Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Kainos priklauso nuo JAV politikų

Spekuliantai.lt | 2012-10-15 | Kitos | perskaitė: 357
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Kainos priklauso nuo JAV politikų Dovre Insight: Kainos priklauso nuo JAV politikų

 Jei anksčiau priimtos taupymo priemonės nebus atšauktos, metų gale JAV ekonomika nušoks nuo fiskalinės uolos. Pavojus, kad politikams nepavyks to padaryti, yra ganėtinai didelis.

Pasaulio ekonomika blaškosi tarp priešingų jėgų. Pinigų politika su nuline palūkanų norma ir pinigų spausdinimu yra ypač skatinanti. Tuo tarpu fiskalinė politika po ilgų metų didelio skolos augimo verčia susiveržti diržus.

Europoje fiskalinė politika lėtino ekonomiką, o pinigų politika per mažai ją stimuliavo. Viso to rezultate mes matome nuosmukį.

Laimingų Naujųjų metų!

Mes matome didelę riziką dėl to, kas įvyks Jungtinėse Amerikos Valstijose po Naujųjų metų.

Artėjant Naujiesiems metams bus automatiškai įvesti mokesčių padidinimai ir išlaidų mažinimai. Šis ribojantis efektas automatiškai generuos daugiau nei keturis procentus BVP. Toks stiprus nepalankus fiskalinis poveikis sukrės pinigų politiką ir sukels recesiją.

Ar galime pasikliauti politikais, kad jie mus išgelbės nuo bedugnės? Manome, kad viskas klostosi gerai, bet nepalankių ar blogų rezultatų rizika išlieka itin didelė.

Trumpas terminas

Pastangos išminuoti fiskalinę bombą prasidės po prezidento rinkimų lapkričio 6 d. ir turėtų baigtis iki liepos. Per šį trumpą laikotarpį turės būti išspręsti svarbūs klausimai dėl mokesčių ir biudžeto išlaidų Senate ir Atstovų Rūmuose.

Turint omenyje koks susiskaldęs ir paralyžuotas yra kongresas, vargu ar galime savaime suprantamu dalyku laikyti sklandų jo darbą.

Išlikite ramūs

Dabar mažai dėmesio skiriama fiskalinėms uoloms. Makro ekonominiai duomenys yra geri. Todėl tikriausiai iki prezidento rinkimų rinkos išliks teigiamos.

Po rinkimų prasidės derybos dėl biudžeto. Jei viskas vystysis prastai, akcijų rinką gali apimti neviltis ir išsekimas. Tad neatmetame minties, kad Kalėdų ralis šiais metais gali vykti atbuline eiga.

Dividendų akcijos

Šią savaitę į portfelį įtraukiame „Statoil“. Su dabartinėmis naftos kainomis Statoil akcijos kaina yra tik aštuonis kartus didesnė už apskaičiuotą uždarbį per ateinančius dvylika mėnesių. Ir tai yra skalės mažojoje pusėje.

Akcijos naudai kalba ir dividendų pelningumas, kuris šiuo metu yra 4,6 proc. Agresyvios tyrimų programos dėka vaisius taip pat neša ir rezervų bei gamybos vystymas.

"Statoil" yra geras pirkinys tol, kol naftos kaina nesugrius. Mes tikime gera naftos kaina dėl kelių priežasčių.

Pirma, politinė situacija Artimuosiuose Rytuose yra bauginanti.

Antra, privatūs automobiliai vis dar yra ankstyvame etape Kinijoje, kur tenka 0,06 automobilio vienam gyventojui. Yra visos priežastys manyti, kad galų gale santykis pasieks Japonijos ir Pietų Korėjos lygį.
Kai Kinijos autoparkas padidės 10-15 kartų iki beveik milijardo, tai bus tiek, kiek dabar yra automobilių visame pasaulyje. Kitaip tariant, Kinijos naftos suvartojimas išlieka beveik neribotas.

Dovre portfelis

• DNO
• RCL
• Norwegian
• EOC
• Sparebank1 Nord-Norge
• Statoil

Įtraukiame: Statoil
Pašaliname: Aqua Bio Technology

 

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital