Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Vokietijos Konstitucinis Teismas trečiadienį pareiškė, kad Vokietija gali ratifikuoti ESM, tačiau reikėtų atsižvelgti ir į galimas tokio sprendimo pasekmes

Spekuliantai.lt | 2012-09-20 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 2253
Raktiniai žodžiai: Europos stabilumo mechanizmas, Fiskalinės drausmės sutartis, ECB, Alpari
Vokietijos Konstitucinis Teismas trečiadienį pareiškė, kad Vokietija gali ratifikuoti ESM, tačiau reikėtų atsižvelgti ir į galimas tokio sprendimo pasekmes Vokietijos Konstitucinis Teismas trečiadienį pareiškė, kad Vokietija gali ratifikuoti ESM, tačiau reikėtų atsižvelgti ir į galimas tokio sprendimo pase

 „Ar ESM (Europos stabilumo mechanizmas) ir Fiskalinės drausmės sutartis teisėta paaiškės tik gruodžio mėnesį. Vis dėlto trečiadienio sprendimas leidžia daryti prielaidą, jog vargu, ar tuo metu teismas pripažins tiek ESM, tiek ir Fiskalinės drausmės sutartį neteisėta. Manoma, jog priimtąjį nutarimą neabejotinai lemia susidariusios aplinkybės.

Pirmiausia, įstatymai numato Vokietijos atsakomybės už ESM apribojimą iki 190 mlrd. eurų. Jei ši valstybė visgi norėtų padidinti savo indėlį į finansinės pagalbos kitoms Europos šalims fondą, tokį siūlymą turėtų pirmiausia priimti Bundestagas. Taigi kyla klausimas, kaip gali ECB (Europos Centinio Banko) obligacijų pirkimo programa būti neribota, jei ESM vis dar yra ribojamas?

Artimiausiu metu šis aspektas dar neturėtų kelti didesnių problemų, tačiau jei Ispanijai ir Italijai prireiks didžiausios įmanomos finansinės paramos, euro zona gali pakliūti į didelį pavojų. Pastaraisiais metais šios dvi valstybės buvo dažnai kritikuojamos dėl itin lėtos reakcijos į krizę, kuri galiausiai tik dar labiau pablogino jų situaciją. Akivaizdu, jog nei Ispanija, nei Italija iš savo klaidų nepasimokė.

Priimti įstatymus, kurie leistų padidinti finansinės paramos fondą, be jokios abejonės būtų pats greičiausias ir lengviausias būdas euro zonos problemoms spręsti, ypač dėl didelės, su įsiskolinusiomis Europos valstybėmis susijusios įtampos Vokietijoje. Vis dėlto reikėtų pripažinti, jog tokia išeitis sukeltų tik dar didesnių ir bereikalingų problemų euro zonos šalims,“ – teigia „Alpari“ vyriausiasis rinkos analitikas James Hughes.

James Hughes
Vyriausiasis rinkos analitikas
„Alpari”
www.alpari.com

Pastaba: šiame straipsnyje pateikiama asmeninė nuomonė ir idėjos, jis neturėtų būti priimamas ar klaidingai suprantamas kaip investavimo patarimas.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital