Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Neįsigaliojusių „Snoro“ obligacijų pirkėjai kreipėsi į teismą

Spekuliantai.lt | 2012-03-09 | Rinkos aktualijos | perskaitė: 1504
Raktiniai žodžiai: Snoras, obligacijos
Neįsigaliojusių „Snoro“ obligacijų pirkėjai kreipėsi į teismą Neįsigaliojusių „Snoro“ obligacijų pirkėjai kreipėsi į teismą

 Neįsigaliojusių „Snoro“ obligacijų pirkėjai kreipėsi į teismą, prašydami pripažinti, kad jie turi gauti draudimo išmoką už neįvykusiam sandoriui sukauptas lėšas, praneša Investuotojų asociacija.
Į Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą ketvirtadienį kreipėsi 62 asmenys, 2011 metų lapkritį sudarę „Snoro“ obligacijų pasirašymo sutačių už 3,2 mln litų, tačiau dėl banko veiklos sustabdymo jų taip ir neįsigiję.
„Atsakymo iš Indėlių ir investicijų draudimo į pareikštas pretenzijas per pusantro mėnesio nesulaukėme, todėl nuspręsta kreiptis į teismą. Obligacijos nebuvo išleistos, nes jos turėjo įsigalioti gruodį, kai „Snoras“ jau nebevykdė veiklos. Sandoriui sukauptos lėšos yra ne kas kita nei indėlis, todėl už jas turi būti mokamas draudimas“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos narė ir advokatų kontoros „AAA Baltic Service Company“ advokatė Daiva Ušinskaitė-Filonovienė.
„Snoras“ lapkričio mėnesį platino dvi obligacijų emisijas litais (Nr. 11) ir eurais (Nr. 12), už kurias buvo siūlomos 4,5 proc. metinės palūkanos. Obligacijos turėjo įsigalioti gruodžio 1 dieną, tačiau lapkričio 16 dieną Vyriausybė nacionalizavo „Snorą“, o Lietuvos bankas paskyrė „Snoro“ laikinąjį administratorių ir pritaikė banko turto apsaugos priemones. Lapkričio 24 dieną „Snorui“ atšaukta veiklos licencija, o gruodžio 7 dieną iškelta bankroto byla.

Kiek obligacijų „Snoras“ galėjo išplatinti per dvi lapkričio savaites, nežinoma. „Snoras“ anksčiau skelbė, kad per spalio mėnesį išplatino 34,57 mln. litų vertės obligacijų.

Investuotojų asociacija taip yra subūrusi kitą grupę, kuri reikalauja grąžinti „Snorui“ nepriklausančias lėšas, įmokėtas už neužregistruotą akcijų emisiją. Iš viso 458 smulkieji investuotojai prašo grąžinti 9,158 mln. litų.

Investuotojų asociacija yra didžiausia smulkiuosius investuotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Investuotojų asociacija užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas. Daugiau informacijos – www.investuotoju.lt.

Taip pat skaitykite

Paskolų tipai: ką derėtų žinoti?

Trūkstamą pinigų sumą gali finansuoti paskolų bankas

Paskola suteikia galimybę įsirengti svajonių namus

Paslaugos, padedančios efektyviau valdyti verslą

2019-02-06 | Rinkos aktualijos 2018-09-07 | Rinkos aktualijos 2018-06-06 | Rinkos aktualijos 2018-01-09 | Rinkos aktualijos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital