Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Keturi akcijų metų laikai

Spekuliantai.lt | 2013-09-16 | Kitos | perskaitė: 1064
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Keturi akcijų metų laikai Dovre Insight: Keturi akcijų metų laikai

Po šešerių metų augimo žemiau galimybių ribų, JAV pagaliau žvelgia į ilgametę plėtrą. Tai turėtų būti derama dirva santūriam akcijų biržų augimui, mažiems svyravimams ir tinkamam laikui akcijoms pirkti. 

 

Plėtrą akcijų rinkoje galima skirstyti į keturis etapus. Pavasarį ekonomika yra silpna, tačiau pasirodo pirmieji žali pumpurai. Tai sukelia staigų, lūkesčiais varomą ralį, kuriame varomosiomis jėgomis tampa perkainojimas ir krentančios rizikos premijos, bet ne geresni verslo rezultatai.

Pavasario etapas paprastai trunka mažiau nei  metus, tačiau yra šviesiausia atsigavimo dalis. Didžioji dalis grąžos sukuriama šio etapo metu. Savo ruožtu, svyravimai yra dideli, o pagrindinis dėmesys skiriamas makro sąlygoms.

Rezultatais varomas atsigavimas

Vasaros etapu ekonomika klesti. Akcijų kainos ir toliau kyla, tačiau varomąja jėga tampa geresni verslo rezultatai, o ne aukšti vertinimai.

Šis etapas gali trukti keletą metų, jam būdingas vidutinio dydžio pajamingumas ir maži svyravimai.  Pagrindinis dėmesys skiriamas įmonių rezultatams, kurie sukuria gerą klimatą akcijų atrankai.

Rudens fazė virsta turbo etapu. Įmonių rezultatai sumažėja, tačiau akcijų kainos ir toliau auga optimizmo ir aukštų vertinimų dėka. Šis etapas paprastai trunka maždaug vienerius metus ir dažnai baigiasi burbulu.

Tuomet ateina žiema, ekonomika krenta į recesiją, įmonių rezultatai griūva. Tuo pat metu akcijų rinkos patiria stiprų neigiamą perkainojimą bei rizikos premijų sprogimą. Tai sukelia nuosmukį, kuris dažnai trunka vienerius ar dvejus metus.

Pagaliau vasara

Kur cikle mes dabar esame? Po 2009-ųjų pavasario fazės, vasarą rinkoms sunkiai sekėsi rasti stabilumą. Visų pirma dėl euro zonos krizės, kuri atvedė prie šalto pavasario su mažu augimu, dideliais svyravimais ir padidėjusiomis rizikos premijomis.

Po kelių nevykusių bandymų tikimės, kad vasara pagaliau prasidės. JAV privatus sektorius demonstruoja jėgą ir daugelis dalykų rodo į ilgalaikį bumą nuo kitų metų.

Stipresnė pasaulio ekonomika vedama JAV tikriausiai bus lydima Vakarų rinkų, kylančių 10-20 procentų per metus. Taip nebus visame pasaulyje, tačiau dėl žemų svyravimų vis tiek bus traktuojama teigiamai.

Naftos kainos

Sumažėjusi riziką dėl JAV atakų Sirijoje pastarąją savaitę sukėlė naftos kainos nuopuolį. Ar jau matėme viršūnę? Abejojame.

Pirma, Libijos eksportas vis dar žemas. Antra, Irako destabilizacija tęsis tol, kol vyks pilietinis karas Sirijoje. Nors Bashar al-Assad atsisako cheminių ginklų, taikos dar nematyti. 

Dovre portfelis

·                     Statoil
·                     Panoro Energy
·                     Selvaag Bolig
·                     Interoil
·                     Norsk Hydro
·                     Det norske oljeselskap

Įtraukiame: -
Pašaliname: -

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital