Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Amerikietiškas stebuklas

Spekuliantai.lt | 2013-06-05 | Kitos | perskaitė: 726
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Amerikietiškas stebuklas Dovre Insight: Amerikietiškas stebuklas

Sprogimo tikimybė 2014 metais JAV auga. Pagrindinė priežastis yra sparčiai pagerėję vyriausybės finansai, kurie sumažino naujo fiskalinio šoko pavojų.

Esame JAV vyriausybės finansų stebuklo liudininkai. Mokesčių pajamos sparčiai auga, o išlaidos saikingai krenta. Tai reiškia, kad biudžeto deficitas mažėja greičiau nei tikėtasi.

Anot Kongreso biudžeto tarnybos, jei vyraujančios tendencijos tęsis, 2015 m. deficitas sieks vos 2,1 proc. BVP. Netaikant jokių naujų priemonių.

Kas sukėlė stebėtinai didelę pažangą? Viena iš priežasčių yra ta, kad metų pradžioje buvo pakelti mokesčiai, o išlaidos - sumažintos. Taip pat svarbu, kad B. Obama neįvėlė JAV į brangius karus, o hipotekos gigantai "Fannie“ ir "Freddie“ dabar susitvarko be valstybės paramos.

Priešpriešinis vėjas silpsta

Viešajam sektoriui sparčiai sumažinus deficitą, atsiranda galingas priešpriešinis vėjas ekonomikai. Atsižvelgiant į tai, įspūdingai atrodo JAV, kuriai šįmet pavyko išlaikyti maždaug 2 proc. augimo tempą.

Fiskalinis priešpriešinis vėjas šiuo metu yra stipriausias, tačiau ateityje palaipsniui mažės. Kitąmet jis praktiškai dings, tuomet ir galima tikėtis sprogimo, kuris pasireikš šuoliu būsto kainose, skalūnų revoliucija ir nulinėmis palūkanų normomis.

Nekontroliuojamas akcijų rinkų vakarėlis

Akcijų rinka paprastai smarkiai šokteli pereinant iš ūgtelėjimo į bumą. Optimizmas liejasi laisvai, P / E rodikliai auga, o pelno vertinimai vis didėja. Tai dažnai veda prie nevaržomo biržos vakarėlio, kuris paprastai tęsiasi tol, kol centriniai bankai neperkelia kojos nuo akseleratoriaus ant stabdžių pedalo.

Išankstinių sandorių P / E Volstryte jau išaugo nuo 12,7 metų pradžioje iki 14,0. Tikimės, kad kilimas tęsis tol, kol pinigų spausdinimas veiks pilnu pajėgumu.

Laikas sulėtinti?

Šiuo metu svarbiausias klausimas yra, kada Bernankė sumažins pinigų spausdinimo mašinos apsukas? Per pastarąsias dvi savaites neišvengiamos stimuliavimo pabaigos baimė sukėlė didelius svyravimus finansų rinkose.

Tikime, kad dar per anksti tikėtis tokių pokyčių, nes Fed dvigubas mandatas suteikia mažai paramos tempų lėtinimui.

Pirma, dėl mažo darbo jėgos dalyvavimo, darbo biržos rodikliai yra apgailėtini. Antra, infliacija yra žemiau tikslinio diapazono bei dėl silpnų naftos kainų ir minimalaus darbo užmokesčio yra laisvo kritimo būsenoje.

Todėl manome, kad Bernankė ir toliau tempo nelėtins, iki augimas viršys tendencijas 2014 m. Jei taip, dar per anksti šokti iš karuselės.

Dovre portfelis

·                     Norsk Hydro
·                     Helgeland Sparebank
·                     Sparebank1 Nord-Norge
·                     EMGS
·                     Statoil
·                     Algeta

Įtraukiame: -
Pašaliname: -

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital