Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Investavimas į meno kūrinius

Kipra
Kipra
Rašyti privačią žinutę

105 žinutės
( +18 / -2 )

Nuo rytojaus, mielieji, visi keliaujame į Pirosmanio parodą, be kalbų
http://www.ldm.lt/VPG/Pirosmani_i_p.htm
Gurmanas
Gurmanas
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( +4 )

Kiprai:

Nesupratau jūsų imperatyvo. Jūs čia rimtai ar su ironija?
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

O argi primityvizmas idomus ? Man tai asmeniskai neidomus!
Gesso
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės
( +3 )

Gal kam idomu paskaityti apie Leono Katino kuryba (1907-1984)?

...."Brandžiausius parodoje eksponuojamus abstrakčios tapybos darbus L.Katinas sukūrė 8 dešimtmečio pradžioje, baigęs dėstytojo darbą tuometiniame Dailės institute. Minėtoje mokslo įstaigoje pasilikę dirbti dailininko bendraamžiai kolegos savotiškai užsikonservavo. Jie toliau plėtojo ir akademine doktrina bandė paversti kiek anachroniškus tautinio ekspresionizmo principus. Tuo tarpu su sovietine įstaiga ryšius nutraukęs L.Katinas gavo kūrybinę laisvę ir pradėjo kurti abstrakcijas. "

http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=204
Gesso
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės
( +3 )

Dar truputis apie Leono Katino gyvenima:
Keli darbai is geriausio periodo:
http://www.paintings.lt/lt/parodos/exhibition-preview_123.html
http://www.barotigalerija.lt/lt/Dailininkai/Leonas%20Katinas
http://www.ldm.lt/RRM/Armoska_virt.htm

Tapytojo Leono Katinas atėjimas į meno pasaulį – pats vėlyviausias. Tiesa, 1932 m. Rudaminoje suruošta pirmoji kūrybos ir surinktų liaudies meno dirbinių paroda, porą metų studijuota Kauno meno mokykloje. Paskui – aktorius, karininkas ir tik vėliau – Vilniaus dailės instituto Tapybos fakulteto A. Gudaičio studentas, docentas Dailės institute. Dirbantis daug ir greitai, tačiau skaudžiai paliestas tarybinės ideologijos, vienišas šeimoje, konfrontuojantis su sūnumi Linu, negalinčiu taikstytis su „fabrikų kaminais“ jo peizažuose. Kaimynystėje gyvenusio Stasio Jusionio parengtas aplankas „Leonas Katinas“ (V., 1973) – bene vienintelis rimtas bandymas pažvelgti į dailininko kelią, jo darbų sisteminimas. Ryškėja stilistinis dailininko darbų vyksmas, portretinę tapybą keičia peizažai. Potėpių ir spalvų harmonija, Augustino Savicko pavadinta „nuostabiu kolorizmu“, alsuoja „Vilkijos piliakalnis“, „Dusmenys“, Ravelio „Bolero“ ritmu linguoja medžiai „Nidoje“. Vangoghiško geltonio sodrumu skleidžiasi „Niūronių, J. Biliūno tėviškės vaizdai“, ekspresijos kupina drobė „Natiurmortas ( Improvizacija)“, monumentalusis „Beržoras“... Vitališkos pastangos, traukant akademistinės tapybos šleifą, juntamos „Natiurmorte raudoname fone“, „Natiurmorte su laukinėm gėlėm“, „Natiurmorte su lėlėmis“. Pastarasis, eksponuotas Paryžiuje, vertė suklusti Maskvos „tvarkos saugotojus“, skleidė laisvos tapybos idėjas. Kaip neprisiminsi A. Galdiko prieškaryje sukurtos natiurmortų su žaislais serijos, dabar saugomos M. K. Čiurlionio muziejuje? Polis Cezanne‘as, Andre Derainas, Georges Rouault nuolat sugrįždavo prie Arlekino temos. Artistiško gyvenimo ženklai, lydėję impresionizmo, ekspresionizmo, fovizmo sekėjus, buvo artimi ir L. Katinui.

„Prisimenu tėvą keliaujantį po Aukštaitijos lygumas ir stoviniuojantį vos ne prie kiekvieno medžio. Aš žingsniuoju su juo, tempiu molbertą, o žmonės smalsiai žiūri į du keistuolius“15, – pasakoja vaikystės įspūdžius sūnus Linas. Tapytojas daug laiko praleidžia prie savo paveikslų, surūko gal šimtą cigarečių per dieną. Pas Katiną dažnai užeina jo bičiuliai – „Naujosios Romuvos“ redaktorius Juozas Keliuotis, poetas Antanas Miškinis. Abu aukštaičiai, dideli eruditai. Užsukdavęs ir A. Savickas. Varto jie kartą kažkokią brošiūrą, garsiai cituoja ištraukas ir leipsta juokais. O ta brošiūra vadinasi „Modernizm – smiertj iskusstva“...

L. Katinas važiuodavo į Maskvą pamatyti užsienio meno parodų, kurių net ir stagnacijos metais netrūkdavę. „Berods 1957 m. ten buvo atvežtos lenkų modernaus meno ekspozicijos. Eidavome žiūrėti kasdien. Tėvą jau darbuotojos pažindavo, sveikindavosi. Aplinkui girdėti replikos, „kam tas modernizmas, Rusijai gana Repino“. Nuo ryto buvojame parodoje, o vakare drožiame į teatrą. Visus naujausius repertuarus matydavome. Tėvas mėgo ir Obrazcovo lėlių teatrą. Nuvykę į Maskvos Puškino muziejų, buvome įleisti į uždarą salę su Van Gogho, Cezanne‘o paveikslais“16, – pasakoja tapytojo sūnus. Apie 1965–1970 metus Leono Katino kūryboje juntamas lūžis. Atsisakęs realistiškumo, ėmė komponuoti struktūriškas drobes, dėl komisijų ir cenzūros trumparegiškumo nebepatenkančias į parodas. Visa savo esybe juto Prahos „pavasario“ atšilimą. Nuo ryto ligi vakaro gaudydamas informaciją iš radijo imtuvo, sūnui sakydavo: „Kažkas iš to bus, – o kiek patylėjęs, – tu kažko sulauksi. – O ko gi aš sulauksiu? – klausdavau tėvo. – Nepriklausomybės, – atsakydavo šis“17.

Buvo linksmas, kompanijų žmogus, tik dažnai nuo savo kalbų kentėdavo, prisišnekėdavo susirinkimuose, dailininkų suvažiavimuose. Studentų mylimas, puikiai išmanąs savo dalyką, nors dėstė tapybą tekstilininkams, o ne tapytojams. Šimtmečio proga turėjusi įvykti retrospektyvinė dailininko paroda taip ir neįvyko. Dėl Rotušės kadrų rokiruotės. Tikėkimės, ji tikrai įvyks, leis iš naujo pažinti tuos, gimusius prieš šimtmetį, ir kitus, brangintinus mūsų dailei. Kad kuklus B. Pundziaus muziejus Pievėnuose nebus toks vienišas dailės klasikų atminimo istorijoje, šimtmečio jubiliatų parodos nesibarstys po Vilnių, o susitelks po vienais skliautais. Ir nebereiks laukti kelerių metų, kaip tai teko S. Ušinskui, seniai parašytų solidžių katalogų.
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

Ar cia dar liko gyvu ..... auuu.... kur pradingo visi ?
magnat
magnat
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +50 / -78 )

Man atrodo šitams turtui yra didelės likvidumo problemos.
Jeigu nori turėti pragyvenimui, turi daug ir sunkiai dirbti. Jeigu nori praturtėti - turi imtis ko kito.
Kipra
Kipra
Rašyti privačią žinutę

105 žinutės
( +18 / -2 )

O investavus į nekilnojamą turtą ar akcijas kartais likvidumo problema irgi nėra aktuali, ypač šiais laikais? ozingoff
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

.... jooo likvidumo problema tikrai yra...nes meno rinkoje nera tokiu dideliu nuosmukiu ir pakilimu, kaip NT ar fondu rinkose. Meno rinkos neitakoja prasidejas karas Irake ar dolerio kurso kritimas arba naftos barelio kainos augimas. Tai labai stabili investicija nuolat kylanti i virsu. Letai, bet stabiliai. Nors tas letumas priklausonuo ekonomines situacijos ir investuotoju kiekio. Kuo ju daugiau tuo didesnis meno rinkos likvidumas.
Taciau jei geras meno kurinys del jo gali suusidaryti eile norinciu ir konkuruojanciu tarpusavyje, todel kad tai vienetinis kurinys. Tai ne namas prie ezero, jei ne prie vieno, tai prie kito ezero galima nusipirkti turek tik pinigu.
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

dar galiu pridurti, kad Lietuvoje meno rinka labai silpna ir trapi, kudikystes stadijoje, nes profsionaliu investuotoju labai mazai.
Tarkim vienas rimtas investuotojas galetu apversti aukstyn kojom vis Lietuvos meno rinka.... pvz imestu 50 mln litu ir kainos sukiltu 3 abar 4 kartus.
palyginimui NT rinkoje 50 mln. gali Rokiskyje investuoti tada gal ten ir atsitiktu kas nors su NT kainomis, o Vilniuje net nesumirksetu niekas nuo tokios sumos.
Bet manau kada nors atsiras rimtu investuotoju, na gal ne 50mln bet kokius 1-2 imes keli zmones arba korparotyviniai investuotojai. Tuomet isloses bus tas kas pirmas zemesnemis kainomis tures to meno, kuris labiausei vertinamas jau dabar, na kas zinoma kas supranta ka reikia pirti.
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

magnat:
manau geras pvzdys yra Swedbankas Latvijoje, manau sitos istaigos pristatineti nereikia? Jie turi diferencijuota tapybos darbu portfeli, tai reiskia, nuo modernizmo klasikos iki siolaikiniu ir jaunu menininku darbu.
Mākslas kolekcija (Tapybos kolekcija)
spauskite ant meklet ir galima pamatyti kiekviname pastato aukste esancius paveikslus. Pradedant nuo -2 auksto.
http://www.swedbank.lv/docs/hce_galerija.php

Geros ekskursijos
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

P.S. tiesa.... LV Swedbankas yra 25 aukstu todel nepasiklyskite.... xa xa....
pempe
Rašyti privačią žinutę

19 žinutės
( +2 / -4 )

2snobas
ir dar 2 pozeminiai
idomu ar darbu savininkas Swedbankas
pas mus irgi yra analogiskas pastatelis, tik 4 aukstu - buvusi Lietuvos energija, dabar skandalingas LEO LT, tik darbu savininkasar tai muziejus ar dailes fondas - trumpiau ekspozicija nuomojama
Gurmanas
Gurmanas
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( +4 )

Ačiū Snobui už nuorodą, malonu po rytinės kavos pasižvalgyti po latvių ekspoziciją. Tenka pripažinti, kad kūriniai labai daug davė šaltam ir minimalistiniam ofisų interjerui, be meno tikrai būtų nyku.
Deja, iki rimtos meno kolekcijos tai nelabai traukia, matomai tikslas buvo interjero dekoravimas, parenkant geriausiai toms erdvėms pagal stilių ir koloritą tinkančius darbus, meną derinant prie asketiškų minimalistinių baldų bei kitų interjero detalių. Įsigyta gana daug atspaudų, fotografijų, nedidelio formato darbų neaukštomis kainomis, gal kai kas ir specialiai buvo užsakyta. Aiškiai matomas interjero dizainerio skonis ir estetinis suvokimas, gana vienodas per visus aukštus ir kolekciją darantis kiek nuobodžią. Tačiau tai neabejotinai puikus architektūros ir meno sintezes pavyzdys, palyginti nedideliais pinigais kuriantis solidų kompanijos įvaizdį. Kaip rimtos investicijos, siekiant gauti pelną ateityje, nevertinčiau, bet įdėti pinigai bet kuriuo atveju greitai padvigubės.
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

ar zino Gurmanas kiek kainuoja Janio Tidemanio darbai?
Arba Rūdolfs Pinnis darbai?
Abu tapytojai jau mire.
Manau Gurmanas maloniai nustebtu suzinojas tu autoriu darbu kainas.
Beje tie darbai yra 24 aukste, tai irgi kai ka reiskia.
Greiciausei ten posedziauja banko valdyba!
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

2 pempe, deja ta Swedbanko skyrelis tik latviu kalba, nors svetaine turi ir angliska versija. Gali buti, kad dalis ekspozicijos nuomojama ir keiciama laikas nuo laiko, o gal ir visi darbai banko nuosavybe.
Reikia, kad kas nors paskaiytu Latviskai
pempe
Rašyti privačią žinutę

19 žinutės
( +2 / -4 )

dekui
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

magnat... Gesso cia apie Leona Katina ismete informajisos.
Turiu pasakyti, kad tai labai geidziamas, investicinis ir labai likvidus autorius. Ypac jo 7-8 desimtmecio darbai.
Gurmanas
Gurmanas
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( +4 )

Snobui

Žinau kainas. Rūdolfs Pinnis 3 Meno rinkos aukcione buvo siūlomas už 26000 LTL (“Pavasaris“, 1975, al.,dr., 120x81 cm), deja pirkėjų nesudomino; Janio Ferdinando Tidemanio darbai 2008 metais aukcionuose parduoti už sumas nuo 18000 USD iki 33000 USD. Tačiau darbo kaina nėra tikrasis vertės matas, kiekvienas vertinimas subjektyvus ir kainos ne viską pasako, tuo labiau - kuriame aukšte darbai pakabinti.

Bet menas gali reikšmingai padidinti parduodamo ar nuomojamo NT kainas. Prieš 20 metų pažinojau verslininką iš Amsterdamo, kuris restauruodavo pastatus Prancūzijoje ir per visus aukštus dekoruodavo jų interjerus meno kūriniais, ir, parduodamas patalpas kartu su kolekcijom, įgydavo didelį pranašumą prieš konkurentus. Uždirbdavo ženkliai - iš NT ir iš meno. Akivaizdi meno galia.

Beje, laikotarpis tikrai palankus norintiems pirkti.
Snobas
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +6 / -7 )

Gurmanas .... as suprantu, kad paciam didesne verte yra tavo pacio vaikysteje piesti piesiniai, nei 30.000 usd paveikslai, jei jau apie vertes kalbame.
Apie vertes geriau nekalbekime, nes cia tema filosofine. O kad darbai ikainuoti tukstanciais USD ir perkami uz tokias sumas, tai ir yra tikra kaina ir verte!
Banko valdytojas nesedi turbut 3 aukste ) tai ir paveikslu niekas ten nepakabino uz 20.000 USD. ir zimiu autoriu. Na bet tai ne esme.
Esme tame, kad bankas investavo i siolaikinio meno kurinius, kuriu ten daugumoje yra.
Susizinojau, kad ten yra Swedbanko nuosavybe, visa kolekcija. Pries metus bankas isleido albuma tos kolekcijos!

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital