Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Orion LIE indekso parodymai sausio mėnesį

Orion Securities | 2013-01-31 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1540
Raktiniai žodžiai: Orion LIE
Orion LIE indekso parodymai sausio mėnesį Orion LIE indekso parodymai sausio mėnesį

 Sausio mėnesio „Orion Lietuvos išankstinio ekonomikos“ indekso („Orion LIE“ indeksas) reikšmė didėjo taip pat sparčiai kaip ir gruodį – apie 3 procentus. Tai sparčiausias dviejų mėnesių „Orion LIE“ indekso augimas per pastaruosius du metus. Sausio mėnesio spartų „Orion LIE“ indekso augimą lėmė visi indeksą sudarantys indikatoriai – eksportas, pinigų masė ekonomikoje, vartotojų lūkesčiai, akcijų indeksas, gamybos užsakymai ir gamintojų apklausos indeksas. Taip pat reikėtų pažymėti, kad per sausio mėnesį Lietuvos išankstinis ekonomikos indeksas viršijo aukščiausią visų laikų 2007 m. rugpjūčio mėnesio lygmenį 2,3 proc. ir pasiekė naują aukščiausią tašką. Taigi pastaruoju metu „Orion LIE“ indeksas atspindi gana pozityvias Lietuvos ekonomikos tendencijas ir spartesnę ūkio plėtrą.

Priminsime, kad „Orion LIE“ indeksas atspindi Lietuvos ekonomikos svyravimus ir yra naudojamas iš anksto numatyti recesiją. Indeksas nusako ateities Lietuvos ekonomikos būklę maždaug II-III ketvirčiams į priekį. Sunkmečio pavojus signalizuojamas, kai „Orion LIE“ indeksas smunka keturis mėnesius iš eilės, smukimas yra didesnis nei 6 proc. ir būna paremtas daugiau nei puse indeksą sudarančių indikatorių. Nors spartesnis „Orion LIE“ indekso augimas atspindi spartesnį Lietuvos ekonomikos augimą, tačiau tikslaus indekso augimo ar smukimo tempo negalima tapatinti su Lietuvos BVP augimo ar smukimo tempu.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital