Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Jokio sprendimo dėl Ispanijos

Spekuliantai.lt | 2012-07-23 | Kitos | perskaitė: 532
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Jokio sprendimo dėl Ispanijos Dovre Insight: Jokio sprendimo dėl Ispanijos

 Nors pasaulinės akcijų rinkos vasarą parodė tvirtą atsigavimą, Ispanijos nestabilumo pavojus didėja.

Birželyje vykusiame susitikime ES žengė svarbų žingsnį bankų sąjungos link. Deja, to pasėkoje vyravęs optimizmas buvo trumpalaikis.
Ispanijos dešimties metų palūkanos atkilo ir šiuo metu jomis prekiaujama 7.27 proc. lygyje. Tai aukščiausias lygis nuo euro įvedimo.

Mokumas

Didėja pavojus, kad Ispanija praras priėjimą prie rinkos. Aukštos palūkanų normos reiškia, kad likvidumo problema palaipsniui tampa mokumo problema.
Vokietija, tikimės, išsitrauks savo kreditinę kortelę ir išgelbės Ispaniją nuo fiskalinio žlugimo. Tačiau tai negali būti laikoma savaime suprantamu dalyku. Nepamirškime, kad yra likę nemažai nuogąstavimų po nepavykusios Graikijos gelbėjimo operacijos.

Bankroto teismas

Vokietija vargu ar norės suteikti naują paskolą, jei Ispanija neparodys maksimalaus gebėjimo prisitaikyti. Iki šiol buvo sunku padaryti įspūdį Angelai Merkel. Dažni streikai ir augantis politinis paralyžius verčia abejoti, ar Šiaurės Europa yra pasirengusi gelbėti nuo bankroto savo nepatikimus draugus pietuose.
Euro zonos krizės vystymasis trumpu ar vidutinės trukmės laikotarpiu yra labai svarbus finansų rinkai. Būtent dabar reikalai atrodo blogai. Todėl reikia atsargumo.

Daugelis pesimistai

Išvada tokia, kad žemos palūkanų normos ir patrauklūs vertinimai yra pakankamos priežastys būti optimistiškiems. Be to, sentimentai ir turto alokavimo kritimas yra riboti. Pagal AAII apklausas daugiau kaip 40 procentų JAV privačių investuotojų rinkas vertina neigiamai. Istorijoje aukštas pesimistų skaičius dažniau buvo pirkimo signalai, o ne atvirkščiai.
Antra, mes pažymime, kad amerikiečiai sistemingai išsiiminėja pinigus iš akcijų fondų nuo pat finansinės krizės pradžios. Jau yra išpirkta fondų akcijų už 422 milijardų dolerių nuo 2008 metų iki dabar. Tai reiškia, kad akcijos yra nuvertinta turto klasė.
Pinigai, išimti iš vertybinių popierių biržos, daugiausiai pateko į obligacijų rinką. Grynosios kapitalo įplaukos į obligacijų fondus per tą patį laikotarpį – 914 milijardai dolerių. Tokie kapitalo srautai laikui bėgant linkę pasikeisti. Kai tai atsitiks, lengva įsivaizduoti, kad akcijų rinka gali reikšmingai pakilti.

QE3 artėja

Kita optimizmo priežastis yra ta, kad lėtas augimas ir mažėjanti infliacija reiškia, jog didėja naujų pinigų spausdinimo etapų tikimybė. Didelė tikimybė, kad FED pradės QE3 vasaros pabaigoje arba rudenį. Tai gali reikšmingai įtakoti kainas vertybinių popierių biržoje.

Kritulių nugalėtojas

Šią savaitę į Dovre portfelį įtraukiame Norwegian. Žema naftos kaina kartu su vasaros oru daro aviakompaniją mūsų vasaros favoritu. Scena paruošta rekordiniams trečiojo ketvirčio finansiniams rezultatams!

Dovre portfelis

• Songa Offshore
• Norsk Hydro
• Bonheur
• Yara
• DNO
• Norwegian

Įtraukta: Norwegian
Pašalinta: Norske Skog

 

 

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital