkoje nevertina rezultatų neigiamai – juk rinkos dalia pagal pardavimus padidėjo. Pildymosi signalas @1.24 EUR. Kažin ar jis greit suveiks…

 

 

5 pav. Agrowill valdyba svarsto galimybę listinguoti savo akcijas Varšuvos vertybinių popierių biržoje. Bendrovė ketina Varšuvos biržoje išplatinti iki 35 mln. akcijų ir tikisi pritraukti 55-80 mln. lt. kapitalo. Valdybos pirmininkas Bagavičius sako, kad kapitalo užsienio rinkose pritraukti tik dabar nuspręsta todėl, kad kreditoriai patvirtino bendrovės restruktūrizavimo planą. Apie pačią bendrovę jis teigia, kad reikalai gerėja: „Viskas ateina per skaičius, o jie gerėja.“ Investuotojai rinkoje kol kas mano kitaip. Akcijos kaina šiandien krito, ir jau nuo rugpjūčio pradžios negali įveikti susiformavusio pasipriešinimo, kai tuo tarpu kitos akcijos kasdien pateikia „gineso“ rekordus.

 

6 pav. Lietuvos jūrų laivininkystė šaukia akcininkus susirinkiman. Vienas iš svarstomų klausimų bus dėl bendrovės laivų įkeitimo SEB bankui, atidedant kredito grąžinimo terminus. Kainos kanalas linkęs judėti žemyn. Pirkti labai rizikinga.

 

7 pav. Šiaulių banko insaideris, banko stebėtojų narys Gintaras Kateiva per biržą pardavė akcijų už 55.000 lt. Jei insaidas baigė pardavimus, tai pirkimo/pildymosi signalas @1.14 lt. Bet vis tiek, kodėl insaidas pardavinėja?...

 

 

8 pav. Panevėžio statybos tresto kaina kilo, kaip manoma, dėl VŽ pasirodžiusios informacijos, kad Klaipėdoje bus statoma šiukšles deginsianti jėgainė. Trestas klos pamatus... Pamanykit, pamatai kažkokiai jėgainei, juk tai ne Valdovų rūmai... Antra vertus, ant pamatų juk viskas ir laikosi. Beje, statant Valdovų rūmus, didelė pamatų dalis jau buvo... Bet kainos grafikas rodo ką kita. Kažkokia informacija rinkoje pasirodė jau vakar – PTR supirkinėjo aktyviai. O kad viena maža eilutė spaudoje užgapintų kainą?... Na nebent tik dėl to, kad statybų rinkoje visiškas štilis.

 

 

9 pav. Lino pirkimo signalas @0.40 lt.

 

 

10 pav. Aprangoje suveikė pildymosi signalas. Akcijos kaina siekia naujų aukštumų. Galima pildytis, kainai toliau kylant. Nojus, duodamas interviu apžvalgai, teigė, kad jis nesijaudina per spėjimą prarastų orakulizmo taškų, nes jie „sugrįš“ per VP sąskaitą ir dar su kaupu.

 

11 pav. Iš TEO pozicijos atsitraukė pardavėjai. Nes labai jau neįprasta, kad kaina kiltų su labai sumažėjusia apyvarta.

 

 

12 pav. Žemaitijos pieno pirkimo pildymosi signalas @1.95 lt.

 

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

Rašykite mums
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2010 11 03 21:37     #34436
kaip sSulija o is kokiu saltiniu ta info apie NT?
2010 11 03 21:40     #34437
Dekuj , puiki apzvalga.
Neprisijungęs vartotojas
Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


2010 11 03 21:54     #34438
 taigi nurodytas saltinis
2010 11 03 22:12     #34439
dekingas praskaiciauCitatos pradžia Neprisijungęs vartotojas  
   taigi nurodytas saltinis Citatos pabaiga

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital