Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Praėjusios savaitės apžvalga

Orion Securities | 2012-08-14 | Kitos | perskaitė: 438
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Praėjusios savaitės apžvalga Praėjusios savaitės apžvalga

 Praėjusią savaitę svarbiausi pasaulio akcijų indeksai augo. Per savaitę Europos ir JAV akcijų indeksai padidėjo apie 1 proc., o Azijos akcijų indeksai net 2–4 procentus. Akcijas į priekį stumia aprimę nuogąstavimai dėl euro zonos skolų krizės ir geresni nei tikėtasi bendrovių antrojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatai. Iš „S&P 500“ JAV akcijų indekso įmonių, jau pranešusių savo antrojo ketvirčio rezultatus, net 73 proc. viršijo analitikų prognozes. Tačiau reikėtų pažymėti, kad pastaruoju metu įmonių veiklos rezultatų prognozės buvo mažintos dėl pablogėjusios ekonomikos padėties.


Tęsiasi žemės ūkio žaliavų bumas
Žaliavų rinkose į visų laikų aukštumas šoko kukurūzų bei sojų pupelių kainos, kurios nuo birželio vidurio pakilo atitinkamai 59 ir 21 procentą. Tokį kilimą lėmė daug prastesnis nei tikėtasi JAV derlius, kur laikosi ilgiausia per paskutinius 59 metus sausra. Dėl to, prognozuojama, kad kukurūzų derlius šiemet nukris bent 13 proc., o sojų pupelių apie 11 procentų.


Didžiųjų Europos šalių ekonomikos išlieka prastoje padėtyje
Trečiadienį pranešimą skaitė Anglijos Centrinio Banko vadovas M.King’as. Savo pranešime jis pareiškė, kad iki atsigavimo Didžiosios Britanijos ekonomikos laukia dar ilgas kelias, o didžiausia grėsme šalies ekonomikai galima laikyti euro zonos narių nesutarimą dėl ekonomikos skatinimo plano. Jis taip pat pateikė sumažintas Didžiosios Britanijos BVP prognozes ir tikisi apie 2 proc. augimo per dvejus metus, nors dar gegužę prognozavo 2,5 proc. ekonomikos didėjimą. Tačiau pažymėjo, kad šalies ekonomika yra geresnėje padėtyje nei atspindi antrojo šių metų ketvirčio 0,7 proc. BVP nuosmukis (palyginus su prieš tai buvusiu ketvirčiu), kurį lėmė staigus statybų sektoriaus susitraukimas.
Euro zonoje Vokietija išplatino 3,4 milijardų eurų vertės 10 metų trukmės vyriausybės obligacijų, kurių pajamingumas siekė 1,42 procento. Nors šalies skolos vertybinių popierių vertė ir vėl pakilo, tačiau ekonominiai rodikliai rodo prastėjančią padėtį: birželio mėnesio eksportas krito 1,5 proc. palyginus su geguže, o šalies pramonės gamyba krito 0,9 procento.


Toliau prastėja Kinijos ekonomikos rodikliai
Ketvirtadienį investuotojai įdėmiai stebėjo Kinijoje skelbtus ekonominius rodiklius. Šalies vartotojų kainų indeksas liepą pakilo 1,8 proc. – tai šiek tiek mažiau nei birželio mėnesį, kai indeksas augo 2,2 proc. Pramoninė gamyba šių metų liepą kilo 9,2 proc., t.y. mažiausiai nuo 2007 metų ir 0,6 proc. punktų mažiau nei prognozuota. Lūkesčių nepateisino ir mažmeninė prekyba, augusi 13,1 proc., palyginti su prieš metus buvusiu lygiu. Visi šie rodikliai rodo spartesnį nei tikėtasi šalies ekonomikos lėtėjimą ir suteikė vilčių investuotojams, kad šalies vyriausybė pradės vykdyti agresyvesnę ekonomikos skatinimo politiką.
Penktadienio rytą Kinija paskelbė liepos mėnesio prekybos balansą, kuris buvo mažesnis nei birželį ir siekė 25,1 milijardus dolerių. Tai net 28 proc. mažiau nei buvo tikėtasi. Palyginti su 2011 metų liepa antros pagal dydį pasaulio ekonomikos eksportas kilstelėjo tik 1 proc., o importas 4,7 proc., nors buvo prognozuojamas daug didesnis augimas: atitinkamai 8 ir 7 procento.

Šią savaitę:

 Antradienį Vokietijoje skelbiamas ZEW ekonomikos sentimento rodiklis. Prognozuojama, kad rodiklio reikšmė sudarys -19,2. Tą pačia dieną bus skelbiamas euro zonos antrojo ketvirčio BVP pokytis. Numatoma, kad BVP smuks 0,2 proc., palyginus su praeitu ketvirčiu. Taip pat antradienį JAV bus skelbiami mažmeninės prekybos duomenys. Tikimasi, kad per liepą mažmeninės prekybos apimtys padidėjo 0,4 procento.

 Trečiadienį JAV bus skelbiami infliacijos duomenys. Prognozuojama, kad per liepos mėn. JAV kainų lygis padidėjo 0,2 procento.

 Ketvirtadienį JAV bus skelbiamas naujų išduotų statybų leidimų skaičius. Prognozuojama, kad šis skaičius sieks 770 tūkstančių.

 Penktadienį JAV bus skelbiamas Mičigano universiteto vartotojų lūkesčių rodiklis. Tikimasi, kad rodiklio reikšmė sudarys 72,5.

 

Parengė Orion Securities

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital