Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

NT paskola litais

serazer
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

Sveiki, gerbiamieji. Nutariau kreiptis i jumis patarimo. Situacija tokia: 2007 m. pasiemiau paskola butui isigyti (Paskolos valiuta - litai, palūkanos - kintamos, tėrminas - 40 metų). Kaip visi žinote šiuo metu VILIBOR'as labai aukštas, ir palūkanų skirtumas tarp EUR ir LT gan didelis. Norėjau paklausti, ar verta šiuo metu keisti paskolos valiutą i EUR? Ar geriau nuskubėti? Norečiau išgirsti jūsų nuomonių ir argumentu šiuo klausymu. Iš anksto dekoju už atsakymus.
bratooxa
bratooxa
Rašyti privačią žinutę

83 žinutės
( +35 / -19 )

Manau neverta, nes- bankas dabar tau pasiulys euribor + 3-4 % marza.  Taigi tu mokesi apie 6% eurais. Litais dabar moki 8.5% ( jei pasiemei su 6 menesiu trukmes ).  Is viso sito meslo gaunasi, kad yu mokesi kas menesi keliais simtais maziau, bet prisiimi visa rizika del lito devalvavimo. Ir jei eurais imsi fiksuota 5 metam, tai marza bus didesne ir tau VISISKAI neapsimokes fiksuoti tokia auksta marza. O jei imsi nefiksuota, tai ziurek ir euriboras pakyla iki kokiu 4% ir tada tu jau moki visus 10% ir pasiimi rizika del valiutu kurso pasikeitimo ( Kad ir ivedant eura ). Cia yra tik mano asmenine nuomone ir tikrai nepatarineju kaip elgtis.

As pats turiu paskola ir kol galiu, tol laikau litais. Aisku jei jau viliboras visai prispaus i kampa, tai tuomet ziuresiu ka daryti, bet kol kas atmetu banku siulymus pasikeisti valiutos su "itin patrauklia kaip lojalaim klientui 4% marza.

Vytukas1
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( +3 / -1 )

O as pasikeiciau is LT i EUR. Dabar moku 860 Lt maziau.

Arturiux
Arturiux
Rašyti privačią žinutę

20 žinutės

O kodel nepabandzius pabendrauti su kitais bankais del refinansavimo galimybes? Gal pasiulys geresnes salygas o tada ir savam banke pameginti deretis jau gavus geresni paisulyma... manau klienta nores islaikyti ir salygas gerins

Vytukas1
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( +3 / -1 )

Dbr jiems ne klienta islaikyt turbut svarbiausia.. Gauti turto is nemokiu klientu tas kas moka, tai ir mokes toliau.

paskoliukas
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Irgi turiu NT paskola litais, gruodzio menesi turetu persiskaiciuoti palukanos.

Patarkite ar bandyti dar tempti ta litine paskola, o gal verta persivesti ant EUR?

tomaslei
Rašyti privačią žinutę

11 žinutės
( -1 )

Viskas priklauso nuo to kokia bankas pasiulis marza EUR. Ir siuo metu pradejo kristi VILIBOR, reikia ziureti kiek jis suspes nukristi iki gruodzio menesio, Euro palukanos truputeli prades kilti, kadangi europos ekonomika pradeda atsigauti, kad nekiltu didele infliacija, centrinis europos bankas nebepardavines taip pigiai euro, taigi rizika kad EURIBOR prades kilti. 

tomaslei
Rašyti privačią žinutę

11 žinutės
( -1 )

http://www.delfi.lt/news/economy/business/vilibor-kritimas-igauna-pagreiti.d?id=25406977

Todel luktelk su keitimu i Eur. Didelis Litu perteklius dabar, paziuresim kiek dar nukris VILIBOR. 


Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital