Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

GPMĮ ir apmokestinamųjų pajamų skaičiavimas esant nuostoliui iš "neapmokestinamųjų" VP pardavimo

lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Sveiki,

gal kas gali argumentuotai išaiškinti tokią situaciją.
Perku akcijas X už 10000Lt. Po pusantrų metų parduodu už 6000Lt. Iškarto už tuos pinigus perku akcijas Y ir po kelių mėnesių parduodu jas už 10000Lt. Abu pardavimai vyksta tai pačiais metais, taigi patenka į vieną deklaraciją.
Kokios bus apmokestinamosios pajamos? Ir kodėl?

Visumoj lyg ir turtas nepakito, liko tie patys 10000Lt (prieš mokesčius), tačiau ...
Pagal GPMĮ 17straipsnio 30 punktą pirmo pardavimo pajamos priskiriamos neapmokestinamosioms.
VMI man išaiškino (turiu oficialius raštus) kad skaičiuojant apmokestinamąsias pajamas reikia iškarto atskirti pardavimo pajamas už išlaikytus > 365d VP, ir skaičiavimus pagal GPMĮ 16 straipsnį atlikti tik su apmokestinamaisiais VP, tai yra tik su antru pardavimu.
Pagal 16 GPMĮ straipsnį formulė tokia: 16000 (visos pardavimo pajamos) - 6000 (neapmokestinamosios) - 6000(apmokestinamųjų VP įsigijimo kaina)
To pasekoje išeina, kad turiu susimokėti mokesčius nuo "uždirbtų" 4000Lt

Iš čia kyla tokie klausimai:
1. Kodėl apmokestinamosios ir neapmokestinamosios pajamos yra skirtingi dydžiai? Apmokestinamosios - skirtumas tarp pardavimo ir pirkimo, o neapmokestinamosios - jau visa VP pardavimo suma? Keista kad pajamų dydis priklauso nuo VP išlaikymo (palaikei papildomai dieną, ir vietoj nuostolio turi "kalną" pajamų)
2. Kodėl prie tam tikros situacijos mokestinės lengvatos taikymas (neapmokestinamąsias pajamas suprantu kaip lengvatą) priveda prie didesnių mokesčių negu lengvatos aplamai netaikant?
3. Jei viskas yra kaip aiškina VMI, tai čia tikslingai toks įstatymas sukurtas ar tiesiog nenumatytas toks atvejis, ar gal visgi VMI neteisingai aiškina įstatymą? Tokiu atveju kokia įstaiga gali pasakyti kas yra kas?


canis
canis
Rašyti privačią žinutę

90 žinutės
( +20 / -5 )

Atsakymai:
1. Gali traktuoti, kad neapmokestinamujų pajamų GPM mokestis yra 0%. Tokiu atveju reikia atskirti pajamų sumas su skirtingais GPM mokesčiais (0% ir 15%), todėl iš visų pajamų per metus pirma atimama pajamų suma su 0% GPM, o po to skaičiuojama kiekvieną dalys atskirai. Kadangi bet kokį skaičių padauginus iš 0%, gauname 0 - neapmokestinamųjų pajamų mokestis vistiek lygus 0 (ar pelno, ar nuostolio atveju). Taigi GPM principas vienodas - tik procentas skirtingas apmokestinamoms ir neapmokestinamoms pajamoms.
2. Tokią situaciją, žinant GPMĮ, galima numatyti iš anksto. Tavo teisę rinktis: ką parduoti, kada parduoti ir už kiek parduoti.
3. VMI aškina teisingai. Ta įstaiga, kurį gali pasakyti kas yra kas - yra VMI
Paskutinį kartą redagavo: canis (2010-10-27 04:50)
Homo homini monstrum
lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

1. Čia klausimas apie tai, kaip skaičiuojamos pajamos, o ne apie mokestį nuo jų. Kodėl VMI traktuoja kad neapmokestinamosios pajamos sutampa su VP pardavimo pajamomis? Kai tuo tarpu apmokestinamosios iš principo yra skirtumas tarp VP pardavimo pajamų ir savikainos (na ir kiti niuansai). Tai aktualu skaičiuojant apmokestinamąsias pajamas pagal 16 GPMĮ straipsnį. Jame nėra nurodyta kad atimti reikia tik apmokestinamųjų pajamų savikainą. 1,4) punkte yra sakoma kad atimti galima "per mokestinį laikotarpį parduoto ar kitaip perleisto nuosavybėn ne individualios veiklos turto įsigijimo kaina ...". VMI aiškindama įstatymą "pritraukia" sau naudinga linkme šią vietą ir "išaiškina" kad ta įsigijimo kaina ne visų VP, o tik apmokestinamųjų. Beabejo jiems tai naudinga, nes surenka daugiau mokesčių, bet tokiu atveju pats lengvatos taikymas tampa nelogišku šioje situacijoje. Mano nuomone (deja nelabai kam ji rūpi) GPMĮ 16 straipsnis sako taip:
iš visų VP pardavimo pajamų reikia atimti visų VP įsigijimo kainą ir neapmokestinamąsias pajamas - irgi skirtumą tarp neapmokestinamųjų VP pardavimo ir įsigijimo kainų. Tada viskas stoja savo vietose ir pats įstatymas "tampa" žymiai korektiškesnis. Ir nelieka prieštaros tarp apmok. ir neapmok. pajamų skaičiavimo skirtumų.

Kas dėl to kad VMI yra "dievas". Taigi įstatymą priėmė ne VMI, ji tik pritaiko kaip jiems patogiau. Deja tiesiai į seimą nesikreipsi su prašymu paaiškinti kaip turi būti traktuojamas įstatymas. Klausimas kur gi galima kreiptis kad "nugalėtų teisybė"
///ALPINE
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

Kaip tik vakar buvau Ukio banke, ir man buvo toks pat klausymas kilęs. Man atsakė taip: jeigu metu gale bendras pelnas nuo visų sandorių (su skirtingais VP) bus lygus 0, tai ir nereikes moketi to GPM.

Čia dar gal ne į temą pasakysiu, bet dar klausiau jų dėl dovonatų man VP. Man dovanojo VP išlaikytas daugiau kaip 366d. ir aš jas iš karto pardaviau, dovanojo man X akcijas po 1,85 , pardaviau po 1,88 , bet taip gavosi, kad mano pelnas yra visa ta suma, kuria gavau, kai pardaviau akcijas (o ne 3 ct uz akcija), tai dabar turesiu moket nemažai mokescių, taigi jeigu ketinat gaut dovanotus VP ir iškart parduot, geriau parduokit tuos VP kol jie dovanotojo saskaitoje, o poto tiesiog pinigus perveskit.
grimlinas
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Kad "nugaletu teisybe" reikia kreiptis i teisma. Jei VMI traktuoja istatymus, kaip jiems atrodo, o jums atrodo kitaip, tai reiketu VMI sprendima skusti teismui. Beda ta, kad sprendimo jie neprieme, o tik savaip "isaiskina" tam tikras vietas.O isaiskinimo skusti kaip ir nera pagrindo. Galima butu parasyti motyvuota prasyma VMI, kad pagrazintu sumoketa GPM ir tada jau skusti teismui ju atsisakyma.

lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Na pradžiai norisi įsitikinti ar mano pamąstymai teisingi. Todėl ir klausiu ar kas gali argumentuotai mane "sudurninti" arba pritarti. Negi visi dėl "šventos ramybės" susimoka mokesčius ir jiems dėl to "neskauda"?
Taip pat įdomu ar teisminis kelias yra vienintelis? Gal galima ne tokiu pavojingu būdu (imliu laikui, nervams, o tikriausiai ir pinigams) apginti savo nuomonę ...
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

 Viskas ten tvarkoj. Jei pajamos neapmokestinamos, tai koks skirtumas kokios - pilnos ar minus pirkikimas ir komisas. Tik deklaruoji, kad gavai ir viskas.
Apkokestinamas yra realiai pelnas, įstatimiškai pelnas vadinamas apmokestinamosiomis pajamomis. Pas tave tai 4000 lt. T.y. sumoki 600 lt mokesčių.

Su lengvatomis yra tas dalykas, kad pagal naują gyventojų pajamų skaičiavimą atliekamas metinis perskaičiavimas, t.y. netinka sudėti visų 12 mėn pajamas ir mokesčius.
Metų gale suskaičiuojamos visos pajamos per metus pritaikomi MNPD, MPNPD, dar kas priklauso kiekvienu konkrečiu atveju ir tada išsiveda kas kam lieka skolingas. Čia skaičiai gali skirtis nuo tų, kuriuos gyventojas mano turįs sumokėti ar atgauti. 
Kadangi VMI dabar skaičiuoja automatai viską, tai interpretacijoms nelabai vietos lieka. Sistema gana paini mūsų mokesčių, va kur šuo pakastas...
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
Rojus
Rašyti privačią žinutę

123 žinutės
( +13 / -2 )

 As irgi pritariu Nojui, kad cia viskas gerai. Galima diskutuoti ar tokia sistema tikrai gera, bet pagal istatyma VMI tau teisingai paaiskino. Taigi jei ketini kovoti teisme del to - tai greiciausiai reiks duoti i teisma seima, kad toki istatyma isleido Citata is to paties istatymo:

16 straipsnis. Apmokestinamųjų pajamų apskaičiavimo tvarka
1. Jeigu šiame straipsnyje nenustatyta kitaip, apskaičiuojant apmokestinamąsias pajamas, iš pajamų, išskyrus pajamas iš paskirstytojo pelno, šio Įstatymo nustatyta tvarka atimama:
<...>
4) per mokestinį laikotarpį parduoto ar kitaip perleisto nuosavybėn ne individualios veiklos turto įsigijimo kaina ir su šio turto pardavimu ar kitokiu perleidimu nuosavybėn susijusios išlaidos <...>

17 straipsnis. Neapmokestinamosios pajamos
<...>
30) pajamos už parduotus arba kitaip perleistus nuosavybėn vertybinius popierius <...> jeigu vertybiniai popieriai yra parduodami arba kitaip perleidžiami nuosavybėn ne anksčiau negu po 366 dienų nuo jų įsigijimo dienos.

Paskutinį kartą redagavo: Rojus (2010-10-28 01:07)
Disclosure: APG1L 45.12%, TEO1L 20.51%, SPY 12.55%, VWO 11.24%, OAMOBBF1L 4.11%, SFGAT 2.67%, LDJ1L 2.65%, UKB1L 1.15%.
lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Citatos pradžia Nojus  
   Viskas ten tvarkoj. Jei pajamos neapmokestinamos, tai koks skirtumas kokios - pilnos ar minus pirkikimas ir komisas. Tik deklaruoji, kad gavai ir viskas  
Būtent kad labai svarbu, nes neapmokestinamosios pajamos dalyvauja apmokestinamųjų skaičiavime pagal GPMĮ 16 straipsnio 1 dalies 1) punktą. Jos turi būti atimamos iš visų VP pardavimo pajamų. Ir jeigu tai yra "skirtumas", tai logiška kad 4) punkte turi būti atimama visų VP įsigijimo kaina. Kas beje ten ir pasakyta "per mokestinį laikotarpį parduoto ar kitaip perleisto nuosavybėn ne individualios veiklos turto įsigijimo kaina...".
Deja VMI nori vietoj neapmokestinamųjų pajamų atimti neapmokestinamųjų VP pardavimo pajamas. Tada 4) punkte lieka atimti tik apmokestinamųjų VP įsigijimo kainą. Iš to gaunasi kad lengvata yra nebelengvata, atsiranda pajamų dydžio priklausymas nuo išlaikymo ir kiti mano manymu nelogiškumai.
VMI traktuoja kad apmokestinami yra VP, o ne pajamos, gautos už VP pardavimą, kaip skelgia įstatymas!

Tu sakai kad:
"Apkokestinamas yra realiai pelnas, įstatimiškai pelnas vadinamas apmokestinamosiomis pajamomis. Pas tave tai 4000 lt. T.y. sumoki 600 lt mokesčių."
Taigi kad mano pateiktam pavyzdyje pelnas už per metus parduotus VP yra nulinis, o VMI nori kad būtų sumokėti mokesčiai nuo 4000Lt, kas mano supratimu nėra teisinga.


Paskutinį kartą redagavo: lialiukas (2010-10-28 02:12)
lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Citatos pradžia Rojus  
   As irgi pritariu Nojui, kad cia viskas gerai. ...

16 straipsnis. Apmokestinamųjų pajamų apskaičiavimo tvarka
1. Jeigu šiame straipsnyje nenustatyta kitaip, apskaičiuojant apmokestinamąsias pajamas, iš pajamų, išskyrus pajamas iš paskirstytojo pelno, šio Įstatymo nustatyta tvarka atimama:
<...>
4) per mokestinį laikotarpį parduoto ar kitaip perleisto nuosavybėn ne individualios veiklos turto įsigijimo kaina ir su šio turto pardavimu ar kitokiu perleidimu nuosavybėn susijusios išlaidos <...>
Citatos pabaiga
Visgi nesuprantu kas čia gerai? 4) punkte nu niekaip man nesimato, kad reikia atimti tik kažkokios dalies VP įsigijimo kainą. Sakoma gi kad "per mokestinį laikotarpį parduoto ..."

Be to pagal mane gyventojo pajamos už parduotus VP netapatu VP pardavimo pajamoms. Pagal GPMĮ 2 straipsnį pajamos yra "... atlygis už parduotą ar kitaip perleistą, investuotą turtą ar lėšas ir (arba) kita nauda pinigais ...". Iš čia aš suprantu kad kalbama apie skirtumą tarp pardavimo ir įsigijimo - atlygis, nauda. Jei skirtumas neigiamas, tai gyventojas pajamų negavo - jam nuostolis. Lygiai taip apskaičiuojamos apmokestinamosios pajamos, kodėl neapmokestinamosios turi būti kitokios?


Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

 Taigi patyriai nuostolį pradžioje lygų 4000 lt. Paskui gavai 4000 lt apmokestinamąsias pajamas. Tavo kišenėje apvalus nulis, tačiau pagal įstatymą turi susimokėti mokesčius. 
Viskas teisinga, nes nuostolį turi prisiimti ir įsirašyti į savo sąskaitą. O tu nori tą nuostolį kažkur nukišti. Pats truputėlį susipainiojai, gal būt Nieko tokio, painios tos deklaracijos...

Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Bet taigi viskas skaičiuojama už mokestinius metus bendromis sumomis. Aš suprantu kad VMI nori jog aš taip mokėčiau, tačiau nematau kad įstatymas taip lieptų. Ar kas gali paargumentuoti už VMI poziciją remdamasis GPMĮ?
zasinas1
Rašyti privačią žinutę

9 žinutės

nesigilinnt nuo ko prasidejo, parasysiu kaip as pildziau deklaracija siais metais ir ji praejo.
Prekiavau ir fondais ir akcijomis.Turejau ir nuostolio, ir pelno.
Tai va per einamuosius metus pardavus fondus gavau pelno, o su akcijomis patyriau nuostolius.Kai pildai deklaracija ten yra dvi grafos -pirkta ,parduota.Tai i "pirkta" surasai bendra suma i kuria ieina pirktu aktyvu kainu suma kartu su komisiniais mokesciais.( ir cia rasai tik tu aktyvu sumas kurias esi pardves per enamuosius metus ir komisiniai tik atliekant pirkima tiek pardavima) o i kita parduotu aktyvu sumas.(ir tik tu kurie pirki einamaisiais metais) jei parduoto suma didesne vadinasi gavai pelna ir nuo to pelno sumokesi mokescius.
O jei neigiamas skirtumas nieko nemoki. vat ir viskas.
///ALPINE
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

Citatos pradžia zasinas1  
  nesigilinnt nuo ko prasidejo, parasysiu kaip as pildziau deklaracija siais metais ir ji praejo.
Prekiavau ir fondais ir akcijomis.Turejau ir nuostolio, ir pelno.
Tai va per einamuosius metus pardavus fondus gavau pelno, o su akcijomis patyriau nuostolius.Kai pildai deklaracija ten yra dvi grafos -pirkta ,parduota.Tai i "pirkta" surasai bendra suma i kuria ieina pirktu aktyvu kainu suma kartu su komisiniais mokesciais.( ir cia rasai tik tu aktyvu sumas kurias esi pardves per enamuosius metus ir komisiniai tik atliekant pirkima tiek pardavima) o i kita parduotu aktyvu sumas.(ir tik tu kurie pirki einamaisiais metais) jei parduoto suma didesne vadinasi gavai pelna ir nuo to pelno sumokesi mokescius.
O jei neigiamas skirtumas nieko nemoki. vat ir viskas.
Citatos pabaiga
man taip pat aiskino UKB
lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Deja mano deklaracija buvo atmesta, todėl tenka "gilintis" Pavyzdys pateiktas supaprastintas šiai konkrečiai situacijai iliustruoti.
Klausimas ne tame kaip užpildyti deklaraciją kad VMI ją priimtų, o kaip turi būti pagal GPMĮ.
VMI kol kas argumentai nedomina. Jie turi savo "aiškinimą" ir jo laikosi bei diskutuoti nelinkę
Šiuo metu esu parašęs laišką į FM, laukiu atsakymo. Tuo pačiu domina argumentai dėl konkrečios situacijos remiantis GPMĮ, ar kitais "svariais" dokumentais ar pan.
///ALPINE
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

Bandyk rašyti laiškus į bankus, investicijų vadybininkams.
canis
canis
Rašyti privačią žinutę

90 žinutės
( +20 / -5 )

2 lialiukas:

Aš ir Nojus mėginom Tau paaiškinti, kad viskas tvarkoje ir VMI išaiškinime jokio nelogiškumo ar neteisybės nėra. Viskas atitinka GPMĮ.
Jei priimti tokį neapmokestinamųjų pajamų mokesčio skaičiavimą kaip Tu siūlai, atsakyk sau į klausymą: o kaip skaičiuotumei neapmokestinamąsias pajamas, jei prieš metus (=išlaikęs 366 dienas) būtumei pardavęs VP ne su nuostoliu, bet su pelnu? Tada Tavo siūlymas apsiverstų prieš Tavę, nes Tu turėtumei sumokėti mokesčių (su tarifu 15%) daugiau, nes skirtumas tarp išlaikytų 366 dienas VP įsigijimo savikainos ir pardavimo kainos jau prisidėtų, o ne atsiimtų prie tos sumos, iš kurios paskui skaičiuotumei 15% GPM. Taigi Tavo GPM skaičiavimo traktavimas netinka.
O gal dabar pasiūlysi ir ženklą keisti atimdamas išlaikytų 366 dienas VP savikainos ir kainos skirtumą? (Tai yra kai nuostolis, turėtų būti atimamas nuostolis, o kai yra pelnas, būtų atimamas pelnas [tai yra atimti 366 dienų išlaikytų VP savikainos ir kainos skirtumą pagal absoliutinį dydį]). Bet toks traktavimas prieštarauja neapmokestinamųjų pajamų sąvokai. Čia jau, kaip Nojus rašė, būtų mėginimas "nuostolį nukišti" arba nepagristai pasipelnyti - kai reikia, ženklas "plius", o kai nereikia - ženklas "minus".  

Pasigilink į neapmokestinamųjų pajamų sąvoka, gal tada šiek tiek aiškiau bus, kodėl apie savikainą šioje sąvokoje nera net kalbos? Ogi labai paprastai. Kaip jau rašiau, neapmokestinamosios - tai yra tas pats kaip su GPM tarifu 0%. Tada galioja ta pati skaičiavimo logika, kaip ir skaičiuojant GPM 15% tarifu: gali iš pardavimo kainos atimti pirkimo savikaina, gauti skirtumą ir iš jo paskaičiuoti  0%. Gausi vis tiek nulį. Ar reikia tada vargti atiminėjant savikainą? Bet tada kitas klausimas - kodėl visa išlaikytų 366 dienų VP pardavimo suma prieš skaičiuojant 15% tarifu atimama iš bendrų pajamų? - Irgi aišku: o todėl, kad reikia atskirti skirtingais procentais apmokestinamas (0%  ir 15%) pardavimo pajamas. (Jeigu vis dar neaišku, įsivaizduok, kad tas procentas teoriškai galėtų buti ir ne 0%, arba tų tarifų procentų būtų keli).

Galėčiau tiktai sutikti, kad GPMĮ parašytas gana painiai ir nesigilinant į buhalterijos aritmetiką (ranka nekyla parašyti "į matematika") sunkoka suprasti, kodėl tas ar anas sakinys taip rašomas. Dažnai trumpumo dėlei parašoma ne visai aiškiai (kaip kad ir šiuo atveju). 


Paskutinį kartą redagavo: canis (2010-10-28 21:58)
Homo homini monstrum
lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

2 canis:

Aš visai nesiūlau "gudrauti"  su ženklu.
Mano supratimu gyventojo pajamos gali būti tik teigiamas dydis. Tas išplaukia ir iš pajamų apibrėžimo - GPMĮ 2 straipsnis sako, kad pajamos tai atlygis už investuotas lėšas ...ir/arba kita nauda.
Jei  VP išlaikyti > 365d parduodami su nuostoliu tai pajamų išviso nėra, todėl šioje vietoje iš bendrų gyventojo pajamų nėra ką atimti. Tai ir yra mano siūlomas variantas.
Jei VP parduoti su pelnu, tai neapmokestinamosios pajamos yra lygios tam "pelnui" ir atimant mažina apmokestinamąsias pajamas.
Nemanau kad įstatymas priimtas su spraga, jog mokestinė lengvata nuostolio atveju padidina mokamus mokesčius, lyginant su atveju jei ta lengvata aplamai netaikoma. Man atrodo absoliučiai nelogiška mokėti didesnius mokesčius vien dėl to kad VP išlaikei viena diena ilgiau (pardavei 366d o ne 365d) nuostolio atveju.

Ir kas negerai su neapmokestinamųjų pajamų sąvoka? Apmokestinami yra gi ne VP, o pajamos, gautos už jų pardavimą. Pasikartosiu kad mano manymu nuostolio atveju gyventojas pajamų aplamai neturi, taigi visai nesvarbu koks mokesčio tarifas taikomas.
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

 Tai manymų mokesčių klausimu mes kiekvienas turim. Tik pajamomis laikomi pinigai už parduotą turtą. Tu pardavei akcijas ir gavai 6000 lt pajamų. Jei to nenori laikyti pajamomis, tai rizikuoji prasilenkti su elementaria logika. O su nuostoliu ar be neapmokestinamų pajamų atveju niekam neįdomu.
Net ir apmokestinamųjų neįdomu. Juk skaičiuojamos pajamos minus išlaidos. ir tik tada jau mokesčiai, jei buvo pliusas. Niekas tau nieko nesakys, jei turėdamas pajamas už parduotą turtą per metus, patyrei nuostolį.


O tu ir nemoki didesnių mokesčių jei išlaikai daugiau 366 d. Tai ir yra 0% tarifas. Nulis nedidina mokesčių.

Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
lialiukas
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Citatos pradžia Nojus  
   Tai manymų mokesčių klausimu mes kiekvienas turim. Tik pajamomis laikomi pinigai už parduotą turtą. Tu pardavei akcijas ir gavai 6000 lt pajamų. Jei to nenori laikyti pajamomis, tai rizikuoji prasilenkti su elementaria logika. Citatos pabaiga
Kaži ar tikrai taip? GPMĮ 16 straipsnis vadinasi "Apmokestinamųjų pajamų apskaičiavimo tvarka"
Ir jame nurodoma, kad iš VP pardavimo pajamų reikia atimti VP įsigijimo kainą. Taigi niekaip nesigauna kad pardavimo pajamos ir gyventojo pajamos yra vienas ir tas pats.
Aš ne šiaip "manau", o savo logiką grindžiu įstatymu. Kur ji prasilengia su įstatymu? Aš gal ir klystu, tam ir diskusija, bet kol kas man to niekas neįrodė.
Beje vienam iš savo postų pats rašai kad "Apkokestinamas yra realiai pelnas, įstatimiškai pelnas vadinamas apmokestinamosiomis pajamomis." Tik mano įsitikinimu čia pelnas yra vadinamas gyventojo pajamomis ir tik paskui jis gali būti skirstomas į apmokestinamąsias ir neapmokestinamąsias pajamas.

Paskutinį kartą redagavo: lialiukas (2010-10-29 07:35)

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital