Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

VMI

regimantaspa
regimantaspa
Rašyti privačią žinutę

11 žinutės

Sveiki,
neradau panašios temos, sukursiu naują. Gal bus kam nors aktualu. Nuo 2015-01-01 įsigalioja kelios GPM naujovės. Bent jau mano žiniom, VMI turės priėjimą prie Jūsų bankinių sąskaitų ir šitus skaičius patikrint tikrai nebus problema. Alternatyva - sąskaita užsienio bankuose :idea:
1. Vadovaujantis GPMĮ 17 str. 1 dalies 26 punktu, dovanojimo būdu gautos pajamos iš sutuoktinio, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių), brolių, seserų, vaikaičių ir senelių yra neapmokestinamos pajamų mokesčiu. Jeigu tokių pinigų bendra suma per metus neviršija 10000 Lt (3000 eurų – jeigu pinigai gauti 2015 metais ir vėlesniais mokestiniais laikotarpiais), šios sumos gyventojas neturi deklaruoti savo metinėje pajamų deklaracijoje, kadangi tai nedeklaruojamos neapmokestinamosios pajamos. Gyventojas, per mokestinį laikotarpį dovanų gavęs daugiau kaip 10000 Lt (3000 eurų) sumą, ją visą turi nurodyti metinėje pajamų deklaracijoje.
2. Kai gyventojas iš užsienio valstybės perveda ar kitokiu būdu perduoda pinigus nuolatiniam Lietuvos gyventojui (kuris nėra jo sutuoktinis, vaikas (įvaikis), brolis, sesuo, vaikaitis ar senelis) ir tarp tokių gyventojų yra sudaryta įstatymų nustatytos formos dovanojimo sutartis, nuo tokios dovanų gautos sumos gyventojas neturi mokėti pajamų mokesčio ir neprivalo jos deklaruoti tik tuo atveju, jeigu dovanojimo būdu gautų pajamų bendra suma per mokestinį laikotarpį neviršija 8000 Lt (2500 eurų – jeigu pinigai gauti 2015 metais ir vėlesniais mokestiniais laikotarpiais). Gyventojas, per mokestinį laikotarpį iš kitų gyventojų gavęs dovanų daugiau negu 8000 Lt, nuo viršijančios pinigų sumos turi sumokėti 15 proc. pajamų mokestį bei visą dovanų gautą sumą ir sumokėtą pajamų mokestį privalo nurodyti metinėje pajamų deklaracijoje.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital