Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Jingle Bells

Spekuliantai.lt | 2012-12-11 | Kitos | perskaitė: 515
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Jingle Bells Dovre Insight: Jingle Bells

 Prasidėjo sezonas, kai net didžiausiems pesimistams sudėtinga išlikti neigiamiems. Artėjame prie Kalėdų ralio potencialo.

Žengiant į naujus metus, išryškėja du sezoniniai fenomenai. Vieno iš jų varomoji jėga - mokesčių optimizavimas. Šiuo metu daugelis parduoda prastus rezultatus parodžiusias akcijas siekdami gauti mokesčių lengvatas ir laukia Naujų metų tikėdamiesi parduoti „gerąsias“, kadangi parduodant sausį pelno mokesčio mokėjimas atidedamas vieneriems metams.

Mokesčių optimizavimas

Dėl tokio mokesčių optimizavimo akcijų rinkos pralaimėtojai gruodį yra dirbtinai stumiami žemyn. O tai daro juos gerais kandidatais „atšokimui“.

Tai taip pat sumažina spaudimą parduoti gerus rezultatus parodžiusias akcijas. Nepakitus kitoms aplinkybėms, tai reiškia, kad kainos metų pabaigoje dar kils.

Kitas sezoninis reiškinys yra tas, jog institucinių investuotojų rizikos apetitas yra mažiausias metų pabaigoje ir didžiausias metų pradžioje. Tai puikiai atspindi OSESX indeksas.

SMB akcijos

Nuo indekso atsiradimo dešimto dešimtmečio viduryje, OSESX pirmąjį ketvirtį aplenkė OSEBX 73 procentus atvejų. Atitinkami skaičiai vėlesniais ketvirčiais yra 53, 47 ir 27 proc.

Ko galime iš to pasimokyti? Šiuo metu gali būti protinga portfelyje turėti tiek laimėtojus, tiek pralaimėtojus, pirmenybę teikiant mažoms ir vidutinio dydžio įmonėms. Akcijų laimėtojai turėtų būti parduodami prieš pat Naujuosius metus, o likusi portfelio dalis dar gali būti laikoma tam tikrą laiką.

Naujųjų Metų fejerverkai

Būtent tokiam portfeliui mes ir ieškojome kandidatų. Iš laimėtojų ir pralaimėtojų sąrašo išbraukėme įmones, kurios yra nelikvidžios ar turi ūmių finansavimo problemų.

Čia yra keletas Norvegijos vertybinių popierių rinkos nugalėtojų: Grieg Seafood, Awilco Drilling ir Sevan Marine. Visų jų kaina šiemet padvigubėjo.

Pralaimėtojų sąrašą sunku įsivaizduoti be REC, kuris šiemet prarado tris ketvirtadalius akcijų vertės. Avocet Mining, IGE, Songa Offshore ir BW yra kitos nemažai siaubo sukėlusios akcijos, kurių kaina sumažėjo daugiau kaip 50 proc.

Šių rinkos pralaimėtojų bendras vardiklis - be galo aukšta rizika. Tačiau mes tikime, kad jie gali būti Kalėdų ralio dalyviai ir įdomios akcijos įsigijimui.

Awilco Drilling

Dovre portfelyje mes tikimės, kad Naujieji Metai sužadins Awilco Drilling ralį. Su 2013-tų P / E ~ 3 ir dviženkliu dividendu lengva įsivaizduoti, kad vakarėlis tęsis.

Dovre portfelis

Norwegian
Sparebank1 Nord-Norge
Morpol
Algeta
EMGS
Awilco Drilling

Įtraukiame: Awilco Drilling
Pašaliname: Statoil

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital