Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Praėjusios savaitės apžvalga

Orion Securities | 2013-01-28 | Kitos | perskaitė: 445
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Praėjusios savaitės apžvalga Praėjusios savaitės apžvalga

 Praėjusi savaitė finansų rinkose buvo gana pozityvi. Per savaitę Europos akcijų indeksai padidėjo apie 1–2 proc., Azijos akcijų indeksai beveik nepakito, o JAV akcijų indeksų vertė padidėjo apie 1,5 procento.

Investuotojų optimizmas 3,5 m. aukštumose
Antradienį „Bloomberg“ pranešė, kad pasaulio investuotojų optimizmas yra trijų su puse metų aukščiausiame taške – taip teigia naujienų agentūra, atlikusi tarptautinę investuotojų apklausą. Iš apklausos rezultatų paaiškėjo, kad net dvi trečiosios apklaustųjų per artimiausius šešis mėnesius ruošiasi didinti turimas akcijų pozicijas. Be to, net 53 proc. respondentų teigė, kad akcijos bus turto klasė, kuri pasieks didžiausią grąžą 2013 m. – tai 17 proc. punktų padidėjimas nuo paskutinės apklausos, atliktos lapkričio mėnesį. Taip pat tai didžiausias procentas apklaustųjų nuo 2009 m. liepos, kai „Bloomberg“ pradėjo vykdyti tokias apklausas. Apklaustieji buvo pakankamai optimistiški ir dėl pasaulio ekonomikos – nuo praėjusios apklausos padidėjo pasitikėjimas JAV ekonomika ir sumažėjo nerimas dėl Europos ekonomikos. Remiantis respondentų atsakymais, JAV ekonomika šiuo metu yra geriausioje padėtyje per pastaruosius du metus.

PMI rodikliai atspindi ekonomikos atsigavimą
Ketvirtadienį Europoje paskelbti pakankamai geri PMI rodikliai. Pranešta, kad euro zonos gamybos PMI rodiklis sudarė 47,5 ir buvo 0,9 punkto didesnis nei prognozuota. Tuo tarpu, regiono paslaugų PMI sudarė 48,3 ir buvo 0,2 punkto didesnis nei tikėtasi. Priminsime, kad PMI rodiklio reikšmė mažesnė už 50 reiškia sektoriaus susitraukimą, o didesnė už 50 – augimą. Taigi, panašu, kad euro zonos ūkis pradeda palaipsniui atsigauti ir ekonomikos smukimo tempas lėtėja. „Markit“ skelbia, kad euro zonos ekonomika pasuko atsigavimo keliu ir regiono ekonomikos nuosmukis turėtų pasibaigti pirmojoje 2013 m. pusėje. Ketvirtadienį taip pat paskelbtas Kinijos HSBC gamybos PMI rodiklis. Šio rodiklio reikšmė sudarė 51,9 ir padidėjo iki dvejų metų aukščiausio taško. Skelbiama, kad prie Kinijos gamybos augimo reikšmingai prisidėjo tiek vietiniai, tiek užsienio gamybos užsakymai. HSBC PMI rodiklis dar kartą patvirtino, kad Kinijos ekonomikos augimas ir vėl spartėja po lėtesnio plėtros tempo 2011–2012 metais.

Europos bankai ECB išmokės daugiau paskolų nei tikėtasi
Penktadienį Europos centrinis bankas pranešė, kad euro zonos bankai kitą savaitę išmokės gerokai daugiau trejų metų paskolų, kurias ECB buvo išdavęs prieš metus, nei tikėtasi. Šios ECB paskolos buvo pavadintos ilgo laikotarpio refinansavimo operacijomis ir buvo suteiktos Europos bankams, kurie tuo metu negalėjo pasiskolinti tarpbankinėje rinkoje. Prognozuota, kad kitą savaitę Europos bankai į ECB sugrąžins apie 84 mlrd. eurų, tačiau centrinis bankas penktadienį paskelbė, kad grąžinamų paskolų suma sudarys net 137,2 mlrd. eurų. Tai dar vienas ženklas, kad ekonominė situacija Europoje gerėja. Atsiimdamas paskolas iš bankų, ECB sumažina papildomą likvidumą, kurį suteikė prieš metus, dėl to sumažės eurų pasiūla. Tai atvirkštinis pinigų politikos manevras, palyginti su politika, kurią šiuo metu vykdo Anglijos bankas, Japonijos centrinis bankas ir JAV Federalinis rezervų bankas. Dėl to penktadienį kitų valiutų atžvilgiu gerokai padidėjo euro kaina – iki 1,3465 JAV dol. už vieną eurą.

Šią savaitę:

 Pirmadienį JAV skelbs ilgalaikių prekių pardavimus. Tikimasi, kad per gruodį JAV pagrindinių ilgalaikių prekių pardavimai padidėjo 0,8 procento.

 Antradienį Vokietijoje bus skelbiamas Gfk, o JAV - „Conference Board“ vartotojų pasitikėjimo rodikliai. Prognozuojama, kad Gfk rodiklio reikšmė sudarys 5,8, o Conference Board – 64,5.

 Trečiadienį JAV bus skelbiamas pirminis 2012 m. ketvirčio BVP įvertis. Prognozuojama, kad per paskutinį praėjusių metų ketvirtį JAV BVP augo 1,3 proc. metiniu tempu.

 Penktadienį JAV bus skelbiami darbo rinkos rodiklis. Prognozuojama, kad per sausį JAV sukurta 156 tūkst. daugiau darbo vietų nei prarasta, o nedarbas sudarė 7,8 procento.

 

Parengė Orion Securities

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital