Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Geriausias asmenio portfelio valdytojas

darrka
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

Sveiki

Kyla daug priestaravimu investuoti paciam ar patiketi tai tarpininkui. Tarkime kad patikime tai tarpinikui, tai kyla klausimas kuriam.
Sioje diskusijoje noreciau, kad zmones pasidalintu ziniomis ir patirtimi kas liecia asmeninio portfelio valdytojus. Patarimu ir pasiulymu valdyti paciam, sioje temoje prasau vengti.

Taigi kolkas domejausi dviejose FMI.
Finasta, imasi sio reikalo nuo 500 000 LT, ima 25% sekmes mokescio ir ji perskaiciuoja kas ketvirti.

Hansa, imasi reikalo nuo 100 000 Lt, ima 15% sekmes mokescio ir perskaiciuoja ji kas pusmeti. Sekmes mokesti issimoka karta per metus.

Perksaiciuoja, tai reiskia kad jei siandien atiduodu valdyti 100 000, po puse metu portfelis paauga iki 110000 tai 1500Lt jie prisikaiciuoja kaip mokesti sau. Dar po puse metu t.y. praejus metam nuo valdymo pradzios, portfelio verte tarkim krinta velgi iki 100 000 (ar net zemiau). Tada uz antra pusmeti sekmes mokescio nera, taciau sumoje visvien FMI issimoka sau 1500Lt nes juos neva uzdirbo pirmo pusmecio metu.

Gal kas jau patikeje savo Lt'us kokiam FMI ar personaliniui makleriui, gal galite pasakyti apie ji ka gero, blogo, palyginamo ir t.t.
Petia
Rašyti privačią žinutę

340 žinutės
( +1 / -11 )

tik nepatikek Finastai, nes sitie bauda is vpk uzsidirbo del nesaziningo elgesio su klientais birzoje. Manau, kad cia tik trupiniai ju aferu

Ir a[lamai, kada pats rinkausi portfelio valdytoja, is finastos man jie pasirode patys nekompetingiausi

Jūsų post'ai, kurių parašymo laikas skiriasi keliomis minutėmis jau tapo tendencija. Prašyčiau to vengti - ne veltui yra opcija "redaguoti", jei gimė mintis, jau parašius post'ą.
Kur pinigai, ten ir as:)
dariust
Rašyti privačią žinutę

194 žinutės
( +1 / -3 )

Aktuali tema ir man nes ziuriu paciam sunkoka tokioje rinkos situacijoje. Bet manau kad tas sekmes mokescio skaiciavimas truputi absurdiskas. Jie nepardave akciju jau skaiciuojasi pelna nieko sau.
Haris34
Rašyti privačią žinutę

25 žinutės
( +1 / -1 )

Na del sekmes mokescio skaiciavimo tai cia visai normalus dalykas. Verslas yra verslas. Tik aisku ne tokiomis salygomis kaip siulo Finasta. Nors si ju metodika man naujiena, kai as domejausi, o tai buvo pries metus salygos buvo kitokios. Jei is tiesu jie ima 25 % ir dar ji skaiciuoja du kart per metus tai ju paslaugu nerekomenduociau.
Siaip cia diskusija apie privacios bankininkystes paslaugu teikima. Paskutiniame VERSUS zurnalo numeryje labai daug straipsniu sia tema. Sias paslaugas komentuoja ir savas pristato beveik visi stambiausi ju teikejai LT. Kuri pasirinkti vienok reiktu spresti paciam (tai aisku priklauso ir nuo turimu pinigu kiekio). Manyciau, kad geriausiai galima susidaryti ispudi apie ju kompetencija butent dabar kai rinkos nervingos. Jei valdytojas tokiomis salygomis sugeba pelningai investuoti vadinasi su kompetencija ten viskas tvarkoje.
Dar pasidomeciau kokius konkreciai finansinius investavimo instrumentus jie siulo. Jei kalba tik apie difersifikacija tai arba nezino kaip krentanciose rinkose uzdirbti arba nemano, kad Jus ta galite suprasti
darrka
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

Nukopijuosiu cia Kestasr 2007-10-09 16:46 zinute is kitos temos:

Teko susidurti Hansa. Megsta Lietuvos imoniu akcijas, nevengia estisku (tikriausiai todel, kad ten sedi Hansos fondu valdytojai) ir kartais uzperka kokiu fondu isejimui i platesni pasauli (megsta tos pacios Hansos). Vis nuo laiko akcijas pajudina. Del reagavimo. Vasario (ar kovo men.), kai buvo kazkokia korekcija beveik viska pardave ta pacia diena, o liepos pabaigoje nesureagavo visai. Kiek makleriu dirba, nezinau, taciau su tuo kuris priskirtas, bendraujant problemu neturiu. Ima sekmes mokesti.

SEB VB. Viska investuoja tik i fondus. Apima visa pasauli. Judina ypatingai retai. Ima valdymo ir sekmes mokescius. Beje, SEB produktu portfelyje nera.

Finasta. Merkia tik i rytu ir centrines europos imoniu akcijas. Ima sekmes mokesti. Kiek isivaizduoju kopijuoja savo fondu veikla, tik gal apima ir siek tiek smulkesniu bendroviu, nes fondams taikomos gieztesnes salygos. Ima sekmes mokesti.

Beje, visi taiko vidutine rizika ilgam laikotartpiui.
Alabnnas
Rašyti privačią žinutę

162 žinutės
( +10 / -10 )

Negaleciau kazko konkretaus rekomenduot, nes pats megstu zaist su fondais/akcijom, bet tenka bendraut su makleriais. Asmeniskai patinka parex makleriai, pavedimus pirkt-parduot fondus reik duot telefonu. Vygdo operatyviai, jei kas neaisku nevengia patys paskambint, nera bande atkalbet parduot fondo, kaip kartais buna kai nekuriuose bankuose. Kartais kazka patys pasiulo, parex ukraine balanced kazkada, dar ziema, rekomendavo, deje pirkau tik vasaros pradzioj, visas korekcijas atlaike, dabar pliuse 23%. Zinoma nesieju fondo rezultatu su makleriu darbo sugebejimais, tik siaip atrodo gerai dirba. Deje ju maklerine tik viena vilniuje.
dujas kūreni - rusą remi
kanapinis
Rašyti privačią žinutę

91 žinutės

Gal pareitinguojam valdytojus?
as parex'iniams daviau pinigu , per metus apie 11 % realiu(ta prasme ne tai ka jie skelbia ,o nuo duotos sumos) prisuko, ar kas dar tokius experementus darot?
ar visi isdydus ir patis akcijom prekiaujate?Parex iv investavo tik i fondus.
Suprantu , kad cia daug makleriniu atstovu , bet neprarandu vilties.
ledesis
Rašyti privačią žinutę

34 žinutės
( +4 / -4 )

esu turejes reikalu tik su SEB, finasta ir parex. kad ypatingai skirtusi uzdirbamas metinis % nepastebejau( gal vis tik SEB buvo maziausias). labiausiai manim rupinosi parex. Maziausiai SEB.
Gruodis
Rašyti privačią žinutę

499 žinutės
( +366 / -303 )

tik nepatikek Finastai, nes sitie bauda is vpk uzsidirbo del nesaziningo elgesio su klientais birzoje. Manau, kad cia tik trupiniai ju aferu

Ir a[lamai, kada pats rinkausi portfelio valdytoja, is finastos man jie pasirode patys nekompetingiausi
ir truputuka arogantiski (bent jau man tokie 3 pasitaike)...Kita vertus, gal tai vadinama pasitikejimu savimi ir didziule kompetencija?...turbut del savo nesugebejimo ivertinti/atskirti siu savybiu ir nebendrauju su jais

p.s. beja, Petia, C jau 26.55$
Meškinas su šortais...Bulius su stringais...Žmogus su Sėkme:)...Gyvenimas su Laime:)...Amžinybė su Dievu.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital