Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Permainingi vėjai

Spekuliantai.lt | 2013-06-17 | Kitos | perskaitė: 861
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Permainingi vėjai Dovre Insight: Permainingi vėjai

Biržos prekių super ciklas baigėsi. Kuri investavimo tematika dominuos ateinantį dešimtmetį?

 

Prasidėjus naujam tūkstantmečiui biržos prekių kainos nuolat kilo, o pavėjui su jomis ir dalis bendrovių Oslo vertybinių popierių biržoje. Tačiau vėjai netrukus pradės silpnėti arba pakeis kryptį.

Galima paminėti, kad naftos kainos veikiausiai pasiekė ilgalaikę plynaukštę ir nusistovės dabartiniame lygyje. Tai kartu su padidėjusiu kapitalo poreikiu ir kaštų infliacija suspaus pelnus naftos pramonėje.

Fonas nėra įkvepiantis ir telekomunikacijų pramonei. Naujos technologijos stiprina konkurenciją, kuri mažina kainas bei maržas.

Taip pat nėra jokių priežasčių manyti, kad ilgalaikis nugalėtojas bus bankų sektorius. Skolinimas vargiai klęsti, norminiai reikalavimai vis griežtėja, o kapitalo reikalavimai didėja.

Pavėjui

Taigi, kur slypi globalūs vėjai  ir augimo istorijos? Prekių rinkoje siūlome stebėti skalūnų dujų revoliuciją. Šis reiškinys bus didelis, globalus ir turės didelę įtaką.

Skalūnų dujos gali nugalėtojomis paversti tokias kompanijas kaip Hexagon Composites ir Solvang. Hexagon gamina dujų talpyklas, kurios gali būti labai paklausios, jei gamtinių dujų vartojimas transporto sektoriuje išaugs. Solvang gabena SGD (suskystintas gamtines dujas). SGD kainos šoktelėjo pavasarį dėl padidėjusio SGD eksporto iš JAV.

Tuo pačiu metu skalūnų dujos kelia pavojų gamtinių dujų intensyvios naftos chemijos pramonei už Šiaurės Amerikos ribų.  Lengva įsivaizduoti, kad "Yara“ gali tapti brangių azoto trąšų gamintoja.

Saulėtekis

Be to, tikime atsinaujinančios energijos renesansu. Per ateinančius kelerius metus, saulės energija bus pelninga be subsidijų. Dėl beveik neribotos saulės energijos Žemėje, pastaroji taps didele ir svarbia pramonės šaka.

Norvegijos akvakultūra taip pat turi šviesią ateitį. Greitai auganti vidurinioji klasė sparčiai augančios ekonomikos šalyse vis labiau didins lašišos, IKEA baldų, Coca-Colos, Prancūziškų vynų ir prabangių vokiškų automobilių paklausą.

Išstumta

Tarp kitų mega tendencijų galima pastebėti, kad internetas ir toliau spaus darbo rinką. Liks mažiau bankų, brokerių ir kelionių agentūrų filialų. Tad galbūt protingiau investuoti į virtualius prekybos centrus ir parduotuves kaip "Amazon" nei į fiziškai esančias.

Paskutinioji mega tendencija - sveikatos priežiūra ir gerovė. Nutukimo epidemija plinta. Tuo pačiu metu žmonių, vyresnių nei 65-eri, skaičius per ateinančius dvidešimt metų Vakarų pasaulyje išaugs maždaug 50 proc., nors bendras gyventojų skaičius kris.

Gyventojų senėjimas augins priežiūros paslaugų bei vaistų tokioms ligoms kaip širdies ir kraujagyslių ligos bei vėžys gydyti paklausą. 

Dovre portfelis

·                     Norsk Hydro
·                     Sparebank1 Nord-Norge
·                     EMGS
·                     Statoil
·                     Algeta
·                     RCL

Įtraukiame: -
Pašaliname: -

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital