Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Šalies ekonomikos rodiklis - Swedbank maržos dalis

Spekuliantai1
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

 Sveiki, 

gal kas nors žmonių kalba galite neprofesionaliam dalyviui paaiškinti, ką reiškia Swedbanko taikomas šalies ekonomikos rodiklis. Kadangi šią dedamają bankas taiko vietoj dalies maržos, būtų gerai suprasti, ką jis iš tikrųjų reiškia, ir kiek jis maksimaliai gali pakilti. Turiu įtarimų, kad tai nėra visiškai sąžininga kainodara, nes panašu, kad dabar šis rodiklis yra prie "dugno" ir ateityje gali iš esmės būti didesnis. Klausimas kiek? Pridedu ištrauką iš swedbank puslapio. 

Mane domina LTL dalis, kai lyginama su AAA bond yieldais. Klausimas ar yra kokia nors aiški sąsaja tarp bond yield'o ir interest rate swap? Ar tai tiesiog lošimas/spekuliavimas (nes niekaip nesusiję su LT ekonomika)?

Apskaičiuojant Šalies ekonomikos rodiklį paskolai, kurios valiuta yra EUR, vertinamas Lietuvos Respublikos reitingų kitimas per 2 metus iki PRIME perskaičiavimo dienos, imant 5 tolygiai (kas 6 mėnesius) išdėstytus atskaitos taškus. Kiekviename atskaitos taške yra atliekamas tuo metu galiojusį reitingą atitinkančio eurais denominuotų 7 (septynių) metų trukmės skolos vertybinių popierių pelningumo palyginimas su 7 (septynių) metų trukmės palūkanų apsikeitimo sandorio (ang. Interest rate swap) kaina ir yra apskaičiuojamas gautų skirtumų aritmetinis vidurkis. Šis gautas vidurkis yra Šalies ekonomikos rodiklio skaitinė išraiška, kuri yra pridedama prie EURIBOR. 
4 Apskaičiuojant Šalies ekonomikos rodiklį paskolai, kurios valiuta yra LTL, yra taikomos tokios pat taisyklės, kurios yra taikomas paskolai, kurios valiuta EUR, tik visais atvejais (neatsižvelgiant į faktiškai galiojusį reitingą) vertinamas skirtumas tarp eurais denominuotų 7 (septynių) metų trukmės aukščiausio patikimumo (suteiktas AAA reitingas) skolos vertybinių popierių pelningumo ir 7 (septynių) metų trukmės palūkanų apsikeitimo sandorio (ang. Interest rate swap) kainos. Gautas vidurkis yra Šalies ekonomikos rodiklio skaitinė išraiška, kuri yra pridedama prie VILIBOR. 


Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital