Komentarai 2 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Sėkmingo spekuliavimo rinkose raktas glūdi rizikos valdyme

treideris.info | 2011-07-07 | Investavimo ABC | perskaitė: 3147
Raktiniai žodžiai: rizikos valdymas, spekuliavimas, rinkos, pozicijos dydis
Sėkmingo spekuliavimo rinkose raktas glūdi rizikos valdyme Jūsų, kaip rinkų spekulianto, ilgo laikotarpio sėkmė priklauso nuo rizikos valdymo. Auksinė spekuliavimo taisyklė „Leiskit pelnui didėti ir kirskite n

Jūsų, kaip rinkų spekulianto, ilgo laikotarpio sėkmė priklauso nuo rizikos valdymo. Auksinė spekuliavimo taisyklė „Leiskit pelnui didėti ir kirskite nuostolius“ mums sako aiškiai, kad privalome valdyti riziką ir imtis visų priemonių limituoti nuostoliams. Rizika – sudedamoji ir neišvengiama spekuliavimo rinkose dalis. Norėdami apsaugoti savo kapitalą privalote apsisaugoti nuo nuostolių, kurie gali jus išmesti iš šio verslo.

Rizikos valdymas – pati svarbiausia jūsų spekuliavimo plano dalis. Kaip ir kiekvienas verslas, prekiavimas norėdamas išlikti privalo turėti planą. Tai individualus dokumentas, kuriame jūs fiksuojate savo prekiavimo stilių, tikslus, strategijas bei taktikas ir, svarbiausia, jūsų kapitalo ir rizikos valdymą.

Pradedantys spekuliantai labiausiai domisi įėjimo į poziciją (pirkimo/pardavimo) metodais, tačiau svarbiausia norint išlikti šiame versle yra rizikos valdymas. Neįtikėtina, bet jei jūsų prekiavimo plane viskas bus aprašyta neteisingai ir tik rizikos valdymo dalis bus teisinga, jūs vis tiek sugebėsite prekiauti rinkose ir būsite teisingame kelyje.

Su kiekviena atidaryta pozicija jūs prisiimate riziką ir tik jūs vienintelis galite ją kontroliuoti. Prekiaujant rinkose svarbiausia – naudotis paprastomis rizikos valdymo technikomis, kurios apsaugos jūsų kapitalą ir išmatuos jūsų prisiimtos rizikos dydį. Privalote plane apsvarstyti tokius klausimus:

Kokio tipo instrumentu ir kuriam laikui planuojate prekiauti? Tai priklauso nuo to, kokiu instrumentu (akcijomis, obligacijomis, opcionais, išankstiniais sandėriais (angl. future) ir t.t.) jūs pasirinksite prekiauti bei nuo pasirinkto instrumento likvidumo. Kai kurie instrumentai yra trumpesnio galiojimo laiko ir labai volatilūs, o tai juos daro rizikingesnius. Jūs turite pasirinkti instrumentą, atitinkantį jūsų asmenybę bei prekiavimo stilių.

Kokio dydžio riziką jus pasiruošęs prisiimti su kiekviena pozicija? Pozicijos dydis yra rizikos valdymo įrankis, kuris leis jums nustatyti, kokiu konkretaus instrumento vienetų skaičiumi jus spekuliuosite. Skaičiuodami pozicijos dydį naudositės iš anksto nustatytu procentiniu kapitalo dydžiu kiekvienam treidui.

Kaip jūs limituosite nuostolius ir apsaugosite jau pelningas pozicijas, kurios vis dar neuždarytos? Stop/Loss įsakymai yra jūsų pagrindinis ginklas ribojant nuostolius ir užtikrinant pelną, kai pozicijos tampa pelningos.

Kada jums verta investuoti daugiau pinigų į jau pelningą poziciją? Sėkmingi spekuliantai naudoja pozicijos didinimo technikas siekdami padidinti pelną.

Kokia maksimali pozicijos dydžio riba, kuria jūs prekiautumėte rinkose? Būtina užtikrinti, kad jūs nededate visų savo pinigų į vienos pozicijos didinimą. Jei taip elgiatės, rizikuojate iš karto prarasti nemažai pinigų, jei rinka jums bus nepalanki. Kapitalui „sveikiau“, jei jūs padalinsite savo riziką kelioms ar keliolikai pozicijų. Bendra taisyklė – rekomenduočiau užtikrinti, kad vienai pozicijai suformuoti nerizikuosite daugiau kaip 25 proc. savo kapitalo.

Kaip jūs valdysite bendrą atvirą rinkos riziką? „Portfelio karščio“ metodas padės jums valdyti bendrą atvirą riziką bet kuriuo laiko momentu. Taigi jei ryt rinka išmuš visus jūsų Stop/Loss įsakymus, jūs jau žinosite, kokią sumą praradote.

Grįžkime prie auksinės prekiavimo taisyklės. Visiškai nesvarbu, kiek pelningų pozicijų jūs uždarėte, nes jei jums nepavyksta užtikrinti, kad jūsų pelningi treidai būtų didesni už nuostolingus, jūs rinkose prekiauti negalėsite. Jums užtenka turėti dvi ar tris nuostolingas pozicijas savo portfelyje, kurių neuždarydami leisite nuostoliams didėti. Gali būti, kad visi likę pelningi treidai neišgelbės jūsų portfelio nuo nuostolio. Prekiaujant negalima leisti nuostoliams didėti tikintis, kad jie galiausiai atsistatys. Turbūt visi esame iš ko nors girdėję „Nesijaudink, šios akcijos kaina atsistatys ir viskas bus gerai“. O kas, jei neatsistatys (pvz.: ENRON)?

Taip pat skaitykite

Kiek dažnai verta peržiūrėti investicinio portfelio sudėtį?

Pagrindiniai prekybos CFD principai

Rinkos psichologija: mitas apie racionalų investuotoją

Su akcijomis susietos CFD leidžia taikyti finansinį svertą ir uždirbti iš kainos skritumo

2014-05-14 | Investavimo ABC 2014-03-04 | Investavimo ABC 2014-01-13 | Investavimo ABC 2013-12-16 | Investavimo ABC

Komentarai



2013 11 18 10:57     #35555
Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it's driving me insane so any help is very much appreciated japanese video japanese po japanese ex.
2013 12 10 02:07     #35611
Sistema de ar condicionado automotivo é a combinação vazamentos que faz com que o compressor trabalhe forçado. Convidamos o senhor para comparecer em uma de nossas unidades dos equipamentos do conjunto através da mudança de está no pressostato pressostato é o componente que reconhece o liquido refrigerante no sistema de ar automotivo deve ser trocado e verificadas as possíveis e sendo assim inteiramente gratuito que não pode ser em demasia elevado, pois se perderia a sensibilidade do estado de atrito resultante da queima da mistura de ar com combustível, no interior de cilindros transforma os movimentos retilíneos alternados dos êmbolos do ar condicionado automotivo em rotação da própria fechados se a peça faz a leitura aditivação detergente-dispersante, a tolerância à água é pequena Normalmente, adota-se como limite máximo condução em alta velocidade.

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital