Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Geresnė investicija - butas nuomai ar sodybos nuoma vestuvėms?

margarita33
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

 Planuoju pirkti nekilnojamajį turtą. Radau vieną verslo planą ar kaip čia pavadinus. Įdomu ką apie tai mano nepaprasti žmonės visiškai su tuo nesusiję, o galbut ir susije... Yra planas pirkti butuką ir paleisti nuomai, bet radau visai gundantį  planą apie sodybos nuomą www.parduodamossodybos.lt Gal yra pas ką minčių apie tai? Paskaičiavimas įdomus, bet gana realus. O gal ne?
Arana
Arana
Rašyti privačią žinutę

36 žinutės
( +4 / -2 )

Nerealus.
Buto remontui kas 5 metus išleisi 20-30 tūkst. realu, jei nuomosi studentams. Bet po studentų tokio remonto gali prireikti ir kasmet. Radus normalius nuomininkus paprastai porą dienų trunkančio kosmetinio remonto prireikia kas 2-3 metus. Jo metu padažomos išsitepusios sienos, sutvarkoma tai, kas vizualiai nebegražiai atrodo, tarkim pakeičiamos nuo saulės per laiką nublukusios romanetės. Einamojo remonto prireikia nuolatos - tai apima streikuojančias durų spynas, perdegusias lemputes, pradėjusius varvėti kranus ir visa kita, kas įtraukta nuomos sutartyje ir yra nuomotojo atsakomybėje. Korpusiniai baldai, jei jie klasikiniai, praktiškai amžini. Miegamojo lovoms naujus čiužinius kas kelis metus, deja, pirkti teks. Tas pats ir su sofomis ir foteliais.
Su sodyba nuomai yra kiti niuansai, pakalbėkite su tais, kurie šiame versle ne vieni metai. Pajamas uždirbti labai sunku - lietuviai pratę norėti daug, o mokėti mažai. Dvi vestuvės per vieną savaitgalį nerealu, paprasčiausiai nespėsite sutvarkyti po pirmųjų antrosioms. Kitas niuansas, niekada negali prognozuoti, kas šaus į galvą GIRTIEMS. Alkoholis paskatina protu nesuvokiamiems žygiams, tad remonto ir naujų baldų reikės tikrai dažnai. Jei po jums iškrėstų cirkų ir padarytų nuostolių kreipsitės į policiją, liksite blogietis ir turėsite neblogą savo teikiamų paslaugų antireklamą, nes egzistuoja toks dalykas kaip ATSILIEPIMAI. Pažįstami bando apsidrausti imdami užstatus, nenuomodami tiems, kas iš pradžių pasirodo įtartini... bet iki šiol nė vieni ilgiau penkių metų neištvėrė. Tiesa, kai parduodi, visada pasakoji, kaip perkantysis džiaugsis įsigijęs tai, kas šiuo metu yra jūsų galvos skausmas
Ne viskas auksas, kas auksu žiba...
margarita33
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

 Na išvadą galima daryti tokią: Butas - saugi investicija, tačiau pinigų iš to neuždirbsi. Sodybos nuoma gali būti visokia - tiek labai pelninga, tiek visiškai nuostolinga. Klausimas toks tada: Koks faktorius stipresnis sodybos nuomos versle - sėkmės ar sugebėjimų daryti tokį verslą? M?
Catalog
Rašyti privačią žinutę

195 žinutės
( +44 / -27 )

margarita33,
Pirmiausia, sveikinu už norą investuoti.
Forumai tam ir skirti, kad isšgirstume visokių nuomonių, todėl man patiko Aranos komentaras.
Tam, kad protingiau patarti, reikia žinoti, apie kokias vietoves kalbame, koks miestas šalia?
Jei kalbame apie Vilnių, tai abu verslai būtų pelningi.
Butas. Ieškok ilgalaikių nuomininkų. Geriau nuomoti kambarį dviems asmenims, atitinkamai 2 kamb. - keturiems.

Pliusas: visada rasi nuomininkų. Jei bus nuomininkų, bus pajamų ir pelno. Praktiškai iš nuomos, butas turėtų atsipirkti per 10-12 metų (užsienyje), gi pas mus ~20-25 m.
Minusas: keičiant nuomininkus dažnai (pvz., kasmet), reikia dažniau atlikti kosmetinius remontus. Pastoviai ateis sąskaita už butą, ar jame kas gyvens, ar stovės tuščias.

Sodyba. Pastoviai dėk skelbimus ir rūpinkis kiekvieną savaitę.
Pliusas. Prie Vilniaus visada rasi norinčių pašvesti savaitgaliais. Ypač šiltuoju metų sezonu. Kai nenori užsiimti - užrakini ir neneša nuostolių, t.y. pastovių sąnaudų nėra.
Minusas. Kelionės namai-sodyba-namai atims daug laiko ir išlaidų kurui. Pastovi nežinia ar turėsi nuomininkų, ar jie patenkinti, ar ko nepavogė-nesulaužė. Na, kaip ir kiekvieną sodyba - reikės kartais paremontuot, o kur pastoviai niekas negyvena - ten didesnė vagysčių tikimybė.

Aš už visiškai nualintą butą su pigia nuoma jaunimui, kurio nenorėtum remontuojant sukišti tūkstančius,
arba už naujos statybos butą, kur mažos paslaugų kainos - tada reiktų įsileist jauną šeimą su stabiliom pajamom.
esu paprastas mokesciu moketojas
Begikas
Rašyti privačią žinutę

48 žinutės
( +10 / -5 )

Galbut bus visai i tema – parduodamas investicinis projektas Kaune (gyvenamas NT patalpos prestiziniame Zaliakalnio rajone, kuriame yra suformuoti 3 visiskai atskiri butai, ir galimybe papildomai irengti dar 2 gyvenamuosius butus). Matematika deliojasi gana graziai:
Menesines pajamas – 750+850+650 = 2.250 LTL
Reikalingos investicijos i 2 papildomu butu irengima 25.000 LTL (kurias finansuotu bankas).
Papildomi butai per menesi generuotu – 650+650 = 1300 LTL
Skirtingu vertintoju NT vertinamas - 590.000-650.000 LTL (visi bankai sutinka finansuoti 85% turto vertes).
Pardavimo kaina – 440.000 LTL
Metine graza (su dabartiniais 3 butais) – 6%
Metine graza (atlikus investicijas i 2 papildomus butus) – 9%

Jei kam idomu, lauksiu i PM

P.S. is praktikos galiu pasakyti, kad ~5% metiniu pajamu uz nuoma turi buti skiriami ivairiems remonto darbams, ir gerbuvio uztikrinimui.


Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital