Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Teisme - "Snoro" indėlio sertifikatų savininkų pergalė, buriama nauja grupė

Spekuliantai.lt | 2013-09-18 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 2722
Raktiniai žodžiai: Snoras
Teisme - "Snoro" indėlio sertifikatų savininkų pergalė, buriama nauja grupė Teisme - "Snoro" indėlio sertifikatų savininkų pergalė, buriama nauja grupė

 Vilnius, rugsėjo 18 d. Bankrutavusio banko „Snoras“ indėlio sertifikatų savininkai pasiekė pergalę Vilniaus apygardos teisme, kuris pripažino jų teisę gauti draudimo išmokas, praneša Investuotojų asociacija.
„Iki šiol buvo laimimos pavienių „Snoro“ indėlio sertifikatų savininkų bylos. Investuotojų asociacijos žiniomis, tai bene pirmasis atvejis, kai yra visiškai patenkinamas grupės „Snoro“ indėlio sertifikatų turėtojų ieškinys“, - sakė nukentėjusių interesus gynęs Investuotojų asociacijos valdybos narys, advokato padėjėjas Dominykas Vanhara.
Jo teigimu, 4 asmenų grupės ieškinį išnagrinėjęs teismas nusprendė nuginčyti indėlio sertifikato sutartis, taikyti restituciją ir pripažinti teisę gauti indėlio draudimo išmokas.
„Džiaugiamės, kad pavyko pasiekti šią visiems „Snoro“ indėlio sertifikatų turėtojams reikšmingą pergalę. Prie Investuotojų asociacijos buriamos indėlio sertifikatų pirkėjų grupės, kuri kreipsis į teismą dėl draudimo išmokos priteisimo, kviečiame prisijungti ir kitus nukentėjusius nuo „Snoro“ bankroto“, - sakė Investuotojų asociacijos direktorius Tomas Pilipavičius.
Advokato padėjėjo (advokato Mindaugo Kazlausko kontora) D. Vanharos teigimu, reiškiant grupės ieškinį, yra patiriamos ženkliai mažesnės bylinėjimosi išlaidos, įskaitant ir riziką dėl kitos šalies patirtų teisinių išlaidų atlyginimo. Norintys prisijungti prie Investuotojų asociacijos buriamos grupės, turėtų parašyti į [email protected].
„Snoras“, kuriam Lietuvos bankas buvo apribojęs galimybes mokėti didesnes palūkanas už indėlius, aktyviausiai rinkoje leido indėlio sertifikatus. „Snoro“ bankroto administratoriaus duomenimis, banko žlugimo metu buvo išleista apie 327 mln. litų „Snoro“ indėlio sertifikatų, kuriuos turėjo įsigiję daugiau nei 4,3 tūkst. asmenų.
„Snoro“ veikla sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, o bankroto byla bankui iškelta gruodžio 7 dieną. Pagrindiniai „Snoro“ akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas apkaltinti daugiau kaip 1,7 mlrd. litų vertės turto pasisavinimu ir šiuo metu Londone bylinėjasi dėl ekstradicijos į Lietuvą.
Investuotojų asociacija yra didžiausia smulkiuosius investuotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Investuotojų asociacija užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas. Daugiau informacijos – www.investuotoju.lt.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital