Komentarai 5 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Kur investuoti pinigus - butas Vilniuje ar sodyba vestuviu nuoma?

margarita33 | 2013-07-14 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 4827
Raktiniai žodžiai: Parduodamos sodybos, parduodamos sodybos Alytaus rajone
Kur investuoti pinigus - butas Vilniuje ar sodyba vestuviu nuoma?

Nuomonių ringas. Aktuali tema norintiems investuoti į NT. Butas ar sodyba - vestuvių nuomai?

Paprastam žmogui, kuriam netyčia atsirado kišenėje pusė milijono, labai dažnai suskauda galvą - kaip elgtis su tokia pinigų suma... Toks žmogus dažniausiai bėga į artimiausią banką ir ten palieka saugiai savo pinigus. Tai čia pirma kategorija. Antra kategorija tokių laimingųju galvoja kur juos investuoti. Tokia investicija dažniausiai būna į nekilnojąmąjį turtą. Ir tai dažniausiai būna butas. Šiaip butas - saugi investicija. Iš tokios investicijos galima ir uždirbti. Tačiau klausimas - kiek? Ir ar nėra šiai investicijai alternatyvų?

Šiame straipsnyje, norėčiau pateikti keletą tokios investicijos skaičiavimų remiantis: parduodamossodybos.lt 

1. Investicija į butą Vilniuje

Gerai. Pradėkime nuo pradžių. Butas Vilniuje netoli centro šiuo metu kainuoja vidutiniškai apie 300.000,- Lt
Ką galima nuveikti su tokiu turtu, kad investicija būtų pelninga? Be abejo, tik nuomoti. Paskaičiuokime, kiek galima uždirbti nupirkus tokį butą per metus. Vidutiniškai pajamos turėtų būtų apskaičiuojamos taip : 12 mėnesių padauginame iš 1100,- Litų. Kągi gauname? Gauname 13.200,- Bet čia dar ne viskas... Yra labai svarbi detalė, apie kurią pamiršta investuotojai į butus. O galbūt, net keletas detalių... Pamirštama paskaičiuoti penkių metų pelną ir i6laidas. Ką tai reiškia? O tai reiškia štai ką: aktyviai nuomojant butus, beveik visada, po penkerių metų, reikia daryti buto remontą - keisti baldus, dažyti buto sienas, keisti buitinę techniką... Priešingu atveju, buto niekam už gerą kainą neišnuomosi. Kyla klausimas - kiek buto remontas kainuoja? Kas susidūrę su šiuo reiškiniu, puikiai žino, jog tokie remontai atsieina tarp 20.000 - 30.000.- Litų. Na, tada dabar koks metinis, tai yra metinis rezultas, jeigu skaičiuosime penkerių metų bėgyje? Penkis metus padauginkime iš 12 mėnesių ir padauginkime iš vieno mėnesio nuomos kainos. Gauname 66.000,- Litų . Tuomet iš šios sumos atimame 30.000,- litų ir gauname 36.000, - Litų penkerių metų pelną. Vadinasi realus pelnas į mėnesį lygus 600,- litų.

Rezultatas: Pelnas iš investicijos į butą
per penkerius metus - 36.000,- litų... per mėnesį - 600,- Litų...

2. Investicija į sodybą tinkamą vestuvių nuomai


Čia truputį viskas paprasčiau ir aiškiau. Visų pirma, tai reiktų atkreipti dėmesį, kad objektų tinkamų vestuvių nuomai yra tiek, kad galima ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti. Tai galite padaryti paprasčiausiai naršydami NT portalus. Vestuvės triukšmingas reiškinys... O čia išeitis - nekilnojamojo turto objekto komercinė paskirtis. Paieškokite, kiek rasite sodybų su komercinės paskirties sklypu? ... Naršydami, mes neradome nei vieno.
Na o dabar apie pelną iš nekilnojamo turto nuomos investavus į tokią sodybą. Kiek mėnesių trunka vestuvių sezonas per metus? Teisingai... Penkis mėnesius. Prasideda nuo gegužės ir baigiasi rugsėjo gale. Kaip sodyba nuomojama? Kiekvieną savaitgalį. Tačiau reikia nepamiršti, kad daugelis nuomoja vienai parai. O tai reiškia, kad vienas savaitgalis lygus dvejoms vestuvėms - tai yra per mėnesį nuomos pajamos, jeigu imsime, pačią minimaliausią kainą parai 1000,- Litų ( ... kas yra nerealu, nes Lietuvoje bet kuriame Lietuvos kampelyje sodybos, tinkančios vestuvių nuomai, kaina parai svyruoja apie 2000,- Litų) per mėnesį turėsime 8000,- litų pajamų. Reiktų atkreipti dėmesį dar ir į tai, kad pajamos - dar ne pelnas. Tačiau nuomos sektoriuje, pajamos nuo pelno mažai kuo skiriasi... Taigi, jeigu skaičiuosime metų pajamas, gausime (5 mėn. X 8.000,-Lt.) 40.000,- Litų. Na, o jeigu kažkas mano, kad turtas dar ir nusidėvi, tai šiuo atveju šiam nusidėvėjimui padengti, galima sodybą išnuomoti ir per didžiąsias šventes - Nauji metai, kalėdos ir t.t. Iš šių švenčių galima surinkti dar apie 10.000,- Litų papildomai.

Rezultatas: Pelnas per mėnesį (50.000/12mėn.=) 4166,- Lt
Per penkeris metus - 250.000,- Lt
O kaip įvertinsite tą, laiką kai patys galite sau leisti poilsiauti nuosavoje sodyboje žvejodami ar pramogaudami su savo brangiausiais žmonėmis ar galų gale kolegomis?

Klausimas visiems : ant kiek visa tai realu ?

 

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



2015 02 24 16:07     #35830
 Na aš, tai investuočiau į butą, tarkim, kad ir Vilniuje. O po to pritaikai, kad ir trumpalaikei buto nuomai. Juk buto nuoma visada bus pageidaujama.
2015 04 16 21:14     #35836
pritariu. tai labai populiarus dalykas europos sostinese. sioje srityje nepralenkiama rusijos sostine-Maskva
2015 10 20 13:49     #35894

You will acquisition artist IWC Replica watches about anywhere but be accurate and accept anyone who is an accustomed seller.Decide whether you wish academic or accidental actualization afore you buy. If you are arcade for anyone abroad be abiding you are acquainted of their affairs and tastes. For instance, you wouldn't wish to buy the aforementioned watch for old uncle fred the oil administrator as you would for Frat Boy Tim. You can acquisition artist watch styles that ambit from accepted to avant-garde and academic to casual. Just be abiding and aces the appropriate one for the getting you are accepting it for. You charge to apperceive what you wish Replica watches uk in the breadth of brands, agenda or analog, wind up or array operated etc. The attempt may be the aforementioned but the actualization you accept to accept from can accomplish it complicated.

2018 11 10 16:27     #41236
 This is a great inspiring article.I am pretty happy with your good work.You put really very helpful information. Keep it up Keep blogging Looking to read your next post.
http://www.travelfornewcouples.com/what-are-the-school-holidays-for-2018/


2019 07 25 10:57     #43262
  Sodyba reikalauja didesnių investicijų nei tik ją nusipirkti. Išlaikymas, priežiūra, marketingas, kad būtų žinoma ir visas pilnas servisas, reikalingas pokyliams. Tam reikia nemažai žinių. Butų nuoma visuomet buvo ir bus populiaru, nes ypatingai jaunimas tikrai negali leisti sau nusipirkti stogo virš galvos, arba nėra apsisprendę kur kurs tolimesnį gyvenimą, tad nuomotis geriausias sprendimas. Aš dirbant Kaune įsigijau butą, kurį jau kelerius metus nuomoju, nes persikrausčiau gyventi į Vilnių. Nežinau, gal po kurio laiko rotuos į dar kitą miestą, o gal čia ir liksiu visam. Svarbu perkant atlikti racionalų turto vetinimą https://www.unohub.lt/paslaugos/vertinimas/turto-vertinimas/  juk tai tikrai pakankamai ne maža investicija

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital