Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Rusijos perspektyvos

andriusi
andriusi
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

kaip jūs manote, kaip politika (pvz. http://www.delfi.lt/news/daily/world/article.php?id=13786630) įtakos Rusijos rinką? Suprantu, kad ten nemažai kas laikosi ant naftos kainos, kuri leistis neketina, tačiau ar užsienio investuotojų pasitikėjimo mažėjimas ir rizikos galimas didėjimas nenusmukdys indekso?
rch
rch
Rašyti privačią žinutę

171 žinutės
( +19 / -14 )

Nusmukdys kažkiek. Tiesą sakant, paskutiniu metu yra sparčiau augančių rinkų, nei Rusijos. Kas ten svarbiau, artėjantys rinkimai, stiprėjanti Putino retorika prieš Vakarus, ekonominės priežastys, belieka spėlioti.
Į grabą baksų nesusidėsit
ragainagai
Rašyti privačią žinutę

1210 žinutės
( +11 / -1 )

mano isitikinimu, pasaulyje yra tik vienas interesas - ekonominis
o valstybes, religijos, rezimai, ginklavimasis, karai - tai tik to intereso priedanga ir kova uz ji

tai ka daro Rusija (manipuliuoja savo energetika politkonominiais sumetimais, pazvangina ginklais) yra irgi apie ta pati pirmini interesa

todel jei ziureti pragmatiskai, tai tokie veiksmai yra nukreipti stiprinti Rusijos ekonomine galia pasaulyje (ir tokiu budu itaka ir vel tada dar labiau ekonomine galia )
paprasta kaip trys kapeikos

jei investuoji i Rusija, tai ... ir tavo interesas regis turetu sutapti (priminsiu - jis tik ekonominis)

tada belieka vienintelis klausimas: ar laikinai einantis pareigas "fondo valdytojas" (Putinas) yra tas, kuris tai daro efektyviausiai?

imho cia yra tikrasis klausimas, o ne tame ar Rusijos agresyvi politika gali buti vienareiksmiskai zalinga
Kiekvienas yra investuotojas, bet tik investuotojai tai žino.
rgs
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( +10 / -1 )

Pritariu Ragainagai, taciau valstybe, siuo atveju Rusija, ekonomines naudos sieke tolimesniai perspektyvai, kas liecia trumpuoju laikotarpiu as vienareiksmiskai manau, kad si politika neigiamai itakos ekonomika. Tiksliau akciju birza. Todel as pries menesi visas savo investicijas is Rusijos nukreipiau i kitas rinkas.
zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

Viena vertus prieš pat rinkimus turėtų būti ekonomikos bumas. Bent jau taip būtna JAV nes į rinką išmetamas papildomas kiekis pinigų, kad parodyti, kaip ekonomika auga ir kaip visiems yra gerai... O rinkimai ten bus dveji: dūmos šį rudenį ir prezidento pavasarį. Jei bus kokie perversmai ar rimtesni susitumdymai tai tik po to kai naujas vadas (jei toks bus) apšils kojas ir pradės daryti savo tvarką (priklausomai nuo to kiek jis bus nepriklausomas nuo ankstesnio).
Kita vertus Rusija kuo toliau tuo nesaugesnė ir nenuspėjamesnė darosi. Tad apie ilgalaikes perspektyvas labai sunku kalbėti...

ragainagai,
Sutinku, kad galime viską susiaurinti iki ekonominio intereso. Tačiau kai pradedam kalbėti apie valstybes, tai ką Rusija daro, etc., iškylau klausimas, kieno interesus valdžia atsovauja. Manau, kad jei nusipirkai rusiškų akcijų ir galvoji, kad Putinas padarys viską, kad jos pabarngtų ir tu praturtėtum, labai klysti. Pvz. Chodorkovskis turėjo ir turi daug Jukos akcijų. O tai rodo, kad tavo kaip ivestavusio į Rusiją interesai gali labai smarkiai nesutapti su "fondų valdytojų" interesais, o dar tiksliau, tavo interesai jiems visai neįdomūs. O čia iškyla kitas klausimas: kokias instrumentais gali pasinaudoti apgindamas savo kapitalą nuo "fondų valdytojų" savivalės?
rch
rch
Rašyti privačią žinutę

171 žinutės
( +19 / -14 )

ragainagai,

Ekonominis interesas politikoje svarbus, bet tikrai ne vienintelis. Politikoj gali būti svarbiau politikų ambicijos, kova dėl valdžios, žmonių supratimas apie pasaulį. Ypač Rusijoj. Pavieniai politikai ar partijos, klanai gali turėti savo piniginių interesų, bet tai nereiškia, kad tie interesai sutampa su kažkieno kito interesais.
Į grabą baksų nesusidėsit
Mauzeriz
Rašyti privačią žinutę

9 žinutės

rch ir kokios rinkos siuo metu auga sparciau?
ragainagai
Rašyti privačią žinutę

1210 žinutės
( +11 / -1 )

zalias28 , rch, is esmes sutinku, bet todel ir nekisu ten galvos, investuodamas tiesiogiai i akcijas, nes kur jau kur, bet supratimas ir diversifikacija Rusijoje privalomi, o tai geriausiai padaro tik geri fondu valdytojai (cia jau sneku apie tikrus fondus ir valdytojus )

telieka tai valdytojo darbas laiku nuspeti kada koks valdzios klanas koki Yukos ar pan. nuskausmins, arba atvirksciai, ka suboostins

o siaip gristant prie temos, tai manau, kad rusu elgsena yra ju genuose, tode negaliu tiketis, kad as ar mano vaikai pamatys juos kitokius
o kadangi jie tokie jau is prigimties, tai snekant ekonominiais terminais, ta galime pavadinti ju santykiniu pranasumu, kuri jie naturalu kad panaudoja

taip kad jei artimiausia simtmeti kisi pinigus i Rusija, tai buk pasiruoses priimti tiesa apie tai, kokiais metodais tos investicijos atnesa graza , nes tada kur kas objektyviau gali vertinti ivykius

suprantama, tai tik mano asm. nuomone
Kiekvienas yra investuotojas, bet tik investuotojai tai žino.
dodo
Rašyti privačią žinutę

24 žinutės

gal kas prekiaujat rusiskom akcijom,del SBERbank tolimesnio judejimo kokia nuomone turit?
rch
rch
Rašyti privačią žinutę

171 žinutės
( +19 / -14 )

rch ir kokios rinkos siuo metu auga sparciau?
Gal norėjot paklausti kokios neauga sparčiau? Sparčiau šiaim momentui auga Lotynai, Kinija, Indija, Pietryčių Azijos eilė regionų, plieno, naftos, laivybos pramonė, ir t.t., ir pan.
Į grabą baksų nesusidėsit
honda vtx
Rašyti privačią žinutę

77 žinutės
( +16 / -2 )

http://www.jtn.lt/Naujienos/NewsInfo.aspx?IT=8&ID=21794
http://www.jtn.lt/Naujienos/NewsInfo.aspx?IT=8&ID=21803
TELE-2 parduoda Italijoje ir Ispanijoje ir perka Rusijoje.
Niekaip nesuprantu ,ko jūs bijote tos Rusijos ? Šiais laikais daug pinigėlių uždibsi tik Rytuose . Draugai investuoja Kalingrado srytyje. Ten atsipirkimas iš NT nuomos per 4-5 metus. Gal ir keistai atrodo kaip V.Putino portretas kabo trisdešimtmečio kabinete , ir telefono užsklandoje Rusijos vėliavos fone prezidento nuotrauka matai. Bet bendrauji su tais žmonėmis ir padarai pinigėlių. Šiaip aš asmeniškai pasitraukiau iš Rusijos prieš porą mėnesių, tikėjaus iki rinkimų kad rinką paturės gilesnę korekciją ,kad būtų patogus grįžimas.Bet rinka pasisuko į kitą pusę. Man kaip investuotojui svarbiau , kad šalis turi aiškią valdžią ir kryptį ir jos BVP auga 7.3 proc.
newbie
Rašyti privačią žinutę

205 žinutės
( +166 / -54 )

ragainagai teisingai paminėjo veiksnius, tik Rusijos atveju akcentus sudėjo netiksliai. Dabartinėje Rusijoje ekonomika naudojama sukurti absoliučiai galiai (valdžiai), o ne atvirkščiai, kaip yra beveik visam pasaulyje. Todėl pagrindinis interesas yra ne pinigai, o valdžia. Vertinant, kad pinigai iš esmės yra kita valdžios išraiška (ir atvirkščiai), Putino pozicija tikrai nekvaila susidėliojant prioritetus. Dėl to investuojantiems į Rusiją ir yra pavojus, kad bet kuriuo momentu kažkurios srities ekonominiai interesai gali būti paaukoti dėl Kremliaus valdžios ir įtakos ambicijų. Jukos geras pavyzdys-juk buvo pasaulinio lygio kompanija. Sužlugdė, išdraskė gabalais per kelis metus-iš esmės nudobė vištą, kuri galėjo dėti tikrai auksinius kiaušinius mokesčių pavidalu...Kaip tuo metu reikėjo jaustis Jukos'o smulkiesiems?
rch
rch
Rašyti privačią žinutę

171 žinutės
( +19 / -14 )

Man kaip investuotojui svarbu, kiek +/- aš galiu gauti pardavęs akcijas. Jei už braziliškas pvz. gausiu daugiau, kokio velnio man lįsti į Rusiją su jos politikų nerealiom ambicijom ir kompleksais dėl sugriuvusios imperijos? O kiek proc. BVP auga čia jau paskui vertinsiu. NT nuoma gal ten kažkam ir apsimoka (o kažką iš NT vystytojų ir užverčia toj pačioj Kaliningrado srity), bet čia gi žmonės ne tuom užsiima, ką tas bendro turi?

Beje Jukos akcijų man Putinas nekompensavo. Jam giliai nusišnypšt buvo ant visų tų smulkių investavusių į Jukos, na nėra Rusijoj kapitalistinio mąstymo, nėra. Atsimenu, kai pradėjo ant Jukos važiuot, tai visokie fondų valdytojai dar dainavo lopšines, atseit čia išspręs teisiniu keliu, paskui atseit čia pavienis atvejis, paskui kai pamatė kad nebe pavienis, o tendencija, ir apie teisinę Rusiją galima pasapnuoti, tai užsikišo.
Į grabą baksų nesusidėsit
va toks
va toks
Rašyti privačią žinutę

662 žinutės
( +121 / -46 )

Tai gal p. LUBIO veikla skaidresne nei buvo p.Chodarkovskio...Kiekvienas tempia i savo lizda ir girti vienus,pamirstant kitus[tipo savus]-negrazu...
Baime mus sukausto, o tikejimas suteikia sparnus
Melisa
Rašyti privačią žinutę

86 žinutės

Patiko Putino pasisakymas susitikimo su Sarkozy metu: "Umom Rosiju neponiat, v Rosiju nado prosto verit".
Vat kam sis poziuris priimtinas, tas ir gali gerai jaustis investuodamas Rusijoj.
Gyvenime reikia stengtis aplenkti ne kitus, o patį save (c) Bebkokas

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital