Komentarai 6 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Kodėl sudėtinga tapti pelningu treideriu

Spekuliantai.lt | 2013-07-18 | Investavimo ABC | perskaitė: 333687
Raktiniai žodžiai: Investavimas, spekuliavimas
Kodėl sudėtinga tapti pelningu treideriu Kodėl sudėtinga tapti pelningu treideriu

 Labai dažna tokia nuomonė, kad tik 10-15% treiderių dirba pelningai. Pagal kai kuriuos šaltinius ir dar mažiau. Nežinau, šių skaičių netikrinau, man atrodo, kad šie skaičiai iš lubų, kaip ir bet kuriais kitais statistikos atvejais. Statistika – labai įdomus dalykas, kiekvienas ją gali pasukti, kaip nori. Bet ne tame esmė, 5% ar 50% - jokio skirtumo. Aišku tai, kad treiderio profesija ne kiekvienam.
Tai kodėl taip sunku tapti uždirbančiu treideriu. Mano nuomone, esmė ne ta, treideris tu ar ne. Žodį treideris galima pakeisti bet kuria kita profesija. Verslininkas, gydytojas, mokytojas, statybininkas ir t. t. Kodėl taip sunku tapti pelningu verslininku? O puikiu daktaru? O įdomiu ir, svarbiausia, aukštos kvalifikacijos pedagogu? Statybininkų daug, bet mes visada ieškome tokių, kurie darbą atliktų kokybiškai – o tokių jau daug mažiau. Ir taip visur. Netgi gero pardavėjo ar padavėjo reikia paieškoti. Tai kodėl tokia problema?
Man atrodo, kad pagrindinės problemos yra trys:
1. Tingėjimas. Jeigu galima ko nors nepadaryti, tai paprastai žmogus to ir nepadarys. Tingisi ieškoti, tingisi tobulintis, tingisi aiškintis detales ir niuansus, tingisi gilintis. Kalbant apie rinką – tingisi pildyti žurnalą, tingisi analizuoti prekybą, tingisi pažiūrėti į kalendorių, tingisi aiškintis, ką konkrečios naujienos reiškia ir kokį judėjimą gali sukelti, tingisi planuoti, tingisi kurti ir testuoti strategijas. Tingisi kontroliuoti riziką, tingisi laikytis taisyklių. Vienu žodžiu – tingisi. Kodėl turiu, ką nors daryti, jeigu galima tiesiog paspausti mygtuką, o toliau jau kas bus, tas bus. Galų gale visada galima pasakyti – aš bandžiau, prekiavau, nesigavo todėl, kad FOREX (fondų rinka, resursų rinka ir t. t.) – tai nesąmonė (naujokams) arba tam tikrų tos srities lėlininkų manipuliacijos (pažengusiems). Tie kas nugali savo tingėjimą – tie ir tampa kokybiškais specialistais ir pelningais treideriais.
2. Tikslo neturėjimas. Tikslas – tai stimulas kažkur judėti. Tikslas – tai pagrindas kažką padaryti. Tikslo pasiekimas – tai pasitenkinimas ir džiaugsmas. Tikslo nebuvimas – tai trypčiojimas vietoje. Jeigu mes kur nors einame, bet nežinome kur – labai retai kur nors ateisime, greičiausiai kažkuriame etape mes tiesiog pavargsime ir pasuksime atgal. Tikslas – turi būti suvokiamas. Realus. Pasiekiamas. Mes turime tikėti, kad sugebėsime tą tikslą pasiekti. Mes turime aiškiai suprasti, dėl ko mes ką nors darome. Kitu atveju – mes tiesiog užsimiršime ir nustosime tai daryti. Tikslas turi būti fizinis, turėti aiškiai apibrėžtus kriterijus, kad būtų galima aiškiai suprasti, kada mes jį jau pasiekėme, ir galime nustatyti sau kitą tikslą. Judėti toliau. Žmogus be tikslo – daržovė. Jeigu jūs neturite tikslo, reiškia jūs sieksite kažkieno kito nustatytų tikslų. Tiksliau pasakius, kiti – tie, kurie turi tikslą, – jus išnaudos savo tikslui siekti. Kalbant apie rinką – tikslas gali būti uždirbti. Arba prognozuoti. Tačiau jeigu tikslas uždirbti, tai kiek, kada, per kokį laikotarpį. Pavyzdžiui: mano tikslas kas mėnesi uždirbti 5000$. Arba 50 000$ per metus. Stabiliai. Kiekvieną mėnesį. Dėmesingas skaitytojas nustebs, juk metuose yra 12 mėnesių, o 12 x 5 = 60. Tai kodėl tada tikslas 50 tūkstančių? Atsakymas paprastas. Todėl, kad aš neprekiauju kiekvieną mėnesį. Aš mėgstu ir pailsėti. Todėl aš ir nekeliu nerealaus tikslo – uždirbti kiekvieną mėnesį. Kol kas nepasiekiau tokio lygio, kad uždirbčiau stabiliai kiekvieną mėnesį. Būna ir nuostolingų mėnesių. Todėl tikslas vis dar lieka toks pats. Kai du metus kiekvieną mėnesį pasieksiu numatytą tikslą – tik tada bus galima kalbėti apie stabilumą ir nustatyti kitą tikslą. O kol stabilumo nepasiekiau – nėra ko žvalgytis į kitus tikslus.
3. Sparnai. Aš tai vadinu taip. Nors tiksliau būtų išpuikimas. Arba per aukštas savęs vertinimas. Bet kuriame reikale yra specialistai ir visi kiti. Tai štai specialistas niekada gyvenime nepasakys, kad jis žino viską, viską supranta ir jam daugiau nėra ką veikti toje veiklos srityje. Jis todėl ir specialistas, nes žino, kad visko perprasti, sužinoti, išmokti tiesiog neįmanoma. Jis žino, kad tobulėjimui ribų nėra. Jis žino, kad visada būna taisyklių išimčių ir kažkokių tai netikėtų situacijų, kurios net jį, kaip specialistą, galį atvesti į akligatvį. Ir yra kiti – tai tie, kurie mano, kad jie yra specialistai, deja nieko nemoka. Arba jų žinios labai paviršutiniškos. Arba jie mano, kad yra patys protingiausi – ir nereikia jiems daugiau mokytis, treniruotis, nei tobulėti nebereikia. Kalbant apie rinką, labai dažnai teko matyti tokių žmonių. Prekiauja mėnesį-du-tris, o pačių nuomone, rinkoje jau viską matė ir žino. Perprato visas prekybos plonybes. Jiems galima viskas, o rinka darys taip, kaip jiems norisi. Kad ir kaip skaudu būtų pripažinti, pats buvau toks. Dar ir dabar būna ''užplaukia''. Ypatingai po kokio nors sėkmingo prekybos laikotarpio, kai 6-7 mėnesius iš eilės pliusas ir jauti kaip nugaroje auga jie – Sparnai. Kai tik pagauni save galvojantį apie taisyklių pažeidimą – iš karto be jokio gailesčio reikia kirsti tuos sparnus. Kitaip pasekmes taisyti prireiks daug laiko ir bus sunku. Todėl patarimas, kai tik pajusite, kad tapote rinkos specialistu ir jums viskas galima – padarykite poros savaitėlių pertrauką. Ir jokiu būdu nesudarinėkite sandorių. Realiais pinigais iš tikrųjų net nemėginkite. Todėl, kad kai tik savo viduje jūs tapote specialistu, apie normalų darbą ir kalbos nebelieka. Jūs tik praradinėsite pinigus. Rinka jums būtinai įrodys, kad net tokiam megaspecialistui dar mokytis ir mokytis. Aš prekiauju 6 metus ir vis dar mokausi. Įvairių dalykų, bet mokausi. Mokausi ‘’nenutrūkti’’, nedaryti kvailysčių, nepasiduoti rinkos provokacijoms, nebūti gobšiu ir t. t. Tą patį ir jums patariu. Mokykitės iš kiekvieno sandorio, mokykitės, kas buvo padaryta gerai, o kas blogai. Ką galima padaryti geriau. Net jeigu sandoris atidirbo puikiai – mokykitės, kaip būtų galima padaryti dar geriau. Ir negalvokite, kad rinkoje galima viską perprasti. Rinka – gyvas organizmas, ir kai tik jūs suprasite, kaip jis veikia, jis jau veiks kitaip. Čia ir yra mūsų profesijos grožis. Nėra ribų tobulėjimui, nėra lubų žinioms.

Maksim Pavlovskij
Vyr. Analitikas Teletrade Lietuvoje

 

Užsakymo Nr. 3102_19
 

Taip pat skaitykite

Kiek dažnai verta peržiūrėti investicinio portfelio sudėtį?

Pagrindiniai prekybos CFD principai

Rinkos psichologija: mitas apie racionalų investuotoją

Su akcijomis susietos CFD leidžia taikyti finansinį svertą ir uždirbti iš kainos skritumo

2014-05-14 | Investavimo ABC 2014-03-04 | Investavimo ABC 2014-01-13 | Investavimo ABC 2013-12-16 | Investavimo ABC

Komentarai



2013 07 22 18:25     #35499
 Sakyčiau netgi neįmanoma nes:

- pinigai neišvedami į biržą ir žaidi su brokerio programa/platforma/žaidimu. Ar brokeris suteikia tau pradinį bonusą ir svertą tu bandai prekiauti ir jo realus pinigai (suma su svertu)  pralošiami ? Pelningas butu biznis....

- Programa padaro savo: demo tu visada laimėsi, realiai nelabai. Įvairios paklaidos, nesuveike stopai ir t.t. šauniai degina tavo depozitą.... tada gauni dar muilo: kursai, strategija ne ta ir t.t., vėl bandai - ir vėl, deja. 

- tie patys brokeriai sukūria sėkmingų pavyzdžių istorijas ir atvejus, deda į forumus panašius į šitą ir kuria iliuziją... 


2014 05 12 12:26     #35742
pdf converter for mac provides the software to convert pdf to MS Office and pdf splitter and merger & pdf creator,  pdf to flash converter 
2016 06 30 05:36     #36022

In abounding top end neighborhoods Louis Vuitton Replica Handbags there are assignment shops area you can acquisition acclimated accouterment and accessories. This is a acceptable abode to browse for an pre-owned artist haversack that is authentic. Of advance you allegation to analysis bond and added factors to actuate if this is a affected or a replica bag. You may be accepting an accurate haversack that is aback a division but it is still abundant added admired than something that is a archetype cat Hermes Replica handbag. Generally humans due to accepting a annulment or defective to haversack will acquisition it easier to advertise items and get a new alpha in their new location. You can acquisition both artist accouterment and handbags at nice austerity shops, assignment food and some additional duke stores.Sadly, no one knows all the answers.There's no agnosticism that the industry for artist handbags is large. Anniversary year millions Michael Kors replica and millions of dollars are spent by association analytic for to own basal of an image. The angel of taste, style, and acumen is accurately what artist producers are selling. Largely speaking, high-end artist handbags at http://www.preplicabags.co.uk are of categorical top quality, durability, and style.
2016 09 23 12:00     #36112
 Patek Philippe est bien connu dès le soir du 29 mai de cette année, tenue à Genève dans son salon "de l'exposition de l'artisanat précieux" avec l'émail, des aigles royaux, des mosaïques de bois et d'autres œuvres d'art et d'artisanat, alors que publié officiellement tourbillon Ref.6002G regarder la lune et les étoiles en place abandonné des plus compliqués Patek Philippe Ref.5002. Ceci est la replique montre la plus compliquée jamais peut dire qu'une nouvelle génération roi de la table.
2017 01 13 09:28     #36303
 You really should indulge in the tournament intended for one of the best information sites on the net. I am going to advocate this page!
2019 10 14 13:53     #43556
 A perfect info source. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic.  battle royale games

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital