Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Keli svarbus klausimai is naujoko. Visi patyre investuotojai, uzsukam pagelbet!

simons
Rašyti privačią žinutę

3 žinutės

Sveiki, turiu keleta klausimu. Tikiuosi pagelbes atsakydami. Galbut atsakymai pravers ne vien man
Nebutina atsakyti i visus klausimus. Tiesiog pagelbekite, tais klausimais i kuriuos tikrai zinote atsakymus. Aciu

1. Man idomu kodel parduodant akcijas reikia uzstatyti tam tikra laika ir ar tai butina pas visus brokerius? Ar negaleciau tiesiog parduoti akcijos, kada man palanku? Ir jei galima parduoti bent kada kai palanku, tai kas juos perka?
2. Kaip zinoti kada stambus investuotojai uzkels o kada numus kaina? 
3. Kokios yra mazo likvidumo akcijos?
4. Sako, kad kai instituciniu fondu valdytojai nusprendzia pakeisti portfelio sudeti, galima pastebeti akciju suolius. Tai reiskia, kad jie zada atsisakyti kazkokiu savo akciju arba kazkokias nupirkti?
5. Kiek minimum imones % akciju turi tureti imone/zmogus, kad jis jau skaitytusis kaip savininkas ir kurio bankrotas ar atsistatydinimas paveiktu akciju kainas?
6. Akciju kainos kai zinoma, kad kazkuris savininkas keiciasi kyla ar krenta?
7. Akciju kaina kyla ar krenta, kai atsiranda labai daug investuotoju i ta akcija? Pvz kai imone paskelbia kad iesko strateginio investuotojo ir visi supuola pirkti akcijas (girdejau kad tai paspartina investuotojus pirkti akcijas ir kad investuotoju 'ispuolis' paveikia akciju kainas)
8. Po kol kas domejausi tik apie akcijas ir fondus, taciau kaip jus manote, i ka investuoti geriausiai - akcijas, fondus, nafta, tauriuosius metalus ar valiuta?
9. Bet po kol kas galvoju apie akcijas ir galvoju investuoti uzsienio rinkoje (bet net nekalbu apie baltija). Gal galetumete pasiulyti patikimu brokeriu, kurie pradziai duotu galimybe investuoti virtualius pinigus?


Aciu visiems atsakiusiems!
 

Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

 1. Parduok, kada tau reikės.
2. Jei stanbū investuotojai pasakys tau asmeniškai. Žiūri apyvartas ir žiūri, kur kaina eina.
3. Visos Baltijos biržų akcijos yra mažo likvidumo akcijos.
4. Fondai, instituciniai investuotojai tokioje nelikvidžioje rinkoje kaip mūsų akcijų portfelius keičia nedideliais kiekiais. Jei išmestų iš karto didelį kiekį, tai matytume didelius kainų pokyčius, o tai jiems nenaudinga.
5. Trys atskiri klausimai sudėti į vieną. Nuo 50% ir vienos akcijos teoriškai perimi kontrolę. Atsistatydinti gali tik įmonėje dirbantys darbuotojai. Tai jei atsistatydina blogas vadovas, kaina gali tik kilti. 
Mintis teisinga, kad reikia stebėti, ką su savo akcijomis daro didžiausi akcininkai.
6. Priklauso nuo labai daug veiksnių. Va TEO akcijų kaina, kai keitėsi stambūs akcininkai, visiškai nekito.
7. Didęjanti paklausa visur kelia kainas. Akcijose irgi. Ir priešingai: didėjanti pasiūla muša kainas.
8. Sudaryk portfelį iš visko. Proporcijos priklauso nuo situacijos rinkoje, arba nuo to, kiek sugebėsi suvaldyti.
9. Kam tau patikimas virtualiems pinigams? Realiems pinigams ieškok tarp lietuviškų FMĮ. Yra turinčių gerus priėjimus prie užsienio akcijų biržų.

Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
Spika
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Sveiki ! Esu naujokė forume , bet patyrusi buhalterė gyvenime. Mano vaikai , užsidirbę pinigų užsienyje sumąstė grįžti į Lietuvą ir užsiimti investavimu . Pasirinko ne vieną banką ir ten prisipirko akcijų, akcijų paketų ir pan. Per dienas sėdėjo prie kompo ir studijavo biržas, investavimo gudrybes ir pan. Man aiškino, kad pigiai perka , o kai pakils kainos - tai parduos - ir taip užsidirbs. Į mano siaubą , kad daro klaidą po klaidos, numodavo ranka . Nelaimės prasidėjo po netrumpo laiko, kai išties pradėjo kilti tai vienų , tai kitų akcijų kainos . Prasidėjo ,,tikroji,, prekyba ...Nutaikę progą , kai akcijos tiek pakilo, kad jau apsimoka parduoti - PASPAUDĖ ,,PARDUOTI ,, .Bet jokio atsako....Nuvyko į banką ...liepė laukti ir turėti kantrybės, nes NĖRA KOL KAS PIRKĖJŲ, kurie tas parduodamas akcijas pirktų .... Ir tik tada , kai akcijų vertė nukrito žemyn - atsirado užrašas ,,parduota,, . Bet , aišku , pardavimo kaina netgi žemesnė už pirkimo kainą.... , o kur dar visi aptarnavimo mokesčiai. Ir taip įvyko su visomis akcijomis ir visuose bankuose...Vaikų kapitalas sumažėjo 42%... Į mano pamokymus , kad sunku bus RASTI NORS VIENĄ KVAILĮ , kuris pirks akcijas, kai jų kaina kyla , jie susimokėjo beveik šimtą tūkstančių ...... Dabar klausimas jums, sėkmingieji investuotojai : KAS PERKA JŪSŲ PARDUODAMAS  AKCIJAS , KAI JŲ VERTĖ KYLA  ir jums jau  šviečiasi pelnas ??? Patys su pirkimu tai laukiat , kol jų kaina sumažės kiek galint mažiau ....
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

 Akcijas perka kiti tokie patys spekuliantai. Čia kad tiksliau galėtume atsakyti į klausimą, reikia informacijos, per kukias FMĮ jie prekiavo ir kokias akcijas pirko?
Su normaliai likvidžiomis akcijomis tokie pokštai neturėjo būti. 
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
almanciuks
Rašyti privačią žinutę

42 žinutės
( +1 )

 Spika, o kiek laiko jie studijavo tas gudrybes ir mokesi? Dar klausimas ar jusu vaikai patys tu kainu nesukele. Graudoka pamoka, bet cia be praktikos su tokiom sumom eit i rinka tai ka zinau... Toks vaizdas kad tiesiog loterijoj suzaide. Gaila tikrai.
Paskutinį kartą redagavo: almanciuks (2013-12-06 18:49)
oba
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

 Laba diena,
Kadangi čia esu naujokė ir beveik "žalia" šitam reikale, noriu pasiteirauti "senosios" chebros: KOKIE VEIKSNIAI LEMIA VERTYBINIŲ POPIERIŲ (INVESTICINIŲ FONDŲ) KILIMĄ/SMUKIMĄ? Man reikalingi apčiuopiami dalykai (skaičiai). 
(Tie veiksniai man reikalingi kaip kintamieji.) 
Būčiau labai dėkinga!
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

 Kaip skaičiais įvertinti Bernankės kalbą?

Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital