Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Banku bankrotai

giedriusc
Rašyti privačią žinutę

170 žinutės
( +45 / -33 )

Energie777, tikslai geri, bet kaip ir sakiau tokiom priemonėm kokias siūlai jų pasiekti neįmanoma. Norint, kad būtų kaip sakai, Lietuvą reiktų aptverti tiek fiziškai (neišleisti žmonių), tiek ekonomiškai (uždrausti prekybą su užsieniu). Ar nuo to geriau būtų Lietuvos žmonėm turbūt klausimų nekyla.

Vienintelis efektyvus ir visiems naudingas būdas didinti konkurencingumą yra apribojimų, reguliavimų ir mokesčių verslui mažinimas, o dar geriau jų visiškas panaikinimas. Tik taip įmanoma pritraukti investicijų ir paskatinti efektyvią gamybą, tiksliau jai netrukdyti. Valiutos devalvacija norimą efektą duotų tik labai trumpam (tokios mažos ir atviros šalies kaip Lietuva atžvilgiu kaip ir rašiau - max keliom dienom), tačiau tai būtų didžiulė žala visiems žmonėms tiek ilgu, tiek trumpu laikotarpiu.

--
Giedrius
energie777
Rašyti privačią žinutę

412 žinutės
( +213 / -316 )

Kokiom dviem dienom max. Devalvavus litą prekių ir paslaugų (darbo jėgos taip pat) kainos eurais labai greitai pasidarys tokios pat, kaip ir iki devalvacijos, o litais atitinkamai viskas pabrangs ir tiek. Konkurencingumo su užsieniu skatinimui devalvuoti litą galėtų nebent turintis ne daugiau ekonominių žinių nei kad turi Kubilius.
--
Giedrius
tau du pasirinkimai:
pirmas tavo alga mazinama per pus nes tavo imone nemato kitu galimybiu islikti rinkoje. Ziurime kaip tau sekasi isgyventi prie dabartiniu kainu per puse mazesniu atlyginimu (netgi tavo vadynami LT produktai tau per brangus) cia dar optimistinis variantas nes tave imone galejo netgi atleisti taip mazindama savo sanaudas.
antas variantas kai devalvuojamas litas: tavo atlyginimas nemazeja, tavo imonei atsiranda paklausa rinkoje, samdomi nauji darbuotojai - ekonomika auga. Tu gauni ta pati atlyginima, gali drasiai nusipirkti kasdieniniu produktu. Brangsta kuras bei importuojami produktai, bet lyginat su pirmu variantu tu ju vistiek jau nebevatojai.

kas sudaro produkto savikaina ir kas pasikeistu devalvavus lita (gamyba):
zaliavos- 30% (eksporto/inporto atveju zaliavu kaina nesikeicia t.y. uz jas moki brangiau ir gauni daugiau)
darbo jega-70% (darbo jegos apmokejimas mazeja 30% toks santykis gali but devalvavus lita)

ivada tokia: darbo apmokejimui mazejus per pus LT imones pasaulio rinkoje igauna rysku konkurencini pranasuma. Tai daug daugiau sansu imonems grazinti padidejusias eurines paskolas nei bandant isgyventi prie dabartines konkurencijos.
Įžvalgumas dar neįrodo proto. Kvailiai ir net bepročiai būna stebėtinai įžvalgūs. A.Puškinas
giedriusc
Rašyti privačią žinutę

170 žinutės
( +45 / -33 )

Nedaug naudos jei dieną po devalvacijos kainos Lietuvoje skaičiuojant eurais (darbo jėgos taip pat) būtų mažesnės nei prieš devalvaciją, o po to vėl pasidaro tokios pat.
energie777
Rašyti privačią žinutę

412 žinutės
( +213 / -316 )

Nedaug naudos jei dieną po devalvacijos kainos Lietuvoje skaičiuojant eurais (darbo jėgos taip pat) būtų mažesnės nei prieš devalvaciją, o po to vėl pasidaro tokios pat.
Istojus i ES paskubejom su algu pakelimais po 20-30% per metus, labiau reikejo investuot i gamybos tobulinima-darbuotojo sukurtos pridetines vertes didinima. O dabar rinka parode savo, matom kaip imortuojama produkcija gerokai pigesne nei pagaminta LT, nors ES algos daug nidesnes, kaip ir darbuotojo sukurta pridetine daug didesne (t.y. ka pas mus sukuria 10 darbuotoju isivysciusiose valstybese padaro 1 darbuotojas).
Įžvalgumas dar neįrodo proto. Kvailiai ir net bepročiai būna stebėtinai įžvalgūs. A.Puškinas
KAJA
KAJA
Rašyti privačią žinutę

414 žinutės
( +113 / -29 )

tavo isvardinta penketuka apversciau antraip:
1. SAB, keistas vadovo ejimas pries rinka (daugiausia kelia abejoniu - man nesuprantama,kam moket vadovui uz SAB tokia kaina, jei be vargo SAB akcijas siuo metu butum pirkes 0.3Lt. Nemanau, kad SAB vadovas perka, kad pigu, perka tam, kad bet kokia kaina palaikyt SAB verte. Tirai tokiam investuotojui nepatikeciau savo pinigu)
2. SEB, didziausios paskolos LT valstybei, o ji siuo metu ant bankroto ribos (didziausia devalvacijos gresme).
3. Swedbankas jau isgyveno savo antpuoli, laiku konvertavo daugumos paskolas is litu i eurus, stipri motinine imone bei rinkos isskaidymas (baltijos salys tik 30%)
4. SRS, 95% akciju valdo du akcininkai (rinka tik 5%), be to Konversbank SRS motinine imone papula i Rusijos valst. palaikomu banku uznugari.
5. Finasta turi maziausia rizika bankrutuoti, nes imone tik neseniai pradejo dirbt, blogu paskolu nasta jai negresia.

Keista, kad musu mastymas gali taip skirtis... (o kazkas is musu gali but teisus)
Mielas energie777 galiu drąsiai teigt, tai skiriasi ne mūsų mastymas, o mūsų portfeliai (banku neturiu, tik daytradinu kartais su jais). Ne patingėjau ir pasidomėjau kai kuriais momentais, atsakant į Jūsų postą.
1. Todėl kad SAB vadovas perka savo banko akcijas ir džiugu kad sugeba pirk už XXkLt ar netgi XXXkLt per sesija, kai tuo tarpu Snoros savininko pirkimai daugiau panašus į pigu piara (pirkimai už 1-2kLt). Beto tas pats SAB turi gera užnugarį.
2. Nu taip, taip. O kodėl ne Latvija. Prie bankroto ribos dabar arčiausiai JAV ir UK, o devalvacijos grėsme didžiausia Ukrainoj, gal net ir Rusijoj. O Jums patarčiau mažiau klausyt Vagnorio šukavimo (protingas žmogus – sako viskas labai blogai, ir jai nieko neišeis muškit Kirkila ir Co)
3. Swedbank – vienintelis bankas baltike kurio vadovas viešai mielavo ir buvo sugautas už rankos (gal pametat ta istorija su Lemon broliai ir prarastais keliais šimtais mln. Eur). O kai kalbama apie stipria motinine įmone turima omenį Švedijos valstybe, ir aš nesakiau kad Swedbankas bankrotuos, aš tik galiu teigt kad nuostoliai Baltike pas ji bus didžiausi.
4. Prašau pagrist teiginį dėl Konversbank rėmimo Rusijos valstybes (linka jai ne sunku). O šiaip tenka primint kad kaip tokio Konversbanko kaip ir nėra, dabar jis vadinasi Investbankas. Vat Jums klausymas kodėl iš keturių grupes banku buvo pasirinktas jungiančiu būtent Kaliningrado srities mikroskopinis bankelis? Pasufleruosiu - nuo Konversbank jau ėjo negeras kvapelis, bankelis per kuri Rusijos biurokratai plove pinigus, apie toki Adomova girdėjot kuri sulaikė JAV. Dar ten Konversbanko vardas skambėjo Jukos bylose ir t.t.
Nepatingėjau ir pavarčiau Rusijos grupes fin. ataskaitas. Pora faktu: klientu skaičius -200 tuks., 2007 metais sukauptas nuostolis/pelnas mln.RUB- 564/121, 2008 1H – 443/140.
Tiesa pasalius fin. padėtis daug blogesne nei maniau. O Rusijos mastais tai aplamai blusos didžio bankas. Licenzija prarast tokiam vieni juokai.
5. Bet tuo pačiu reik sakyt tiesiai – kad Bankas Finasta vienintelis bankas dirbantis tik nuostolingai ir kiek dar ta situacija tiesis neaišku + kaip sakot neseniai pradėjo dirbt, o jau masiškai atleidinėja darbuotojus.
energie777
Rašyti privačią žinutę

412 žinutės
( +213 / -316 )

Mielas energie777 galiu drąsiai teigt, tai skiriasi ne mūsų mastymas, o mūsų portfeliai (banku neturiu, tik daytradinu kartais su jais). Ne patingėjau ir pasidomėjau kai kuriais momentais, atsakant į Jūsų postą.
Keistai cia mes apie banku bankrotus prasnekom, apskritai as galvoju, kad siuo metu bankai turi labai geras galimybes uzsidirmt kalnus pinigu, nes tokiu salygu jiem dar gali greit nepasitaikyti:
Faktai tokie: bankai tik teigia, kad jiems brangu skolintis dabartinej rinkoj, klausimas ar nors vienas skolinosi (turiu omeny LT)? Dabar paimkim bankus kuriu agresyvi pletra per tris metus prikaupe kalna klientu, kuriems dabar be jokiu problemu pakelia palukanas, kad ir iki 10%. O kur dar isigande indelininkai atsieme savo indelius anksciau laiko taip atsisakydami savo sukauptu palukanu uz indeli. Paprasciau pasakysu: bankas pakeldamas palukanas naujai primtiems indeliams automatiskai pakelia palukanas savo skolininkam, tik esme tokia, kad naujai atnestu indeliu santykis su isduotu paskolu santykiu prilygsta gal 1/50.
Įžvalgumas dar neįrodo proto. Kvailiai ir net bepročiai būna stebėtinai įžvalgūs. A.Puškinas
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Vienintelis būdas gauti užsienio valiutos - parduoti užsieniečiams tai, ko jiems reikia. Jei nesugebame to padaryti, užsienio valiutos negausim.
Bet jei negalime daugiau eksportuoti ir gauti daugiau valiutos, galime bent jau mažiau importuoti. Rezultatas būtų maždaug tas pats - užsienio prekybos balansas išsilygintų, būtų galima galvoti apie skolų atidavimą, biudžeto surinkimas pagerėtų, išvengtume valstybės bankroto. Nežinau, kaip jums, bet man tai atrodo svarbu. Ir tai turėtų būti svarbu ne tik gamintojams, o visiems LT gyventojams.

Pirkimas lietuviškų blogesnių (ar brangesnių) prekių vien dėl to, kad jos lietuviškos, užsienio valiutos gauti nepadės niekaip, tiesiog liksim be užsienio valiutos
Jei pirksim lietuvišką prekę, tai nuo to be valiutos tikrai neliksime, skirtingai negu importo atveju, o gal aš kažką ne taip supratau
Ir iš kur tas nuolat kartojamas teiginys, kad lietuviškos prekės brangesnės, blogesnės. Galbūt paprasčiau įpakuotos, vardai ne tokie žinomi, bet čia jau daugiau vartotojiškos visuomenės simtpomas, jei tokios smuklmenos sureikšminamos. Ar gal pieno surūgusio Maksimoje nusipirkai, kad tokia trauma liko?
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

Bet jei negalime daugiau eksportuoti ir gauti daugiau valiutos, galime bent jau mažiau importuoti.
Senas, geras protekcionizmas ? EU neleis vykdyti protekcionizmo politikos.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Na, aš aš asmeniškai protekcionistinę politiką sėkmingai vykdau, ir ES man dėl to nieko nesako
O valstybės sprendimų lygiu tai taip, aš to niekur ir nesiūliau.
giedriusc
Rašyti privačią žinutę

170 žinutės
( +45 / -33 )

Švytury, nenoriu per daug plėstis, todėl tik trumpa mintis pamąstymui. Jei tavo manymu importo apribojimai padėtų Lietuvos žmonėms išvengti ekonominių problemų, tai importo visiškas uždraudimas visam laikui turėtų padėti nepalyginamai geriau, ar ne?

Tačiau kam sustoti pusiaukelėje? Jei jau uždraudžiam importą norėdami apsaugoti mūsų gamintojus nuo užsieniečių pigesnių prekių, tai gėrybes, kurias gauname nemokamai, turėtume drausti dar aršiau. Kodėl tada neuždrausti daryti langus namuose, per kuriuos į butus patenka nemokama dienos šviesa ir taip pažeidžiami elektros gamintojų interesai? Taip pat reiktų uždrausti ir žemdirbystę po atviru dangumi, nes taip pažeidžiami vandens pardavėjų interesai kurie negauna pajamų dėl nemokamo lietaus.

Prieš pavadindamas mano siūlymus absurdiškais ir visiems žalingais, gerai pagalvok ar jie iš esmės kuo nors skiriasi nuo tavo siūlymo riboti importą.

--
Giedrius
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Švytury, nenoriu per daug plėstis, todėl tik trumpa mintis pamąstymui. Jei tavo manymu importo apribojimai padėtų Lietuvos žmonėms išvengti ekonominių problemų, tai importo visiškas uždraudimas visam laikui turėtų padėti nepalyginamai geriau, ar ne?
Giedriau, truputį atsipalaiduok ir paieškok, kur aš rašiau apie importo "apribojimą" ar "uždraudimą". O kai nerasi, tai siūlau mums abiems išsitrinti šias dvi žinutes, kad, kaip pats sakai, per daug neišsiplėsti
Nes truputį keistai atrodo, kai taip karštai bandai ginčyti teiginius, kurių aš niekada nerašiau ir net galvoje neturėjau
giedriusc
Rašyti privačią žinutę

170 žinutės
( +45 / -33 )

Tavo mintis:

Bet jei negalime daugiau eksportuoti ir gauti daugiau valiutos, galime bent jau mažiau importuoti. Rezultatas būtų maždaug tas pats - užsienio prekybos balansas išsilygintų, būtų galima galvoti apie skolų atidavimą, biudžeto surinkimas pagerėtų, išvengtume valstybės bankroto. Nežinau, kaip jums, bet man tai atrodo svarbu. Ir tai turėtų būti svarbu ne tik gamintojams, o visiems LT gyventojams.
Nėra kitų būdų, kaip mažiau importuoti negu nori vartotojai, nei kad vienokie ar kitokie importo apribojimai (monetarinė politika, muitai, kvotos, etc.). Nežinau kurį būdą turėjai omeny, tačiau pasiūlymas mažiau importuoti nemanau, kad mano buvo neteisingai suprastas

--
Giedrius
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Teisingai, administracinių priemonių prieš importą taikyti mes negalime. Ir visa laimė, nes tokie dalykai pasisuka kitu galu ir grįžta dvigubai. Tik Lukašenka gali bandyti žaisti šituos žaidimus, bet ir jam nieko iš to neišeis.
Todėl aš to ir nesiūlau. Tik bandau (nesėkmingai) kaip nors įtikinti nors keletą žmonių (pvz. tave, Giedriau), atkreipti dėmesį į perkamų prekių kilmę, nes tam daug pastangų nereikia, tik atidžiau skaityti etiketes, arba pasilenkti iki žemesnės lentynos, kur prekybininkai dažnai mėgsta nukišti vietinę produkciją. Ir nesiūlau rinktis lietuviškos prekės tais atvejais, kai ji pastebimai blogesnė ar brangesnė. O ir tokie atvejai - gana reti.
Nežinau kaip jums, bet bent jau man ne visvien, kur nueina mano pinigai, tuo metu, kai valstybė ritasi bankroto link. Šitas dalykas visus palies, ir nereikia manyti, kad čia tik gamintojų problema. O efektyvesnių būdų, kurie leistų greitai pagerinti padėtį, neįsivaizduoju. Jei kas žinote, prašau, siūlykite, aptarsime.
taupus
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės

Gal man kas gali paaiškinti, kas turi įvykti kad koks nors bankas neišpirktų savo obligacijų? Juk jeigu susidurtų su rimtomis likvidumo problemomis, argi jo negelbėtų valstybė (kaip Latvija padarė su Parex'u) ar koks būsimas perėmėjas?
Hansas99
Hansas99
Rašyti privačią žinutę

735 žinutės
( +133 / -84 )

Gal man kas gali paaiškinti, kas turi įvykti kad koks nors bankas neišpirktų savo obligacijų? Juk jeigu susidurtų su rimtomis likvidumo problemomis, argi jo negelbėtų valstybė (kaip Latvija padarė su Parex'u) ar koks būsimas perėmėjas?
Negelbetu!!!! Naujas premjeras aiskiai pasake, kad bankai turi pradeti vieni kitiems skolinti ir pradeti vel finansuoti versla, o ne tik kartele kelti vis aukstyn.Latviu situacija delikatesne, akivaizdu, uzuojauta jiems.
Dugnas pasiektas, dabar tik laiko klausimas, kada bus UP
Vaidas
Vaidas
Rašyti privačią žinutę

92 žinutės
( +14 / -8 )

Siaip tai LB yra kaip ir isipareigojas paskolinti bankui, kuris negali pasiskolinti rinkoje. Taip kad, jei jau kas, tai pirma turi veikti LB, o vyriausybė turėtų įsikišti vėliau, nors šiais laikais kapitalistų noras būti išpirktam, kai yra kitokių alternatyvų yra labai madingas ir kas blogiausia, kad vyriausybės to labai mielai imasi...
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

to Vaidas
Yra ribos tam skolinimui iš LB pagal įstatymą. Teoriškai LB turėtų perimti banko valdymą kilus likvidumo problemoms, tikslai nežinau ar bankas turi teisę pasklebti bankrotą be LB leidimo ir taip apsisaugoti nuo perėmimo. Kapitalistui perėmimas reiškia nuosavybės netekimą, bankrotas suteikia galimybė tą nuosavybę išsaugoti, teoriškai.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
loginas
loginas
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės
( +1 )

Teisinis klausimas: indėlių draudimas dengia tik indėlius ar ir pinigus einamojoje sąskaitoje?
Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

ir pinigus einamojoje
----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
nasa
Rašyti privačią žinutę

20 žinutės
( +7 / -1 )

+ dengia tik [indeliu suma] - [isipareigojimu suma]. Ir nepamirskite, kad tai tik draudimas, t.y. siuo metu ± 15% tik padengtu.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital