Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Kada verta gyventi vien iš tradinimo

ubagas
ubagas
Rašyti privačią žinutę

3362 žinutės
( +205 / -82 )

Judoshius, a manau mes apie skirtingus dalykus kalbam, tu apie offshorine saskaita, as apie kompanija. jei eina kalba apie saskaita, tai as turiu hsbc offshore (HK) saskaita, labai i tai neisigilinau, bet tokiu atveju galima buti ramiam tol kol pinigai cirkuliuos toje saskaitoja, bet kai pradesi realizuoti juos LT ar kur kitur, gal kilti problemu.
Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

nedirbu berods jau tris metus, tad galiu is asmenines patirties sneket. man pasiseke kad isejau is darbo buliu rinoks metu. jei tai butu meskos rinka - butu sunkoka ne tik pinigine prasme, bet gal labiau psichologine. pastoviu pajamu praradimas vistik slegia, o ir veiklos sumazeja. suma - priklauso nuo islaidumo ir nuo kiek asmenu turi islaikyti. jei tik save - sakyc minimum 500k lt reiktu, normaliai - 1000 k lt, o su 1000 k eur jau galima visa seimyna islaikyti
beje, reikia dar viena niuansa ivertinti - veikla. birzoje jos nera super daug, o zmogui veiklos reikia.

o siaip skaiciuojantis reiktu itraukti toki dalyka - ar sugebetum metus isgyventi krentancioje arba nekylancioje rinkoje zenkliai nesumazindamas investuotu aktyvu.
----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
meszka
Rašyti privačią žinutę

183 žinutės
( +48 / -53 )

Zoom :
ko jūs čia su ta Sodra lendat ? Ne tarybiniai laikai.....
\

Deja, po tokio pareiškimo turiu konstatuoti: Jūs, Zoom, labai mažai orentuojates mokesčiuose ir juos apibrėžiančiuose įstatymuose.

Pirma. Su VMI santykiai dėl pelno mokesčio prasideda , kai jūs turite/valdote juridinį asmenį (įmonę ). Kaip gyventojas, jūs mokate gyventojų pajamų mokestį. Sakysite, koks skirtumas? Tai panašus skirtumas kaip tarkim tarp benzino ir dyzelino.
Antra. Mes negyvenam komunizme. Yra BAIGTINIS sąrašas veiklų ir paslaugų, nuo kurių mokesčių mokėti nereikia.
T.y bet koks UŽDIRBTAS KITU, nepatenkančiu į BAIGTINĮ sąrašą, metodu CENTAS, YRA MOKESČIAIS (tiesa, skirtingais tarifais) apmokestinamas centas.
Trečia. Jeigu yra nors VIENAS, mokesčiais būtinas apmokestinti centas,
jūs privalote būti APDRAUSTAS socialiniu draudimu.Jeigu jūsų nedraužia darbdavys, jūs privalote draustis pats.


siaip as seniai "sodrinio" darbo nedirbu, kol gaudavau honorarus pagal autorines sutartis (15% mokestis VMI), jokiu sodru nereikejo, kai pasiemiau verslo liudijima, nuo tos dienos reikia moketi puse bazines pensijos mokesti
pantelejevas
Rašyti privačią žinutę

38 žinutės
( +15 / -17 )

mastom taip:
jei kapitalo dydis sakysim yra 1 000 000 lt. tai minimalus metinis kapitalo priaugis siais metais tures buti apie 12% - tam kad bent isvengti nuvertejimo del infliacijos. vadinasi realus uzdarbis turi buti daugiau nei 120k lt. arba po 10k lt i rankas kas menaesi. kokiame samdomame darbe galima tiek gauti, kiek reikia jame arti, ir kiek metu reikia "kilti" karjeros laiptais, kad atlyginimas pradetu siekti 10k i rankas?
todel atsakymas paisosi taip - kai atlyginimu nebeiseina padengti nuoasvo kapitalo (investicinio portfelio) nuvertejimo del infliacijos -tada reikia pradeti uzsiimineti tik investavimu/tradinimu ir tt.
todel stojasi ir atvirkscias klausimas - ar apsimoka dar dirbti samdoma darba -jei tarkim portfelis pradeda virsyti 500k ?
(ubagas, spekuliuose tikrai zinau bent tris piliecius kurie dirba su sesiais nuliais )
ubagas
ubagas
Rašyti privačią žinutę

3362 žinutės
( +205 / -82 )

Chikirap, na jei prekiaujama tik balltijos birzose tai gali buti sunku ishgyventi krentancioje ar nekylancioje rinkoje, tikrai galima iklimpt, ta zinau is patirties. bet jei zaidziama globaliau, tai yra daug daugiau instrumentu kurie net leidzia uzdirbti krentancioje rinkoje, o fx isvis vietoj nestovi.

pantelejevas, na visko gali buti, bent jau as maniau, kad tokiu nera, nes neturejau prazasties manyti priesingai.
Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

as globaliai snekejau. taip, yra galimybiu uzdirbti, bet statistiskai mesku rinkoje pradirbti yra zymiai daugiau galimybiu nei uzdirbti. isejus is darbo reiktu skaiciuoti ne optimistini scenariju, o neprosal butu pasiskaiciuoti vidutini arba pesimistini.

teoriskai galima ir isvis be pinigu nedirbti - pasiskolinai 500k lt (uzstates jei ne savo tai tevu nt ), pasiskaitai cia diskusiju apie galimybes uzsidirbti 100 proc per menesi be rizikos ir "virini". po keliu meteliu pasistatai savo miesta kaip koks arabas
----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
ubagas
ubagas
Rašyti privačią žinutę

3362 žinutės
( +205 / -82 )

Chikirap, na zinok mesku rinkoje ne ka maziau galimybiu uzdirbti, nei mesku. aisku cia kalbant apie treiderius, o ne apie investuotojus. nors ir patys investuotojai neblogai uzdirbo is mesku rinkus, vieni investuodami i mesku rinka tikedamiesi, kad jos vis labiau isibujosi, o kiti investuodami mesku rinkos metu. manau pora neblogu pavyzdiu yra billas ackmannas, willbur ross ir daugelis kitu.
na o as 'virintojams' nepriklausau, i tokius procentus nepretenduoju.. cia net optimistiniu atveju metams neblogas rezultatas.
Mindzio
Mindzio
Rašyti privačią žinutę

957 žinutės
( +55 / -24 )

Kai vidutiniskai per diena is treidinimo uzdirbsi ne maciau 200-300$ :wink
Emini-Systems.com
domino
domino
Rašyti privačią žinutę

318 žinutės
( +80 / -41 )

manau kad apsimoka dirbti, jei laisvo laiko pakanka investicijoms valdyti.
T.y portfelio dydis turetu buti proporcingas laikui skiriamam investiciju analizei ir rinkos stebejimui.
Viskas mano manymu priklauso nuo portfelio dydzio, nes turint
maza portfeli investavimas suteikia daugiau naudos kaip ziniu kaupimas ir investavimas i save, bet finansiskai tai tikrai neapsimoka lyginant su
pastoviu darbu. Del to as nepateisinu investavimo is mokyklos arbatpinigiu
arba is stipendijos.

man labai priimtina ashaman aprasyta portfelio schema: 50% fiksuoto pajamingumo 50% padidintos rizikos.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital