Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

„Invaldos“ rinkos vertė per dvi dienas smuko 50 mln. litų

Spekuliantai.lt | 2012-11-02 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1456
Raktiniai žodžiai: akcijos, akcijų kritimas, akcijų vertė, Dalius Kaziūnas, Invalda, rinka, skaidymas, Vilniaus akcijų birža
„Invaldos“ rinkos vertė per dvi dienas smuko 50 mln. litų „Invaldos“ rinkos vertė per dvi dienas smuko 50 mln. litų

Trečiadienį "Invaldos" akcijos atpigo 8,06 proc., o per dvi dienas jos pigo 12,6 proc. taip bendrovės rinkos vertę sumažindamos apie 50 mln. litų. Trečiadienį, pasibaigus prekybai, "Invaldos" kapitalizacija siekė beveik 347 mln. litų. (papildyta: nauja pirma pastraipa)

„Invaldos“ akcijos Vilniaus akcijos biržoje trečiadienį popiet buvo atpigę daugiau nei 8 proc., o ryte jos kaina buvo smukusi net 10 procentų.

14 val. 19 min. „Invaldos“ akcijų vertė buvo sumažėjusi 8,53 proc., tai lėmė, kad rinkos vertė sumažėjo per 30 mln. litų.

Pirmadienį „Invalda“ paskelbė, kad šaukia akcininkų susirinkimą, kuriame bus prašoma įgaliojimų rengti reorganizavimo skaidymo būdu ar atskyrimo sąlygas.

„Planuojama, kad po pertvarkos veiksiančios bendrovės turės skirtingas strategijas dėl investavimo trukmės bei rizikos“, - sakė „Invaldos“ prezidentas Dalius Kaziūnas.

Pasak jo, galimas turto pasiskirstymas bei bendrovių akcininkų struktūros paaiškės tuomet, kai gavus „Invaldos“ akcininkų pritarimą bus įvertintas turtas bei parengtos reorganizavimo ar atskyrimo sąlygos.

Akcininkų susirinkimas šaukiamas lapkričio 20 dieną.

Didžiausia investizijų bendrovės „Invalda“ akcininkė trečiadienį „Verslo žinoms“ teigė neatmetanti galimybės pasitraukti iš įmonės akcininkų.

„Invaldos“ akcijų kritimas su savimi žemyn nusitempė ir Vilniaus biržos indeksą. Jis 14 val. 30 min. buvo smukęs 0,45 procento. Rygos akcijų biržos indeksas kilo 0,15 proc., o Talino – 0,15 procento.

Ekonomika.lt

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital