Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Pranešimas spaudai: pirmasis algoritminės prekybos fondas Lietuvoje

Orion Securities | 2012-10-12 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1768
Raktiniai žodžiai: Orion Securities, investicinis fondas, algoritminė prekyba
Pranešimas spaudai: pirmasis algoritminės prekybos fondas Lietuvoje Pranešimas spaudai: pirmasis algoritminės prekybos fondas Lietuvoje

2012 m. spalio 11 d. Lietuvos bankas patvirtino naujojo alternatyvaus investicinio fondo „Algorithmic Trading Portfolio“ dokumentus. Tai pirmasis tokio tipo fondas ne tik Lietuvoje, bet ir regione. „Matėme didelį investuotojų susidomėjimą algoritminėmis sistemomis. Išsprendę techninius bei kompetencijos klausimus, išbandę strategijų veikimą praktiškai, nutarėme pasiūlyti fondą, kurio turto dalis bus investuojama algoritminės prekybos būdu. Tai absoliučios grąžos sieksiantis fondas, jis sieks uždirbti tiek rinkoms krentant, tiek ir kylant“, – teigia Rytis Davidovičius, valdymo įmonės „Orion Asset Management“ vadovas.

Algoritminės prekybos sistemos yra būdas kai kompiuterinės sistemos pavedimus dėl konkrečių finansinių priemonių įsigijimo ar pardavimo suformuoja automatiškai, vadovaujantis matematiniais algoritmais. Jie sudaromi apdorojant istorinius ir einamuosius rinkų duomenis naudojant techninę analizę, statistinius duomenų apdorojimo metodus bei fundamentalią informaciją. Sistemos gali būti įvairių tipų, logikų, trukmės. Sujungtos kartu, jos kompensuoja viena kitos trumpalaikius nuostolius ir grąža gaunama stabilesnė su mažesniais trumpalaikiais praradimais. Žinoma, tokio investavimo rizika yra didelė ir šis fondas yra skirtas tik profesionaliems investuotojams, kurie turi žinių, patirties ir gali investuoti bent 100.000 eurų (tokia yra fondo minimali investicija).

Fondas prekiaus likvidžiausiais pasaulyje ateities sandoriais pagrindinėse biržose. Laisvos lėšos galės būti investuojamos į vyriausybių ar įmonių skolos vertybinius popierius, įmonių akcijas. Fondo tikslas – ilguoju laikotarpiu uždirbti teigiamą grąžą, nepriklausomai nuo bendros rinkų krypties ar ekonominio ciklo fazės.

Su fondu išsamiau susipažinti galite valdymo įmonėje „Orion Asset Management“ (www.orion.lt).

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos