Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Į „Snoro“ kreditorių komitetą turėtų būti renkamas ir smulkiųjų kreditorių atstovas

Spekuliantai.lt | 2012-06-05 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1318
Raktiniai žodžiai: Snoras
Į „Snoro“ kreditorių komitetą turėtų būti renkamas ir smulkiųjų kreditorių atstovas Į „Snoro“ kreditorių komitetą turėtų būti renkamas ir smulkiųjų kreditorių atstovas

 Smulkiuosius investuotojus vienijanti Investuotojų asociacija siūlo į bankrutuojančio banko „Snoras“ kreditorių komitetą įtraukti smulkiųjų kreditorių – obligacijų bei indėlių sertifikatų pirkėjų - atstovą.
„Net 1,2 mln. klientų turėjusio „Snoro“ bankrotas yra didžiausias Lietuvos istorijoje, palietęs ne vieno nepatyrusio investuotojo interesus. Todėl manome, kad kreditorių komitete turėtų būti atstovaujami ir smulkieji“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.
Didžiausias „Snoro“ kreditorius – valstybės valdomas Indėlių ir investicijų draudimas į „Snoro“ kreditorių komitetą pasiūlė tik vieną individualių klientų atstovą – milijonierių, 2008-aisiais “Klaipėdos Smeltę“ pelningai pardavusį Martiną Gusiatiną.
„Snoras“ buvo išleidęs 13 obligacijų emisijų, kurių bendra vertė – 211 mln. litų. Jų buvo įsigiję 8,6 tūkst. asmenų. 2011 metų pirmojo pusmečio pabaigoje „Snoras“ taip pat buvo išplatinęs 212,6 mln. litų indėlių sertifikatų, kurie buvo itin populiarūs tarp finansų rinkoje nepatyrusių klientų, tikėjusių, kad indėlių sertifikatams taikomos indėlių draudimo sąlygos.
„Smulkiųjų investuotojų reikalavimo teisės galbūt ir nėra didelės, tačiau būtent šiai grupei labiausiai trūksta informacijos – pradedant nuo to, dėl ko bankrutavo „Snoras“, ir baigiant tuo, kokios galimybės atgauti lėšas“, - sakė T. Pilipavičius.
Investuotojų asociacija yra didžiausia smulkiuosius investuotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Investuotojų asociacija užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas. Daugiau informacijos – www.investuotoju.lt.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital