Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Mark Douglas “The Disciplined Trader”

spekuliantai.lt | 2010-03-31 | Knygų apžvalgos | perskaitė: 5167
Raktiniai žodžiai: Mark Douglas, Disciplined Trader
Mark Douglas “The Disciplined Trader” “The Disciplined Trader” – tai pirmoji Mark Douglas parašyta knyga apie investavimo/prekiavimo psichologiją, kuri yra labai gerai vertinama daugelio pra

The Disciplined Trader” – tai pirmoji Mark Douglas parašyta knyga apie investavimo/prekiavimo psichologiją, kuri yra labai gerai vertinama daugelio praktikų. Kadangi prieš tai jau buvo perskaityta ir kita šio autoriaus knyga “Trading in the Zone “, yra su kuo palyginti. Jei reikėtų rinktis vieną knygą iš dviejų, pasirinkimas būtų antrasis variantas, tačiau tai tikrai nereiškia, kad šioje knygoje nėra nieko įdomaus, verčiančio susimąstyti ir pan.

Iš visų 17 knygos skyrių būtų galima išskirti 2 esminius: 15 - "The Psychology of Price Movement "ir 16 - "The Steps to Success". Šie du skyriai yra tikrai verti dėmesio, kas blogiausiai, kad jie yra knygos pabaigoje ir norint juos pasiekti daug kam gali atsibosti.

Autorius savo knygoje iškelia tokį klausimą: “Kaip kiekvienas iš mūsų gali investuoti į arba prekiauti finansinėmis priemonėmis, tiksliai nesuvokdamas kaip pats asmeniškai priima investicinius sprendimus, t.y. koks yra šių sprendimų priėmimo procesas, kas jį iš tikrųjų įtakoja ir pan. Tik pažinę save, savo baimes, savo troškimus, savo viltis, mes galime pradėti galvoti apie tai, kaip gali elgtis visa rinka – o visa rinka yra masė investuotojų (lygiai tokių kaip mes), kuriuos veikia tos pačios baimės, troškimai ir pan.”

15 skyriuje autorius trumpai aprašo, kas slepiasi už kiekvieno kainos judesio, kaip jį reikėtų interpretuoti “masės” atžvilgiu, tačiau be abejo jis žiūri per psichologinę prizmę. Toliau yra pateikiama labai trumpa ištrauka apie tai, kaip autorius interpretuoja buvusius kainų pikus (highs) ir dugnus (lows).

“Probably the most prominent of these significant reference points are previous highs and lows. If prices are moving steadily higher, buyers will begin to anticipate whether or not prices can penetrate the last high, and sellers will be looking for another top. In the mind of the seller, that last top, or other tops in the distant past, was a place where the market met enough resistance to stop the rally. In other words, enough traders thought the price was expensive the last time it was there, and they will begin to anticipate whether the same will happen again. Both buyers and sellers will have raised expectations about the likelihood of the market doing one of two possible things—making new highs or failing to make new highs. As the market approaches this high, if some of them are willing to bid the price past it to some significant level, it could make believers out of other traders who were on the sidelines. If these new traders come into the market as buyers, it will add to the upward momentum, possibly causing old sellers to bail out of their positions. This will also add to the upward momentum of price movement.”

Taip pat skaitykite

Biržos psichologijos diskursas – kultinio spekulianto memuaruose

Strategija, kurios uždarbį pasiims vaikaičiai

CANSLIM – tinkamu laiku pasirinktos tinkamos akcijos

Žymus JAV investuotojas: žlugs ir euras, ir doleris

2013-05-20 | Knygų apžvalgos 2013-04-22 | Knygų apžvalgos 2013-03-21 | Knygų apžvalgos 2013-02-04 | Knygų apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital