Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Praėjusios savaitės apžvalga

Orion Securities | 2012-05-08 | Kitos | perskaitė: 378
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Praėjusios savaitės apžvalga Praėjusios savaitės apžvalga

 Praėjusi savaitė buvo viena prasčiausių Vakarų šalių akcijų indeksams per visus šiuos metus. Per savaitę Europos akcijų indeksai smuko apie 3–3,5 proc., JAV akcijų indeksai prarado apie 2–2,5 proc. savo vertės. Azijos akcijų indeksams savaitė nebuvo tokia prasta ir kai kurie šio žemyno akcijų indeksai savaitę baigė paaugę.

Praėjusią savaitę pranešta, kad Ispanijos 2012 m. I ketvirčio BVP smuko apie 0,3 proc. palyginus su praeitu ketvirčiu ir šalyje fiksuota techninė recesija. Ispanija tapo dešimtoji Europos šalis, kuri šiais metais įžengė į recesiją. Be to, paskelbta, kad Ispanijos bankų sistema padidino savo bendro skolinimosi dalį iš ECB iki 10 proc. – tai riba, po kurios Airijos, Portugalijos ir Graikijos bankams nebeskolino kitų šalių privačios finansinės institucijos.

Praėjusią savaitę vyko ECB susitikimas dėl monetarinės politikos. Kaip ir tikėtasi, centrinio banko palūkanų norma nebuvo pakeista. Visgi investuotojai tikėjosi, kad po gana prastų, savaitę prieš tai paskelbtų Europos šalių PMI rodiklių ECB gali pateikti užuominų apie tolesnius savo ketinimus dėl pinigų politikos. Po susitikimo, ECB atstovai per spaudos konferenciją teigė, kad pastaruoju metu skelbti prasti Europos šalių ekonomikos rodikliai pabrėžia netvarią ir neaiškią ekonomikos padėtį, tačiau bankas nepateikė jokių užuominų apie palūkanų normos mažinimą. Tai nuvylė investuotojus. Manoma, prireiks dar prastesnių Europos šalių ekonominių rodiklių, kad ECB imtųsi toliau mažinti palūkanų normą.

Ekonominiai rodikliai už Atlanto pastaruoju metu taip pat nedžiugina. Praėjusią savaitę pranešta, kad per balandžio mėnesį JAV sukurta tik 115 tūkst. naujų darbo vietų, kai, tuo tarpu, buvo tikėtasi apie 173 tūkstančių. Jau daugiau nei mėnesį skelbiami prastesni nei laukiama JAV darbo rinkos rodikliai gesina investuotojų optimizmą dėl šalies ekonomikos augimo ir smukdo akcijų indeksus.

Šią savaitę:

Šiandien ryte paskelbti preliminarūs Prancūzijos prezidento ir Graikijos parlamento rinkimai.
Panašu, kad Prancūzijos prezidento rinkimus nedidele persvara laimėjo F. Hollande, kuris prieš rinkimus sakėsi priešinsiąs taupymo priemonėms ir sieks peržiūrėti ES šalių fiskalinę sutartį.
Pagal preliminarius Graikijos parlamento rinkimų rezultatus, nemažą dalį balsų gavo partijos, kurios priešinasi šalyje įvestoms taupymo priemonėms ir tarptautiniams nurodymams dėl šalies ekonominės politikos. Tokie rinkimų rezultatai gali sužlugdyti pusiausvyrą Europoje ir sukelti nestabilumą. Reikėtų atidžiau stebėti, kaip kinta Prancūzijos obligacijų pajamingumai ir kokią valdančiąją koaliciją žadama sudaryti Graikijoje.

 

Parengta Orion Securities

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital