Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Penkios nekilnojamojo turto tendencijos

Spekuliantai.lt | 2014-02-11 | Kitos | perskaitė: 1803
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Penkios nekilnojamojo turto tendencijos Dovre Insight: Penkios nekilnojamojo turto tendencijos

Centralizacija, demografija, apsipirkimas internetu, globalizacija ir "Ryanair" revoliucija yra svarbios ilgalaikės tendencijos tiems, kurie investuoja į nekilnojamąjį turtą.

 

Praėjusią savaitę skaičiau pranešimą konferencijoje apie nekilnojamojo turto rinką Baltijos regione. Dviejų šimtų konferencijos dalyvių nuotaika buvo puiki.

2008-2009-ųjų bankų krizė ir turto nuvertėjimas pagaliau istorija. Pastaraisiais metais būsto rinkoje išaugo tiek kainos, tiek pardavimai.

Skandinavijos bankai, kurie anksčiau nurašinėjo skolas, dabar mėgaujasi senų skolų atsiskaitymais. Tačiau mano paskaita buvo ne apie ciklinius svyravimus, o apie didžiąsias tendencijas.

Centralizacija

Centralizacija būdinga daugumai pasaulio šalių. Klestinti sostinė lėtai, bet užtikrintai mažina kitų miestų populiaciją.

Lygiai taip pat, kaip vanduo teka pasroviui, centralizacija tęsis. Tai aiškus privalumas nekilnojamam turtui, esančiam sostinėje.

Senolių bumas

Ilgalaikėje perspektyvoje nėra stipresnės jėgos už demografiją. Demografija lemia tautos pakilimus ir nuosmukius.

Išskyrus Norvegiją, visoje Europoje gyventojų mažėja. Demografija lems nepalankias sąlygas įvairių tipų turtui.

Tačiau yra ir išimčių. Pensininkų skaičius ateinančiais dešimtmečiais stipriai išaugs. Turtas, pritaikytas senjorams, puikiai pasinaudos augančia rinka.

Prekybos internetu cunamis

Po daug metų nuolatinio augimo, pardavimai internetu Norvegijoje žiemą įgavo pagreitį. Mažmeninės prekybos sektoriaus ateitis atrodo vis labiau priklausoma nuo išmaniųjų telefonų ir kompiuterių, o ne prekybos centrų ir tradicinių parduotuvių.

Pardavimo internetu sprogimas jau netrukus darys įtaką nuomai ir turės neigiamą poveikį įvairių tipų komerciniam nekilnojamam turtui.

Tačiau ne visi segmentai yra vienodai pažeidžiami. Žmonės ir toliau pieną ir duoną pirks įprastose parduotuvėse. Prabangiose gatvėse esančios parduotuvės, kaip, "Armani" ir "Gucci", taip pat neturėtų nukentėti.

Globalizacija

Pasaulis tampa vis labiau susijęs tarpusavyje. Pirmos klasės oro uostai ir uostai naujas įmones traukia kaip magnetai. Nuosavybė arti šių vietų gali tapti pelninga, ilgalaike investicija.

"Ryanair" revoliucija

Anksčiau norvegai atostogų rezidencijas pirkdavo tik Norvegijoje. Tačiau dėl geresnio klimato ir turtingos kultūros vis daugiau žmonių dabar renkasi Viduržemio jūros šalis. Pigios avialinijos akivaizdžiai paspartinto šį procesą.

Marine Harvest

„Marine Harvest“ yra pirmasis pirkinys Dovre portfelyje šįmet. Nors lašišos kainos kyla sparčiai, akcijų kaina smarkiai nukrito po nuviliančio starto Niujorko biržoje. Manome, kad nesėkmė yra laikina ir tai puiki galimybė pirkti.

Dovre portfelis

  • Selvaag Bolig
  • Kongsberg Automotive
  • Wentworth Resources
  • Wilh. Wilhelmsen Holding
  • Panoro Energy
  • Marine Harvest

Įtraukiame: Marine Harvest
Pašaliname: Norsk Hydro

Chart1

Chart2

Chart3

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital