Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Investicinis gyvybes draudimas

Kolibris
Rašyti privačią žinutę

34 žinutės
( +10 )

Agata, investicinį draudimą galima sugretinti su fondais, o tuo tarpu kaupiamąjį draudimą- su obligacijomis.
Aišku, galima pasirinkti ir į obligacijas investuojantį fondą, bet tai vistiek bus fondas.
va toks
va toks
Rašyti privačią žinutę

662 žinutės
( +121 / -46 )

Turiu,man tinka.Viska zinau,kas kur ir kodel nukeliauja.Net truputi ir paspekuliuoju keisdamas kryptis.Visada pliuse.Po daug daug metu valstybe paims 15pr. nuo IMOKETOS SUMOS,nuo pelno-0.Visada gaunasi SIANDIEN susigrazinti daugiau,nei atskaiciuos po daug daug metu[tam yra skaiciuokle].Taigi siandien 100litu,manau riebesni uz tuos,kurie bus po 10-15-20metu.Man tinka,o be to ir su imokom disciplinuoja.
Baime mus sukausto, o tikejimas suteikia sparnus
Kolibris
Rašyti privačią žinutę

34 žinutės
( +10 )

Beje, prisiminiau vieną niuansą, kuris gali būti naudingas planuojantiems draustis ir norintiems sumažinti išlaidas: dažniausia neapsimoka nuo pat pirmųjų sutarties metų pradėti su didelėmis sumomis- draudimo kompanijos nurašo apie pusę pirmais metais investuotos sumos į sutarties sudarymo išlaidas. Todėl, taupant ant mokesčių, labiau apsimoka pasirašyti sutartį simbolinėms įmokoms, o po metų- jas padidinti.
Nesakau, kad taip yra visur ir visoms draudimo rūšims, bet, pradėję nagrinėti konkretų draudimo variantą, atkreipkite į tai dėmesį.
ER
ER
Rašyti privačią žinutę

847 žinutės
( +118 / -59 )

Turiu ir as. Naudos per pora metu -50% paskaiciavus grazintas sumas per pajamu mokesti -25%. Taip, kad nieko tokiu budu nesukaupsi, tik siek tiek ramiau, nes pvz. man pasimirus zmona gautu 100k lt. Draudziausi vien del paskolos palukanu marzos (nuolaida atitinka imoka).
Juodžiausia tamsa būna prieš aušrą..
Agata
Rašyti privačią žinutę

1492 žinutės
( +237 / -563 )

Gal galėtumėte kas pasakyti man dėl to sveikatos draudimo užsienyje?Ar galima jį prie ko nors prikabinti?Ir taip daug Jūsų laiko sugaišinau.Bet aš pradėčiau nuo tos vietos narpliotis ir skaičiuoti,nes man jis gana svarbus.Iš tiesų kvaila kaskart mokėti.
va toks
va toks
Rašyti privačią žinutę

662 žinutės
( +121 / -46 )

Sutinku su Kolibris.
As darau dar kitaip.Sutartyje pasirasiau minimalia imoku suma[80lt],imokos ketvirtines,o realiai moku tada,kai mano kryptis gerokai pakrenta,metu gale[naudodamasis skaiciuokle damoku ta suma nuo kurios max. gaunu lengvata].Uzmirsau pamineti,kodel pasirinku moketi minimalia suma.Todel,kad sumoketi daugiau galiu bet kada ir bet kiek,o norint pradeti moketi maziau ,gauni baudele[atskaiciuoja is balanso],be to reikia eiti i banka,rasyti prasyma ir t.t.
Baime mus sukausto, o tikejimas suteikia sparnus
Kolibris
Rašyti privačią žinutę

34 žinutės
( +10 )

Turbūt neturi prasmės pasisisakymai apie tai, ar esame patenkinti savo investicinio gyvybės draudimo uždirbamais procentais ir ar jį dėl to kam nors rekomenduotume.
Tai būtų tas pats, kaip kad sakytume turiu akcijų, esu jomis patenkintas, per metus jos man uždirbo 20%, siūlau ir kitiems pirkti akcijas, nekonkretizuojant kokių akcijų, už kokią kainą ir kada pirktų, ar nupirkęs laikai, ar perki-parduodi gaudydamas kiekvieną bangą.
Taip ir investicinio gyvybės draudimo rezultatai gali būti labai skirtingi, priklausomai nuo to kokioje kompanijoje draudiesi, kokius mokesčius moki, į kokias rinkas investuoji ir kokiomis dalimis investicijas paskirstai tarp rinkų, ar laiku sugebi pereiti besikeičiant situacijai ir t.t.

Naudingiau būtų išgirsti pasisakymus ir apmastymus tų, kurie šviežiai išnagrinėjo dabartinę situaciją ir sužinoti kas, kur, kodėl nulėmė jų apsisprendimą į vieną ar į kitą pusę, o kas kelia abejones. Draudikai turbūt nestovi vietoje metų metais- vieni pagerina sąlygas, investuoja efektyviau, kiti, atitinkamai darosi mažiau patrauklūs. Tai rūpi ir tiems kas jau turi sutartis.
Aišku svarbiausias veiksnys būtų teisingas investicinės krypties (rinkos) pasirinkimas, bet tai jau nagrinėjama daugelyje kitų temų, todėl geriau nesikartoti.
Bulius
Bulius
Rašyti privačią žinutę

57 žinutės

Bulius :

mano patarimas:
neverta, nes:
1) jeigu tau reikia draudimo nuo traumu/mirties, tada nueik i Lietuvos draudima ar kt kompanija ir apsidrausk mirtis/traumos nuo nelaimingu atsitikimu, bet ne kaupiamuoju draudimu. tau tai kainuotu apie 200 lt/metus (i tokia suma ieina traumos ir mirties draudimas nemaziau nei po 100 000 Lt, pateikiu lb grubiai skaicius, gal kainuotu net pigiau).
Kol rašiau,atsirado tavo žinutė.
Bet jei ne investicinis,o tik kaupiamasis.Mokesčiai susitaupo ir pinigai neprapuola,kaip man dabar?Ar čia taip pat yra administravimo mokesčiai?




dabar jau mazai kur yra tik kaupiamieji draudimai, mat draudimo kompanijoms jie yra nuostolingi.. todel po truputi ju rinkoje atsisakoma..

Patarimas visiems norintiems apsidrausti:
tegul daro pirmais metais minimalias imokas, nes visur yra sutarties sudarymo mokestis (Hansa - 50%, Sampo-60%, SEB~70% pirmais sutarties sudarymo metais),o imokas tegul pasididina po 2 ar 3 metu, reikia atkreipti demesi i adm.mokescius.. Patikslinu, cia buvo kalba apie investicinio gyvybes draudimo tipa.
Laikas - tai budas uzdirbti pinigus, o pinigai - tai priemone, gerai praleisti laika.
asa
Rašyti privačią žinutę

115 žinutės
( +5 / -1 )

to Bulius
SEB kiek zinau investicinis gyv. draudimas nuo imokos nuskaiciuoja grubiai su visomis rizikomis apie 10%, ir tai nuo pirmuju metu. Kryptys suristos su SEB fondais. Tuo (pirmuju metu mokesciai) SEB zymiai skiriasi nuo sampo, hansu ir pan.
va toks
va toks
Rašyti privačią žinutę

662 žinutės
( +121 / -46 )

Dabar nesutinku su Kolibris
Sutarti gali bet kas pasiimti is kompanijos ir persiskaityti,o kaip racionaliai naudotis produtku-cia esme.Tada nebus postu...po 2metu-50...
Aisku,jei tik nusipirksi ir laikysi,o nesidomesi ir nevaldysi-geriau ir neprasideti...
Baime mus sukausto, o tikejimas suteikia sparnus
Gedulis
Rašyti privačią žinutę

223 žinutės

Asmeniskai dirbu draudime. Gerbiu kiekvieno nuomone ir man paciam butu labai idomu suorganizuoti susitikima. Nepainiojant darbo su sveika logika, padiskutuoti sia tema prie vyno taures. Ka manot?
Alfredukas
Rašyti privačią žinutę

355 žinutės
( +3 / -6 )

O ikalus vyno ar bus galima draudima su tavim pasirasyt?
Gedulis
Rašyti privačią žinutę

223 žinutės

Ne. Susitikimo tikslas- diskusija, ne polisai.
Sarkaztiski zmones man ypac imponuoja
Kolibris
Rašyti privačią žinutę

34 žinutės
( +10 )

Va toks, tavo taktika tikrai teisinga. Aš pats ją irgi naudoju, tik aš moku ne minimalias periodines ketvirtines įmokas, o tiesioginiu debetu bankas iš mano sąskaitos kas mėnesį perveda po 2,5% nuo per metus mano numatytos investuoti sumos. Taigi, periodinėmis įmokomis per metus aš įnešu 12x2,5%=30%. Taip aš stabilizuoju rinkos svyravimus metų bėgyje ir "apsidraudžiu nuo netikėtumų" pirkdamas beveik vidutine metine kaina. Likusius 70% investuoju papildomomis įmokomis tada, kai matau, kad susidaro palankios tam aplinkybės.

Dar vienas pastebėjimas, naudingas norintiems mokėti įmokas tiesioginiu debetu: sutartyje su draudimo kompanija būtinai numatykite tikslią mėnesio dieną, kurią jie turi kreiptis į banką dėl periodinės įmokos pervedimo. Nepalikite jiems laisvės savivaliavimui. Man kelis kartus bandė savo nuožiūra kaitalioti- tai nuskaito pirmąją mėnesio savaitę, tai žiūrėk- to paties mėnesio paskutinę savaitę vėl nuskaito jau už kitą mėnesį, po to vėl nežinai kaip bus toliau, ar čia laikyti papildomas lėšas sąskaitoje, jei staiga sugalvotų nuskaityti prieš man gaunant atlyginimą, ar nelaikyti. Ir pastebėjau, kad jie sugalvodavo priešingai, negu būtų naudinga man, t.y. nuskaitydavo būtent tada, kai investicinių vienetų kainos yra aukštesnės bei laukiamas jų kritimas.
Gal tai tik sutapimas, bet netvarka, kai periodinės įmokos tampa ne periodinėmis, o laisvai kaitaliojamos be mano žinios.
Vinnie
Rašyti privačią žinutę

32 žinutės
( +2 )

EX: kaip ir sakiau, kiekvienam savo. vienas zaidzia tik krepsini, o kitas ziurek ir pameto ir paspardo ir paplaukioja ir abu laimingi

Agata: su VISA kortele galioja medicininiu islaidu ir nelaimingu atsitikimu draudimas uzsienyje. jei draudies nuo nelaimingu atsitikimu tai draudimas turi galioti ir uzsienyje (pasitikslink pas konkretu draudika), tada tikrai sutaupysi po tuos keliasdesimt litu kaskart vykstant is Lietuvos. beje, jei draudiesi nuo nelaimingu atsitikimu kartu su gyvybe tai nuo nelaimingu atsitikimu draudimo irgi kartu grazinama dalis imoku (GPM).
Kaupiamasis gyvybes draudimas mano nuomone yra produktas butinas apsaugoti seimai nelaimes atveju, nes investicinis gali truputi brangiau kainuoti panasiai sumai. cia vel gi - skirtingos kompanijos, skirtingi produktai. kitas dalykas kad vieni zmones nori i menesi moketi po 100 litu, o kitas i metus viena karta ir taip sumoket draudikui maziau mokesciu..

Siulau Agatai pasikalbeti su kokiu nors gyvybes draudimo brokeriu kuris gali pardavineti keliu kompaniju produktus, bus maziau uzangazuotas ir pavardins pliusus minusus. nors jie irgi komisa skirtinga gauna taip kad totalaus objektyvumo nelauk jei neturi pazistamo zmogaus sitoj srityje
Vinnie
Rašyti privačią žinutę

32 žinutės
( +2 )

to Bulius:

pritariu del mazu imoku pirmais metais banku gyvybes draudimuose. o pvz ERGO priklauso nuo sumos - kaitalioti fondus savarankiskai gali nuo 600 EUR pirmos imokos, o ir mokesciai imami dideli tik nuo pirmos imokos. tai sumoki pirma imoka 600 EUR, tada is karto gali imoketi bele kiek kiek nori papildomai ir nuo tos sumos jau mokesciu visai nera. o kokie inv gyv draudimo fondai kaip dirba tai kiekviena savaite verslo zinios spausdina tik dienos nepamenu..
Gedulis
Rašyti privačią žinutę

223 žinutės

Pirmadieniais. Savaime suprantama, skelbia tik pelningiausius
runcis
Rašyti privačią žinutę

88 žinutės
( +3 / -2 )

is pradziu sudariau Hansos kaupiamaji gyvybes draudima ,po metu pakeiciau i investicini tuo budu isvengiau nuskaitymu kur minejo Kolibris
sausuolis
Rašyti privačią žinutę

130 žinutės
( +30 / -6 )

Investiciju diversifikavimo prasme esu labai patenkintas Hansos kaupiamuoju gyvybes draudimu.Sudariau sutarti dar 2002 metais, taigi isvengsiu 15 proc.valstybei.Kaip vienas konservatyvesniu budu "kaupti" man kol kas pasiteisina.
black
Rašyti privačią žinutę

3 žinutės

Beje, prisiminiau vien? niuans?, kuris gali b?ti naudingas planuojantiems draustis ir norintiems suma?inti i?laidas: da?niausia neapsimoka nuo pat pirm?j? sutarties met? prad?ti su didel?mis sumomis- draudimo kompanijos nura?o apie pus? pirmais metais investuotos sumos ? sutarties sudarymo i?laidas. Tod?l, taupant ant mokes?i?, labiau apsimoka pasira?yti sutart? simbolin?ms ?mokoms, o po met?- jas padidinti.


Kiekvienoj kontoroj truputį skiriasi sąlygos, tačiau, paprastai mokėdamas didesnę pradinę įmoką, įgyji galimybę savarankiškai keisti investavimo kryptis ir proporcijas (pvz ergo.). Su mažesne pradine įmoka sutaupai tik pradžioj ir esi priverstas rinktis iš daug skurdesnių investavimo variantų, kurie ne ką efektyvesni nei kaupiamojo draudimo.

O je bent pakenčiamai sustumdai proporcijas, didesnė įmoka atsiperka pirmų metų pradžioje

Skonio reikalas, bet visai smagu kas met pasiimti trečdalį DABAR, kurį vėl gali investuoti, o 15 proc. duoklę gražinti po 10metų, kas susgribo anksčiau taip apsidrausti, tai ir to nemokės.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital