Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

43 Savaitės pasaulio rinkų apžvalga

spekuliantai.lt | 2009-10-26 | Kitos | perskaitė: 1068
43 Savaitės pasaulio rinkų apžvalga Skelbiami bendrovių trečiojo ketvirčio rezultatai ir toliau nuteikia gana optimistiškai, tačiau praėjusios savaitės pagrindinių finansinių rinkų rezul

Skelbiami bendrovių trečiojo ketvirčio rezultatai ir toliau nuteikia gana optimistiškai, tačiau praėjusios savaitės pagrindinių finansinių rinkų rezultatai verčia susimąstyti. Nors tiek ir bendrinio Žaliavų indekso ir S&P 500 akcijų indekso tendencija yra teigiama, tačiau artimiausiu metu reikėtų būti atsargiems.

Praėjusi savaitė buvo gana išskirtinė, nes pažiūrėjus į savaitinius keturių pagrindinių finansų rinkų pokyčius nematoma jokios logikos. Investuotojai praktiškai visą dėmesį sukoncentravo į žaliavas, nes tik bendrinis Žaliavų indeksas sugeneravo teigiamą kainos pokytį (+3.39%). Tačiau minėto indekso brangimas tikrai nereiškia, kad investuotojai yra linkę pasirinkti rizikingas finansines priemones, nes S&P 500 akcijų indeksas (kuris priskiriamas prie rizikingų) kaip tik sugeneravo didžiausią neigiamą kainos pokytį (-0.74%). Taip pat Žaliavų kainų kilimo praėjusią savaitę visiškai nepatvirtino JAV doleris, kuris nors ir smuko, tačiau tik 0.18%. Na ir galiausiai obligacijos, kurios traktuojamos kaip saugios, per paskutines 5 prekybos dienas irgi smuko (-0.63%).

Smulkiau analizuojant atskiras žaliavų grupes bei žaliavas matome, kad praėjusi savaitė buvo sėkmingiausia Industriniams metalams, kurie per paskutines 5 prekybos dienas pakilo net 7.68%. Tuo tarpu Energijos žaliavų grupė ir toliau išlieka tarp lyderių. Per paskutines 5 prekybos dienas jos pokytis buvo +1.82%, o per paskutines 20 prekybos dienų šios žaliavų grupės prieaugis siekia 18.96%.

Analizuojant skirtingas šalis matome, kad praėjusią savaitę iš stebimų 20 šalių didesnė dalis – 12 šalių – sugeneravo neigiamą pokytį. Daugiausiai smukusių rinkų tarpe randame Indiją (-3.43%) ir Braziliją (-1.52%), t.y. rinkas, kurios paskutiniu metu rikiavosi tarp stipriausiųjų. Būtent tai leidžia daryti prielaidą, kad investuotojai skuba fiksuoti pelnus tose rinkose, kuriose prieaugiai buvo didžiausi. Analizuojant daugelio šalių akcijų indeksų grafikus galima teigti, kad ir toliau išlieka aiški kilimo tendencija, kurią patvirtina kylančios trendo linijos. Tačiau taip pat daugelis indeksų yra pasiekę perpirktas teritorijas tiek savaitiniuose, tiek ir dieniniuose grafikuose, kas byloja apie padidėjusią korekcijos tikimybę.

Na ir galiausiai pagrindinių sektorių judėjimas praėjusią savaitę buvo labai panašus į S&P 500 akcijų indekso, t.y. net 18 iš 20 stebimų sektorių užfiksavo neigiamą kainų pokytį. Tik Informacinės technologijos (+0.99%) ir Nekilnojamas turtas (+0.74%) sugebėjo pakilti. Tuo tarpu didžiausią neigiamą kainos pokytį sugeneravo Transporto (-5.43%), Namų statybos (-2.84%) bei Naftos ir dujų (-2.80%) sektoriai. Bet kokiu atveju Naftos ir dujų bei Energetiko sektoriai pastaruoju metu demonstruoja tam tikrą stiprumą, kurį labai lengvai galima paaiškinti bendrinio Žaliavų indekso lyderiavimu.

Apžvalgą parengė Investuotojų asociacijos valdybos narys Artūras Milevskis

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital