Komentarai 1 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Jaunystės eliksyras

Spekuliantai.lt | 2014-08-13 | Kitos | perskaitė: 2200
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Jaunystės eliksyras Dovre Insight: Jaunystės eliksyras

Praėjus penkeriems metams po finansų krizės senėjimo požymių vis dar nematyti.

 

Po penkerių metų augimo Amerikos ekonomikos atsigavimas vis dar išlieka jaunatviškas. Palūkanų norma yra arti nulio, o infliacija - maža. Be to, nematyti nieko, kas turėtų stabdyti ekonomiką, tiek žvelgiant į žaliavas, tiek į darbo jėgą.

Kredito plėtra taip pat neprasidėjo. Paskolų vakarėlių bei didžiulio paskolomis finansuojamo vartojimo taip pat nematyti. Žmonės padidino vartojimą, bet ne daugiau nei leidžia jų pajamos. Vaizdas Europoje yra panašus.

Nesant kliūčių ir turint didelius nepanaudotus pajėgumus darbo rinkoje lengva įsivaizduoti, kad pakilimas tęsis dar bent porą metų.

Idealus fonas

Vidutinis augimas kartu su nuline palūkanų norma ir maža infliacija akcijų rinkoms sukuria idealiausią foną. Tikimės, kad minėtas palankus fonas išliks ir šįmet, ir kitais metais.

Jei taip, rinkos judės aukštyn. Kainos kils toliau, ir pagrindinė rizika esant tokiam klimatui yra išsiparduoti per anksti. Korekcijų be abejonės bus, bet žvelgiant plačiau tai bus pirkimo galimybės.

Kas blogo gali nutikti mūsų pozityviam akcijų rinkos scenarijui? Vienas pavojų yra tai, kad augimas spartės tiek daug, kad, savo ruožtu, jis išprovokuos agresyvų palūkanų normų didėjimą.

Kita rizika - kad augimas bus per silpnas. Šiuo atveju, maža infliacija virs į defliaciją, o tai lemtų Japonijos stiliaus stagnacijos ekonomiką.

Euro zonai Japonijos stiliaus stagnacija yra didesnė grėsmė nei perkaitimas, priešingai nei Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Tačiau labiausiai tikėtinas scenarijus abiems yra, kad vidutinis augimas ir maža infliacija tęsis toliau.

Ukrainos dujų bomba

Ukrainos premjeras Arseny Yatseniuk prieš savaitgalį paleido bombą. Per spaudos konferenciją jis pasakė, kad Ukraina svarsto galimybę uždrausti visą Rusijos dujų transportavimą per šalį.

Jei Ukraina rimtai nusiteikusi, Rusijai tai gali būti labai stiprus smūgis. Pusė Rusijos dujų eksporto eina per Ukrainą. Pasekmės Europos energijos rinkai taip pat būtų didelės, bet įkandamos.

Europos gamtinių dujų kainos tokiu atveju ženkliai išaugtų, ir tai būtų gera žinia "Statoil" ir Norvegijos Karalystei. Yarai tai atsilieptų neigiamai, nes įmonė naudoja daug gamtinių dujų trąšų gamybai.

Kita pasekmė būtų padidėjęs Europos SGD importas. Höegh LNG pasipelnytų, ir tai mus motyvuoja įtraukti akciją į Dovre portfelį. Sumažėjęs Rusijos gamtinių dujų tiekimas taip pat gali padidinti anglies importą ir kainas.

Dovre portfelis

  • Panoro Energy
  • Petrolia Drilling
  • Wilh. Wilhelmsen ASA
  • Selvaag Bolig
  • Byggma
  • Höegh LNG

Įtraukiame: Höegh LNG
Pašaliname: Norsk Hydro

Chart1

Chart2

Chart3

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



2018 11 01 15:01     #41002
 Excellent and very exciting site. Love to watch Keep rocking
http://www.collegeessayassistance.com


Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital