Interviu su Šešėliu

Spekuliantai.lt | 2010-01-13 | Interviu | perskaitė: 21578
Raktiniai žodžiai: blue chip‘ai, obligacijos, aukštų palūkanų instrumentai, nekilnojamasis turtas, akcijos, mafija, madoff, buffett, graham, trampas, templeton
Interviu su Šešėliu Mafija irgi investuoja. Ir mums visiems įdomu, kaip ji tą daro. Mafijos visa veikla apipinta legendomis ir įvairiomis istorijomis. Tad suprasti kur tiesa, o

Mafija irgi investuoja. Ir mums visiems įdomu, kaip ji tą daro. Mafijos visa veikla apipinta legendomis ir įvairiomis istorijomis. Tad suprasti kur tiesa, o kur ne – ne toks jau lengvas uždavinys. Bet gal geriau ir nesigilinti. Tačiau mums labai pasisekė, kai su mumis sutiko pabendrauti tarptautinio šešėlinio kartelio atstovas, kaip tik atsakingas už investavimą. Nenuostabu, kad savo asmenybės jis neatskleidė ir mums. Galim tik viena pasakyti – ne Lietuvoje tau vyko ir ne su lietuviu.

-Tai kaip gi investuoja mafija?
-Gal būt nusivils aštraus žanro mėgėjai, bet mes neinvestuojam kažkaip kitaip, kažkaip įpatingai. Nepamirškite, kad rinkoje daug žaidėjų, pati rinka stebima ne vienos reguliavimo institucijos.

- Bet va tos institucijos kaip tik nesugebėjo sužiūrėti bręstančio finansinio burbulo...
- Tai skirtingi dalykai. Negalėjo ar nenorėjo sužiūrėti – klausimas politikuojantiems diskutantams. Mūsų tai neliečia.

- Norite pasakyti, kad mafija – JAV ar pasaulinė – neprisidėjo prie dabartinės krizės sukėlimo?
- Šiame pasaulyje niekuo negali būti tikras, bet manau, kad neprisidėjo. Nebent tuo, kad laiku išvedė savo pinigus iš rizikingų instrumentų į saugesniu.

- Tai vis dėlto, investavote ir į taip vadinamus „toksinius instrumentus“?
- O kodėl gi ne?! Jei galima solidžiai uždirbti ir dar greitai... Išnaudojam visas galimybes. Tik priešingai nei daugelis individualių ar net institucinių investuotojų, mes esam labai, ir labai, ir labai, ir labai disciplinuoti. Pas mus net spekuliavimas laikomas žalingu įpročiu.

- Kaip tai?..
- Mes investuojam labai konservatyviai. Pasijuskite mano kailyje, jums patikėta dalis mafijos pinigų. Ar gi leisite sau daug rizikuoti? Aišku, kad ne. Juk tai nėra „mokesčių mokėtojų“ pinigai. Niekas tikrai nekompensuos praradimų. O sumos tikrai solidžios. Antra vertus, kam išradinėti dviratį. Mes siekiam padidinti savo kapitalą. Apsidairykim aplinkui ir pamatysim, kad taip jau daroma ir pakankamai sėkmingai. Paminėkime Grahamą, W.Buffettą, Trampą, Templetoną, kitus. Mes niekur neskubam, mes galim sau leisti būti ilgalaikiais investuotojais. Juk mafija nemirtinga (juokiasi).

- O tai tada finansinės piramidės?..
- Tai ne investavimas, tai verslas. Jei suprantate, tai skirtingi dalykai. Jei tame nebūtų dalies apgaulės, tai, mano manymu, būtų labai geras verslas. Geras tuo, kad jis paremtas žmonių godumu – viena iš įtakingiausių žmogiškųjų silpnybių. O godumas suformuoja nuolatinę ir stiprią paklausą. Mes negalim nepasinaudoti tokia galimybe. Tik valstybė apsiėmė ginti visokio plauko kvailius. Gal ir gerai, kas gi kitas juos apgins... O mes be piramidžių išgyvensim vis tiek.

- Madoff‘as buvo jūsų žmogus?
- Nežinau, nes neįmanoma visko žinoti. Be to, kas svarbiausia, mūsų versle geriau žinoti tik tai, ką privalai žinoti. Nebūtina, kad Madoff‘as būtų mafijozas. Užtenka to, kad tokia veikla negali vykti be mūsų kontrolės.

- Tai į ką investuoja mafija?
- Kaip ir visi kiti – nekilnojamasis turtas, vertybiniai popieriai, taurieji metalai, menas, kolekciniai alkoholiniai gėrimai. Kaip matote, nieko naujo. Investuojam visame pasaulyje.

-Tai jei meno aukcione lotą pardavęs ar įsigijęs žmogus nenori atskleisti savo tapatybės, tai gali būti jūsų žmogus?
- Nebūtinai. Nenoras atsiskleisti būdingas kiekvienam. Mes veikiam legaliai, tik priemonės gal ne visada „tradicinės“. Tačiau investavime pas mus visas įprastai, kaip ir visur kitur. Tik gal labiau konservatyviau, labiau disciplinuotai.

- O Forex‘as?
- Nėra poreikio, o ir rizikinga. Kadangi mes veikiam visame pasaulyje, tai, reikalui esant, paskeisti valiutą turime savo greitas ir patikimas priemones. Antra vertus, valiutų rinka yra pakankamai politizuota, t.y. nėra tiek laisva, kiek norėtųsi. Tai padidina riziką. Prisiminkim ir centrinių bankų intervencijas, ir dabartinį JAV dolerių „kepimą“.

- Kokius investicinius fondus mėgstate?
- Fondų visiškai nemėgstame. Juos valdo tokie pat godūs žmogeliai, kaip ir visur kitur. Tik godūs jie ne investicinės grąžos, o darbdavių bonusų. Žinoma, yra ir labai sumanių, kompetentingų profesionalų, bet tokių mažai. Kiek teko bendrauti su fondų valdytojais, tai pastebėjau, kad jų profesionalumas tėra tik kokios nors prestižinės aukštosios mokyklos baigimo popierėlis. Mes už tokius nė sudilusio penso neduodam.
Fondus, ar portfelius, mes kuriame patys. Esam pakankamai išrankūs. Jei tai vertybiniai popieriai, tai jie turi būti labai likvidūs, aukšto pajamingumo. Jei tai akcijos – tai tik didelės kapitalizacijos, pageidautina, kad bendrovės mokėtų dividendus; pačios bendrovės būtų gerai žinomos visame pasaulyje, turėtų labai gerus vadovus.

-Kaip jūs atskiriate gerą vadovą nuo blogo?
- Geras vadovas iš tolo matosi (šypsosi).

- Ar investuotumėte į Lietuvoje kotiruojamų bendrovių akcijas ir kokias?
- Kur ta Lietuva? Kokios ten bendrovės? Mane, geriausiu atveju, į pensiją išlydėtų už tokios rizikos prisiėmimą. Su mūsų pinigais nelikvidžioje rinkoje nėra ką daryti, dėl mažų sumų mes tikrai tiek nerizikuojam.

- Matau, kad vis tiek kažką žinote apie Baltijos rinkas?
- O taip. Mano analitikai papasakos apie bet kokias pasaulio rinkas, bet kokius investicinius instrumentus, nurodys kokias tik norit tendencijas ir perspektyvas. Man dirba didelė šios srities profesionalų komanda visame pasaulyje. Reikalui esant, galima gauti pačią naujausią, pačią aktualiausią informaciją.

- Ar galima įtarti, kad pasinaudojate ir insaid‘ų pateikta informacija?
- Jei tik negresia priežiūros institucijų persekiojimai, kodėl gi ne...

- Ir paskutinis klausimas? Į ką dabar labiausiai linksta jūsų investicijos, kokias matote tendencijas?
- Nieko naujo mes nematom po investicine saule: blue chip‘ai, obligacijos, aukštų palūkanų instrumentai. Gal kiek suaktyvėjo nekilnojamojo turto įsigijimai. Daugiau čia orientuojamės į komercines patalpas, nes pastatas turi išlaikyti pats save. Nes kai kuriose šalyse pakankamai dideli turto mokesčiai, kad investicija ne į pajamas nešantį turtą gali būti rizikinga.
Mes nesistengiam atspėti kur koks burbulas išsipūs, todėl ir investuojam konservatyviai. Na o jei pateikėm, tai labai gerai..
Šiuo metu ir mes matome atsigaunančias rinkas ir mąstom, kur geriausia nukreipti lėšas. Čia galiu būti atviras: pasirinkimas tikrai sunkus – tiek daug pigaus turto!.. Mūsų analitikai pakankamai vieningi vartojimo klausimu – šis niekur nedings, tik dar didės. Atsigavus ekonomikoms, vartojimas ne tik kad pasieks buvusį lygį, bet viršys jį jei ne kelis kartus, tai bent dvigubai.
Visokiausios naujos technologijos mus visada domino, ir nuolat laikome lėšas vienoje ar kitoje srityje. Jei ne politiniai vyriausybių valdžių įsikišimai, farmacijos kompanijose laikytume daug lėšų. Dabar tenka apsiriboti rizikos nedidinančiu kiekiu.
Informacinės technologijos taip pat išliko mūsų favoritėmis. Rinka čia egzistuos ilgai ilgai ir dar tik plėsis. O jei farmacijos ir IT sektoriai pradės daryti bendrus projektus... Pirmi žingsniai jau žengti.
Daug galėčiau sektorių jums išvardinti, nėra reikalo. Atsiverskite bet kokį atitinkamą laikraštį ir rasit informacijos. Kokį laikraštį jūs ten turit? WSJ Lithuania? Neturite tokio?! O, santamarija! Gerai, kad dar internetas yra. Ir šiaip, labai tikiuosi, kad mūsų pokalbis atneš jums bent šiek tiek naudos.

-Ačiū!
 

Taip pat skaitykite

Interviu su Kazimieru Jakučiu

Interviu su Kęstučiu Lukošium

Interviu su Ana Drutel - Loginova

Interviu su Alma Jankelaitiene

2011-12-20 | Interviu 2011-10-21 | Interviu 2011-09-21 | Interviu 2011-04-21 | Interviu

Komentarai



2010 01 14 21:24     #32960
paskaityti idomu buvo. aisku naudos jokios.
2010 01 18 16:10     #32972
Citatos pradžia KodėlČiukas  
    Citatos pabaiga
Jei norit as geriau jums duosiu taraloges prognoze 2010 metais tai tikrai labiau pravers
2010 01 23 01:11     #32987
sitos sapaliones geriau nebutumet kurpe ir kise prie tikrai neprastu pries tai buvusiu keliu paskutiniu interviu
2010 01 25 18:53     #32998
geda. visiskai nenaudingas, sukurtas interviu. dar labiau sumazina sito puslapio, kaip rimto saltinio, reitingus
2017 09 26 05:33     #37128
Nežinau, nes neįmanoma visko žinoti. Be to, kas svarbiausia, mūsų versle geriau žinoti tik tai, ką privalai žinoti. Nebūtina, kad Madoff‘as būtų mafijozas. Užtenka to, kad tokia veikla negali vykti be mūsų kontrolės.
hotmail login email, hotmail sign up with facebook.


2017 10 13 14:52     #37190
Hey buddies if you loves to play free online game then here on just single click on our homepage you will play fireboy and watergirl games online on your computer it is one of the best online game which you loves to play on your pc tablet and smartphone without any download and registration it  is the multiplayer game and the goal of the game is to collect the diamonds and have to score more than your opponent.
2018 04 26 11:10     #38621
 Hello, just wanted to say, I loved this article. It was practical.
2018 07 17 06:22     #39247
Not all are true. Everyone has their own way of thinking but I think they have to reconsider. I like to argue for the most accurate results.

FNAF



2018 11 03 08:52     #41030
Thanks for a wonderful share. Your article has proved your hard work and experience you have got in this field. Brilliant .i love it reading. offshore investing Dubai
2018 11 03 08:53     #41031
This is my first time i visit here and I found so many interesting stuff in your blog especially it's discussion, thank you. generator servicing
2018 11 03 09:00     #41032
Nice to read your article! I am looking forward to sharing your adventures and experiences. pakej percutian
2018 11 03 09:01     #41033
Thanks for sharing us. perniagaan internet
2018 11 03 09:08     #41035
This is really a nice and informative, containing all information and also has a great impact on the new technology. Thanks for sharing it, pest management Gold Coast
2018 11 03 09:09     #41036
Thanks you very much for sharing these links. Will definitely check this out.. Vacation Villas For Rent Dominican Republic
2018 11 03 09:13     #41037
Thanks you very much for sharing these links. Will definitely check this out.. Vacation Villas For Rent Dominican Republic
2018 11 03 09:17     #41038
Thanks for sharing this useful info.. How To Get A VA Loan With Bad Credit? WE CAN HELP
2018 11 03 09:18     #41040
Thanks for sharing the info, keep up the good work going.... I really enjoyed exploring your site. good resource... Physician Jobs Texas
2018 11 03 09:20     #41041
I like this post,And I guess that they having fun to read this post,they shall take a good site to make a information,thanks for sharing it to me. Nose pad conversion for plastic frames
2018 11 03 09:22     #41042
This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post. std testing San Francisco
2018 11 03 09:29     #41043
I'm glad I found this web site, I couldn't find any knowledge on this matter prior to.Also operate a site and if you are ever interested in doing some visitor writing for me if possible feel free to let me know, im always look for people to check out my web site. toddler clothing
2018 11 03 09:30     #41044
I appreciated your work very thanks beauty
2018 11 03 09:32     #41045
I read that Post and got it fine and informative. Lombok property
2018 11 03 13:02     #41050
I just couldn't leave your website before telling you that I truly enjoyed the top quality info you present to your visitors? Will be back again frequently to check up on new posts. Occasional chairs Oakville
2018 11 03 13:02     #41051
I have read your blog it is very helpful for me. I want to say thanks to you. I have bookmark your site for future updates. upper back pain
2018 11 03 13:34     #41052
 Nice post mate, keep up the great work, just shared this with my friendz online marketing
 
2018 11 03 14:09     #41053
I love the way you write and share your niche! Very interesting and different! Keep it coming! rental mobil murah di surabaya
2018 11 03 14:15     #41054
This article gives the light in which we can observe the reality. This is very nice one and gives indepth information. Thanks for this nice article. local locksmith
2018 11 03 14:16     #41055
I know your expertise on this. I must say we should have an online discussion on this. Writing only comments will close the discussion straight away! And will restrict the benefits from this information. gym Orlando
2018 11 03 14:23     #41056
I really loved reading your blog. It was very well authored and easy to undertand. Unlike additional blogs I have read which are really not tht good. I also found your posts very interesting. In fact after reading, I had to go show it to my friend and he ejoyed it as well! screen recorder windows
2018 11 03 14:27     #41057
Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more information? It is extremely helpful for me. iphone rental in israel
2018 11 04 20:34     #41067
Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you starting a blog guide, the internet would be a far better place..

2019 01 16 09:47     #41877
No doubt this is an excellent post I got a lot of knowledge after reading good luck. Theme of blog is excellent there is almost everything to read, Brilliant post. free counselling services in singapore
2019 01 20 10:49     #41907
 Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you are talking about! Bookmarked. Please also seek advice from my site =). We could have a hyperlink change contract between us! Klicka vidare till sajten
 
2019 01 23 12:07     #41921
Fantastic blog you have here. You’ll discover me looking at your stuff often. Saved! Flowers
 
2019 02 16 10:00     #42117
 I really enjoyed reading this post, big fan. Keep up the good work andplease tell me when can you publish more articles or where can I read more on the subject? free weight loss samples
 
2019 08 30 10:08     #43420
 I was addressing just precisely how to treat skin irritation for the most part. what's significantly more, situated your site by Google, taken in the impressive undertaking, by and by, I'm to some degree specifying. I have in truth bookmarked your web site. all bail bonds service
2019 11 11 16:05     #43725
I acknowledge that your great information in playing with each of the things was very beneficial. I advise this is the crucial location where I uncover concerns I have actually been seeking. You have a sharp yet attractive technique for making up. best chiropractic doctor
2021 11 03 23:06     #45427
  Great site thanks admin. More power.  Learn more
2021 11 06 06:54     #45555
 In this post very wonderful thought and inform knowledge of us. For school and collages students also. Keep sharing this type of helpful post  wedding photography videography
2021 11 17 09:42     #45690
  I really loved it here but are there any recent updates? Thanks  Click here
2021 11 17 12:01     #45836
 In this post very wonderful thought and inform knowledge of us. For school and collages students also. Keep sharing this type of helpful post lawn service colorado springs
Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital