Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Privalomas “Sanito” akcijų išpirkimas, net ir nesant ginčų, užstrigo teisme

Spekuliantai.lt | 2013-01-08 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1798
Raktiniai žodžiai: Sanitas
Privalomas “Sanito” akcijų išpirkimas, net ir nesant ginčų, užstrigo teisme Privalomas “Sanito” akcijų išpirkimas, net ir nesant ginčų, užstrigo teisme

 Praėjo daugiau nei vieneri metai nuo to, kai Kanados farmacijos bendrovė „Valeant“ teisme inicijavo privalomąjį „Sanito“ akcijų išpirkimą iš smulkiųjų akcininkų, tačiau procesas kol kas į priekį nepasistūmėjo, praneša Investuotojų asociacija.
Tai reiškia, kad terminą parduoti akcijas „Valeant“ praleidę investuotojai šiuo metu negali parduoti turimų „Sanito“ akcijų už privalomojo išpirkimo kainą, o „Valeant“ patiria papildomų išlaidų dėl reikalavimų teikti informaciją apie biržoje vis dar kotiruojamo „Sanito“ veiklą.
„Dėl šio akcijų išpirkimo kainos joks ginčas nevyksta – „Valeant“ pasiūlyta kaina buvo sąžininga. Priešingai nei „Lifosos“ atveju, kur per kiek daugiau nei metus pavyko išspręsti ginčus dėl akcijų supirkimo kainos, „Sanito“ atveju procesas stovi vietoje ir smulkieji negali gauti jiems priklausančių pinigų“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.
„Valeant Pharmaceuticals International“, kurią atstovauja advokatų kontora „Tark Grunte Sutkiene“, į Vilniaus miesto 3-iąjį apylinkės teismą dėl privalomojo akcijų išpirkimo kreipėsi 2011 metų gruodžio 30 dieną, tačiau byla dėl neaiškių priežasčių kol kas nepradėta nagrinėti. „Valeant“ į depozitinę sąskaitą SEB banke yra įmokėjusi maždaug 6,4 mln. litų, kurie skirti išpirkti 0,6 proc. „Sanito“ akcijų iš smulkiųjų akcininkų.
„Raginame kapitalo rinką prižiūrinčias institucijas pasižiūrėti, ką reiktų keisti teisės aktuose, kad tokios bylos, kuriose nėra jokių ginčų, būtų nagrinėjamos taip, kaip įprasta užsienio šalyse – greitai. Tai, kad daugiau nei 1 mlrd. litų į „Sanitą“ investavęs „Valeant“ jau metus negali įgyvendinti privalomojo akcijų supirkimo, Lietuvos investiciniam patrauklumui taškų neprideda“, - sakė T. Pilipavičius.
Pasak jo, „Valeant“ taip pat galėtų sudaryti terminą praleidusiems smulkiesiems akcininkams galimybę parduoti „Sanito“ akcijas ir nelaukiant teismo sprendimo.
Investuotojų asociacija yra didžiausia smulkiuosius investuotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Investuotojų asociacija užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas. Daugiau informacijos – www.investuotoju.lt.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital