Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Teisingos kainos beieškant

Spekuliantai.lt | 2013-04-30 | Kitos | perskaitė: 375
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Teisingos kainos beieškant Dovre Insight: Teisingos kainos beieškant

Investavimas – tai gebėjimas rasti akcijas, kurios yra nuvertintos lyginant su kompanijos generuojamomis pajamomis ar turimu turtu. Tuomet reikia nustatyti, kodėl kaina yra neteisinga ir ko reikia, norint ją pakoreguoti.

Atliekant fundamentalią analizę, galima apskaičiuoti akcijos tikrąją rinkos vertę. Jei perkate kotiruojamas akcijas su didele nuolaida, lyginant su tikrąja verte, laikui bėgant jums tai atsipirks. Arba kaip pasakė Buffettas: "Kaina yra tai, ką jūs mokate - vertė yra tai, ką jūs gaunate. Jei verslas sekasi gerai, akcijos galiausiai taip pat parodo gerus rezultatus."

Akcijų rinka yra mechanizmas, padedantis atrasti teisingą kainą. Daugumos kompanijų kaina yra artima fundamentaliai vertei. Dideli kainų neatitikimai pasitaiko rečiau nei galima manyti. Nenuvertinkite daugumos (angl. the wisdom of the crowds)!

Jei manote, kad akcijos kaina yra neteisinga, galima sakyti teigiate, kad nesuveikė kainos atradimo mechanizmas. Tuomet reikia išsiaiškinti, kodėl taip yra ir ką daryti, kad kaina atsistatytų.

Ar kainos neatitikimas realus?

Jei negalite kainos neatitikimo pagrįsti, vargu ar jis yra realus. Be to, tikėtina, kad priežastis yra ilgalaikė, kuomet akcija lieka pigi amžinai.

Geras pavyzdys - viena didžiausių Ukrainos kotiruojamų bendrovių - Motor Sich. Jos P / E yra 1,3 už 2013 m. Tai turėtų būti geriausias visų laikų sandoris?  Nebūtinai. Oligarchas valdo 80 procentų bendrovės ir į kitus akcininkus nekreipia dėmesio.

Paprastai kainų neatitikimai kyla dėl keturių priežasčių: finansinių sunkumų, akcininkų atžvilgiu nedraugiškos vadovybės, priverstinio didelių akcijų paketų pardavimo arba nepakankos akcijų analizės.

Įtraukiame InterOil

Šią savaitę į savo portfelį įtraukiame InterOil. Įmonė užsiima naftos gavyba Kolumbijoje ir Peru. Kuo ji viliojanti? 2013 - P / E nuo 2,5 mažėjantis iki 1,0 už 2014 m. Tokie kartotiniai nėra įprasti, bent jau, jei negyvenate Ukrainoje.

Kas lemia mažą vertę? Viena priežasčių - nepasitikėjimas didžiausiu akcininku Mårten Rød, kurio ėmėsi finansinių nusikaltimų tyrėjai.  Tačiau gruodį jis buvo išmestas iš valdybos ir po kovą įvykusios papildomos akcijų emisijos tapo visiškai nereikšmingu.

Kita priežastis - finansinis stresas. InterOil tik per plauką nepateko į obligacijų turėtojų rankas. Tačiau valdyba spėjo išleisti papildomą akcijų emisiją, kuri išgelbėjo kompaniją.

Trečia - akcija nėra pakankamai ištirta. Nėra analitikų, pateikusių atnaujintas kompanijos analizes.

InterOil šįmet tapo visiškai nauja įmone. Savininkai, valdyba ir strategija pasikeitė, išlaidos buvo sumažintos, balansas atstatytas. Kai vertybinių popierių rinka tai pastebės, spėjame, jog kaina padvigubės.

 

Dovre portfelis

·                     Norsk Hydro
·                     Helgeland Sparebank
·                     Wilh. Wilhelmsen Holding
·                     Sparebank1 Nord-Norge
·                     EMGS
·                     Interoil

Įtraukiame: Interoil
Pašaliname: BW Offshore

 
Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital