Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Keisti tempą

Spekuliantai.lt | 2013-08-20 | Kitos | perskaitė: 675
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Keisti tempą Dovre Insight: Keisti tempą

Recesija Europoje baigėsi, o JAV ekonomika įsibėgėja. Kinijos ekonomika taip pat rodo atsigavimo požymius. Cikliškos akcijos ateityje parodys geresnius rezultatus nei gynybinės akcijos.

Pastarieji keli metai kylančioms rinkoms buvo neįprasti. Jų metu dominavo  kukliai cikliškos kompanijos kaip "Telenor" ir "Gjensidige“ vietoj labai cikliškų pramonių, pavyzdžiui, lydyklų ir gabenimo.

Priežastis yra paprasta. Pasaulio ekonomikos augimas buvo per silpnas, kad cikliškos pramonės šakos pademonstruotų rezultatus. Akcijų rinkų atsigavimas veikiau buvo varomas  žemų palūkanų normų ir kapitalo antplūdžio iš obligacijų rinkų. Mažos palūkanų normos pastūmėjo daugelį obligacijų investuotojų į akcijų rinką. Tai ypač buvo naudinga akcijoms, pasižyminčioms  obligacijų savybėmis.

Sinchroninis bumas?

Mes pripažįstame, kad vis dėlto mes jau pasiekėme besikeičiančios ekonomikos ribas. Sprendžiant iš finansinių ataskaitų JAV ekonomika įgauna pagreitį. Euro zonoje, aštuoniolika metų trukusi recesija baigėsi. Per antrąjį ketvirtį ekonomika paaugo 0,3 proc.

Neapibrėžtumas yra didesnis Kinijoje, tačiau vilčių teikia tai, kad Economic Surprise indeksas ženkliai pakilo per pastarąsias savaites. Lengva įsivaizduoti, kad stipresnė Europos ir ypač Amerikos ekonomika persiduos į Kiniją ir lems pasaulio ekonomikos atsigavimą.

Nuvertinta cikliškumo kaina

Mes tikime, kad pasaulio ekonomikos perspektyvos pagerėjo pakankamai, kad cikliškos akcijos perimtų lyderio marškinėlius akcijų rinkoje. Todėl mes įtraukiame „Norwegian Hydro” į Dovre portfelį.

Su buhalterinės vertės santykiu 0,7 šis lydymo milžinas bus dėkingas, kad mažų aliuminio kainų etapas netruks amžinai. Tai didelis privalumas, jei pasaulio ekonomika sustiprės pakankamai, kad metalo kainos iššauktų aukštyn.

“Norwegian Hydro” yra įtraukiamas į portfelį, tuo tarpu „Helgeland Sparebank“ - išstumiamas. Neseniai paskelbtoje ketvirčio ataskaitoje bankas praneša, kad nominalioji vertė bus nurašyta nuo 50 iki 10 dolerių už akciją. Priežastis yra „noras turėti daugiau lankstumo kapitalo klausimais“.

Šis sumažinimas vargu ar būtų įvykęs, jei bankas nesvarstytų naujos emisijos klausimo. Mes tikime, kad privalumai yra riboti, kol egzistuoja kapitalo rizika.

Šių metų blogiausias mėnuo

Galiausiai, mes primename, kad rugsėjo artėja ir tai yra sezoniškai silpniausias metų mėnuo. Kodėl taip yra, niekas nežino.

Gal taip yra todėl, kad politikai grįžta iš atostogų ir yra pilni energijos? Rugsėjo mėnesį bus svarstymai dėl skolinimosi lubų pakėlimo JAV, o Europos politikai turės nuspręsti dėl naujo pagalbos paketo Graikijai.

Dovre portfelis

·   Statoil
·   RCL
·   Panoro Energy
·   Selvaag Bolig
·   Interoil
·   Norsk Hydro

Įtraukiame: Norsk Hydro
Pašaliname: Helgeland Sparebank

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital