Knygos „Investuotojo išpažintis“ apžvalga

Spekuliantai.lt | 2010-01-28 | Knygų apžvalgos | perskaitė: 11919
Raktiniai žodžiai: R.Kyosakis, Bodo Schaferis, Rokas Lukošius, Investuotojo išpažintis, knyga, Buffett, investavimas
Knygos „Investuotojo išpažintis“ apžvalga Panašių knygų pasaulyje prirašyta daug. Nemažai išversta į lietuvių kalbą. Dauguma tokių knygų yra apie „Amerikietiškos svajonės“ išsipildymą

Panašių knygų pasaulyje prirašyta daug. Nemažai išversta į lietuvių kalbą. Dauguma tokių knygų yra apie „Amerikietiškos svajonės“ išsipildymą. Ir tik dalis jose pateikiamos informacijos tinka mums, lietuviams, dėl kultūrinių, sisteminių, mokestinių ir kitokių skirtumų. Visada norėjosi pamatyti grynai lietuvišką produktą. Ir štai jis pagaliau atsirado. Todėl buvo itin smalsu pamatyti, kaip lietuviai užpildo šią spragą.

Knyga pranoko visus mano lūkesčius. Tiesą pasakius, didelių ir neturėjau. Investavimo pradžiamokslį esu praėjęs, o romano forma gerai pažįstama iš R.Kyosakio ir Bodo Schaferio knygų. Tačiau skaitydamas buvau maloniai nustebintas ir knygą ryte suryjau.

Autorius, kurdamas literatūrinę knygos dalį, tiksliai atspindėjo lietuvišką mentalitetą, tuo padarydamas knygą dar aktualesnę. Tai ir džiugina, ir daro knygą lengvai skaitoma. Juk tai apie mane rašo. Ir apie mano draugą. Ir apie kolegą, su kuriuo einame parūkyti per darbo pertraukėles.

Knyga parašyta nuostabiai lengvu stiliumi. Sudėtingi dalykai aprašomi taip paprastai, taip lakoniškai, kad net pavydu. Nė kiek neabejoju, kad pats knygos autorius investuoja ir valdo savo kapitalą taip pat lengvai, kaip ir rašo.

Romano pavadinimas tiksliai atspindi jo turinį. Skaitydami mes nesusiduriam su sausu medžiagos aprašymu. Priešingai, mums parodytas herojaus vidinis kelias: jo mintys, vertinimai, lūkesčiai, emocijos. Nors knygos herojus yra pradedantysis, tačiau jo veiksmai ir sprendimai yra pakankamai brandūs. Čia, matyt, autorius ir norėjo netiesiogiai parodyti, kokiu keliu pradedančiajam investuotojui geriausia eiti.

Nesitikėjau tokioje knygoje rasti kelių eilučių apie prekybinę taktiką. Tai tiesiog nuostabu. Labai patrauklia forma aprašomi dalykai, kurie tampa prieinami bet kam. Šita knyga yra ne tik pažintis su finansų rinkų pasaulių, bet tai ir praktiškas vadovas ten patekti. Dabar nereikia kelti sau klausimo „Nuo ko pradėti?“ Dabar tereikia perskaityti „Investuotojo išpažintį“ ir padaryti tai ką padarė knygos herojus. Tiksliai žingsnis po žingsnio.

O klaidas, kurias daro herojus, darom kiekvienas iš mūsų. Todėl ši knyga yra gera priemonė pasimokyti iš „svetimų“ klaidų. Ir ne tik pasimokyti. Ji verčia ir susimąstyti, sustoti, pasiskaičiuoti. Tai labai aktualu tiems, kurie sprendimus priima vadovaudamiesi emocijomis. Kaip žinia, azartas nėra geras patarėjas.

Užkliuvo tai, kad Techninei analizei skirta vos kelios eilutės, o ir tos ne per geriausios. Knygos autorius, greičiausiai, išsakė savo asmeninę nuomonę, o su ja norėtųsi pasiginčyti. Bet neabejoju, kad didesnis dėmesys Techninei analizei ja išeitų iš šio romano rėmų.

Knyga skaitosi kaip geras detektyvas. Investavimas, pelnas, nuostolis (nusikaltimas), profesionalus investuotojas (inspektorius), investavimo pradžiamokslis (indukcinis-dedukcinis metodas), knygos herojai-pradedantieji investuotojai (nusikaltimo aukos) ir... „Na tai kaip gi jiems toliau seksis? Į ką ir kaip jie investuos? Koks rezultatas? (Kas gi tas žudikas?)“.

Be abejo, knygoje yra visi atsakymai.

Labai patiko tas momentas, kad herojų charakteriai nebuvo išlaužti iš piršto. Jie turi realius prototipus. Užtenka pasižiūrėti į mūsų forumą – jų ten pilna. Pabendraukite su makleriais – tai Aleksas. Pagaliau, pasižiūrėkite į veidrodį.
Ir nežiūrėkite į knygos kainą. Ne tai svarbu. Svarbu yra tai, ką W.Buffett‘as pasakė: „Kaina yra tai ką mokate, vertė yra tai ką gaunate“. Tai pasakysiu tik viena, vėl gi tais pačiais W.Buffetto žodžiais, – jūs gaunate vertę su didele nuolaida.

Todėl, mieli investuotojai, „nulipkite“ nuo monitorių, meskit tuos grafikus bei finansines ataskaitas ir pailsėkite. Tiksliau, perskaitykite gerą knygą.

Taip pat skaitykite

Biržos psichologijos diskursas – kultinio spekulianto memuaruose

Strategija, kurios uždarbį pasiims vaikaičiai

CANSLIM – tinkamu laiku pasirinktos tinkamos akcijos

Žymus JAV investuotojas: žlugs ir euras, ir doleris

2013-05-20 | Knygų apžvalgos 2013-04-22 | Knygų apžvalgos 2013-03-21 | Knygų apžvalgos 2013-02-04 | Knygų apžvalgos

Komentarai



2010 01 30 09:38     #33054
Gera knyga, kas neskaitet, siulau paskaityti.
2010 01 30 20:53     #33059
Gera knyga. Nemaniau kad vyrukas taip sklandžiai gali parašyti Dabar belieka spekuliantui parašyti "Spekulianto išpažintį"
2010 02 07 14:50     #33149
Visiskai nusivyliau sita knyga. Viskas pateikta tiesmukai ir nuobodziai. Knyga yra sausa, kaip vadovelis. Tik nera formuliu, grafiku ir apibrezimu. Bet cia dar klausimas, ar pliusas.  Jeigu autorius bande parasyti motyvacine knyga, tai jam pavyko priesingai. Knyga yra demotyvuojanti. Skaitytojas yra gasdinamas pinigu praradimais, sudetingais terminais ir skaiciavimais.
2010 02 08 18:22     #33162
Neziurint, kad stiklas yra bjaurus zmogus  be pykcio, bet knygoje as irgi pasigedau kulminacijos iki 60 psl. kaip ir vystesi veiksmas ir ir ..... ir  tr tr tr pritruko jegos, nusilpo veiksmas ir pasidave sausai beletristikai. Aisku, cia tik mano nuomone. Na o bet taciau, parasyti knyga, pats faktas jau yra gerai. Tik ji yra butent investuotojui, o spekuliantui-treideriui ji nelabai ..... . Bet kiek zmoniu tiek nuomoniu
2010 02 12 12:21     #33191
Man, zaliam kaip krumui, si knyga siek tiek sutirtino investavimo pagrindus ;]
2010 03 05 15:38     #33276
"Nė kiek neabejoju, kad pats knygos autorius investuoja ir valdo savo kapitalą taip pat lengvai, kaip ir rašo."

Jei tikrai taip, tai savo pinigų jam nepatikėčiau.

"... romano forma gerai pažįstama iš R.Kyosakio ir Bodo Schaferio knygų." Būtent!!! Nieko naujo ir netikėto. Tik tai kad autorius lietuvis (PAGARBA). Paimtas šablonas ir pritemptas iki lietuvių lygio.

" ... taktiką. Tai tiesiog nuostabu. Labai patrauklia forma aprašomi dalykai, kurie tampa prieinami bet kam. ..." Kažkoks nesveikas pataikavimas autoriui.

"... tereikia perskaityti „Investuotojo išpažintį“ ir padaryti tai ką padarė knygos herojus. Tiksliai žingsnis po žingsnio." 
Atsargiai!!! Jei darysite tiksliai tai ką darė knygos herojus, patirsite portfelio vertės kritimą nuo 200 000 iki 20 000 litų.

Knyga vidutiniška, bet tinkanti pirmam paskaitymui apie investavimą. Spekuliantam - neskaityti Du trečdaliai visai nieko įdomaus, o paskui šiek tiek įdomiau apie fundamentalią analizę.

P.S. knygos apžvalga žymiai prastesnė už knygą. Nepriimkite asmeniškai.

 




2016 03 10 10:02     #35951
Exciting qualities that are simple in attributes can generally action the replica watches admirable announcement to which you aspire. Breitling offers a amount of timepieces which do not accept numbers in abode for the replica watches uk hour markers. Rather, there are simple hour marks. This gives the alarm an added blow of clarification and actualization in the artlessness of the watch face. Alternately, some consumers feel that simple gemstone or design accents can add sophistication. This all depends on your claimed preferences and desires. These are alone a few of the abounding superior aspects and characteristics which are generally difficult to http://www.popularwatch.co.uk acquisition in all-encompassing timepieces. Companies such as Citizen, Cartier, Blancpain, Omego and Movado action absolute affected watch straps to accompaniment the admirable watch faces offered. Some band abstracts cover steel, gold, leather, crocodile leather, sharkskin and diver's rubber. These timepieces are congenital to endure and to accessory acceptable accomplishing so. The a lot of rolex replica acceptable and accessible adjustment to access these aces watches is online Apple Advanced Web area they accord a array of types of models. A lot of choices appear up to for the assorted assortment. Ahead of breitling replica agreement an adjustment and it is abundantly adapted to verify as a lot of facts as you are able of and bout up to them with the absolute ones. One accept to validate the affidavit and accomplish abiding about the authoritative details. Aggregate can be advantageous for a arrive deal.
2017 11 14 10:34     #37281
 Thank you for sharing valuable information. Nice post I enjoyed reading this post.
five nights at freddy's game

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital