Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

centralizuotas šildymas

donatasja
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės
( +4 / -7 )

Skaitant diskusijas apie lito devalvavimą, dauguma diskusijos gale užkabina labai įdomią temą apie centralizuotą šildymą, todėl norėčiau padiskutuoti šia tema. Ar tikrai jau taip tiesiogiai priklauso šilumos kaina nuo dujų kainos, kaip teigia šilumos tinklai? Ar yra galimybių pažaboti esančius monopolininkus sioje srityje, leidžiant daugiabučių namų bendrijoms atsijungti nuo centralinio šildymo? Ar teisingai yra paskaičiuojamas šilumos suvatojimo kiekis atskiriems vartotojams? Kaip pavyzdzį pateiksiu - turiu pažystamus žmones kurie gyvena tame pačiame rajone, atstumas tarp namų apie 500m, tačiau gyvatuko mokestis nešildymo sezono metu skiriasi dvigubai, nors namai yra identiški. Ar gali čia spekuliuoti ir namų benriją prižiūrinti įmonė, nes realiai patikrinti atąskaitas už šildymą,kurios yra pateikiamos vartotojams ir ką suvartojo namano gyventojai pagal įvadinį skaitliuką yra tikrai sudėtingas dalykas, ir manau tikrai niekas to nedaro. Ką apie tai galvojat?
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Gyvatuko mokestis tarp paminėtų namų taip skiriasi todėl, kad aname name yra daug vagiama. Energetikams px, kad vagiama. Jie pagal namo įvadinį skaitiklį paskaičiuoja mokesčius ir vagių gaudymą palieka patiems bendrijos gyventojams. Gyvenant bendrijoje dorai elgtis neapsimoka, nes teks papildomai susimokėti už kitų išvogtą vandenį, šilumą ir pan.
TomasLEI
Rašyti privačią žinutę

58 žinutės
( +4 / -24 )

gal kas zinot kur internete galima paziureti saskaitas uz komunalinius mokescius ivedus moketojo koda??? dekui.
matiusas
Rašyti privačią žinutę

203 žinutės
( +14 )

www.kastat.lt

net kelios skirtingu tiekeju saskaitos
dyis
Rašyti privačią žinutę

10 žinutės
( +13 / -2 )

Yra galimybe atsijungti nuo centriniu sildymo sistemu:

1. Pranesi namo administratoriui, kad keisi radiatorius, tada isleidziamas skystis is radiatoriu sistemos name.
2. Nupjauni visus radiatorius, stovus apsiltini ir tvarkingai uzdengi gipso kartonu.
3. Pasidinini bute el. galinguma iki 7 kw ir pasidarai elektrini sildyma, pasistatai boileri karstam vandeniui
4. Registruotu laisku pranesi Vilniaus energijai ir namo administratoriui, kad vamzdziai nupjauti ir bute nera radiatoriu, ir pareikalauji, kad atvyktu namo adminisratorius ir surasytu akta. Kartu atvyksta ir Vilniaus energijos atstovas.
5. Nuo akto surasymo butas yra oficialiai atjungtas nuo sildymo. Vilniaus energija neskaiciuos uz sildyma, nes jau pralose nemazai bylu, kai bande skaiciuoti uz siluma atsijungusiems butams, taciau teismas pasake, kad negalima reikalauti moketi uz nepatiekta energija, o patiekti neimanoma, nes nera radiatoriu.
6. Po to gausite is Vilniaus energijos grasinanti laiska, kad esate atsakingas uz visas pasekmes ir bla bla bla. Sio laisko gale bus parasyta, kad nuo akto surasymo butui nebus skaiciuojama uz sildyma. Gali likti simbolinis mokestis uz laiptines sildyma.
7. Galite gauti skambuti is Energetikos inspekcijos, taciau jie neturi teises patekti i patalpas, tiesiog siuskite juos po velniu. Blogaiausiu atveju galite gauti apie 200 litu bauda uz silumos vartojimo taisykliu pazeidima, taciau jei protokolo EI nesurasys per 6 menesius, sueis senatis.
8. Nereikia siltinti jokiu sienu is buto vidaus, nes tvirtinsite, kad jusu bute yra silciau nei kaimybnu butuose, todel realiai jie vagia is jusu siluma, nes siluma visada eina i saltesnes patalpas, kurias vis dar "sildo" Vilniaus energija.

DAUGIAU INF: wwwvartotojulygalt
Whether you think you can or you can’t, either way you are right.
zajcik
Rašyti privačią žinutę

1013 žinutės
( +274 / -49 )

dyis,
ar galima bendru sutarimu atjungti kolidoriaus radiatorius? kokia dali saskaitos uz sildyma sudaro kolidoriaus sildymas standartiniuose fabijoniskiu - pasilaiciu mikrorajonu devyniu aukstu daugiabuciuose?
When the market crashes, be ready to buy.
dyis
Rašyti privačią žinutę

10 žinutės
( +13 / -2 )

zajcik,
del bendro atsijungimo nuo centralizuotu tinklu reiketu ziureti istatymus ir konsultuotis su teisininkais.. ta atsijungimo procedura, kuria as pateikiau, teisishkai nera sureguliuota, nera tokiu istatymu, cia tiesiog budas juos apeiti. Naujasis energetikos ministras lyg ir zadejo liberalizuoti sia rinka, parengti istatymus ir suteikt vartotojams laisve pasirinkti silumos tiekeja, reikia tiketis kad taip ir bus..
jei nori rimtos info, gali pradeti nuo wwwvartotojulygalt
Whether you think you can or you can’t, either way you are right.
Kayah
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės
( +1 / -4 )

sian per zinias sake, jog valdzia imsis grieztesniu priemoniu del daugiabuciu renovacijos, pagrindinis argumentas - sildymas
kazin kaip gali priversti renovuoti daugiabuti, as esu kategoriskai pries renovacija
negu reiks buta parduoti?
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Kai į Sibirą vežė labai neklausė ar nori ten važiuoti. Čia irgi gali panašiai būti - neklaus ar nori renovuoti. Pvz. prastumia įstatymą, kad namai turi atitikti tam tikrą energijos suvartojimo lygį. Namai, kurie netenkina šios sąlygos, turi būti renovuojami. Renovaciją atlieka masinės renovacijos atvirąjį konkursą laimėjusios statybinės bendrovės. Po renovacijos gyventojai gauna sąskaitas susimokėti. Nesusipratę ir piktybiškai nesusimokantys gyventojai perduodami antstoliams. Skola išieškoma varžytinėse, parduodant turtą.
indenas
Rašyti privačią žinutę

1593 žinutės
( +525 / -239 )

gmt, kam taip sudėtingai ir antikonstituciškai? Viskas jau seniai išrasta draugo Stalino. Norėdamas likusius "mažažemius" ("buožės" jau buvo išvežti į Sibirą) suvaryti į kolchozus, drastiškai apmokestino viską, ką "individualistai" dar turėjo: pradedant vaismedžiais, baigiant vištų kiaušiniais. Ir jeigu net tai nepadėdavo (kai kurie žmonės kalkėmis nuodijo savo obelis, kad susimažintų mokesčius, bet į kolchozą nestojo), tik tada imdavosi prievartos.
Kadangi dabar mus valdantys konservatoriai yra artimiausi dvasiniai (nemaža dalis - ne tik dvasiniai) stalinistų giminaičiai, panaudos tuos pačius metodus: "neefektyvaus" namo kiekvieną nepakeistą langą ir duris, kiekvieną prasto stogo ar supuvusio vamzdyno centimetrą, kiekvieną seną radiatorių ir gyvatuką apdės nepakeliamais mokesčiais ir visi cypdami "savanoriškai" renovuosis
Nereikės nė kitų įstatymų keisti.
dyis
Rašyti privačią žinutę

10 žinutės
( +13 / -2 )

"Planuojant skatinti renovavimą svarstoma ir apie bausmes"

„Gali būti nustatyti normatyvinės bazės reikalavimai, kad būstas kvadratiniam metrui turėtų sunaudoti atitinkamą energijos kiekį ir po kažkiek metų, jeigu jūsų būstas sunaudos kelis kartus daugiau, tai jūs už energetinius išteklius, brangiai kainuojančius valstybei, mokėsite brangiau negu tie, kurie jie naudos ekonomiškai. Tai yra teorinė galimybė žmones paskatinti rūpintis savo būstu“, – sako aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.
Whether you think you can or you can’t, either way you are right.
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Na nebūtinai Stalinas Juk Europos sąjunga elgiasi panašiai: draudžia neefektyvias kaitrines lemputes, jau nusitaikė ir į plazminius televizorius.
Aš tame įžvelgiu ne tik energetinius - ekologinius, bet ir protekcionistinius interesus. Panašu kad rūpinamasi ir visokiais Philipsais bei Osramais, o ribojimai labiau skirti azijiečių produkcijai. Viskas padaroma taip, kad niekaip neprikibsi ir protekcionizmu neapkaltinsi
eginor
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Kuo blogai yra centralizuotas sildymas? Tai vienas is moderniausiu sildymo budu, visa skandinavija remia ir skatina toki sildyma. Beja tokiam sildymui galima naudoti praktiskai bet koki kura, ne tik dujas. Lietuvoje problema yra prasta namu silumine izoliacija ir supuve silumines trasos, o ne pati centr. sildymo ideja. Taigi namu renovacija is dalies issprestu problema.

Sildymas elektra yra pats neefektyviausias sildymo budas is visu imanomu, naudinga energija (siluma) paverciama tik labai nedidele pirmines energijos (kuro) dalis... tuo labiau zinant kad elektros kaina ateityje neisvengiamai kils.
dyis
Rašyti privačią žinutę

10 žinutės
( +13 / -2 )

eginor,
Centralizuotas sildymas nera blogai, niekas to nesako. Blogai yra tai, kad rinka yra monopolizuota ir kainos nera pagristos jokia laisvosios rinkos logika. Blogai yra tai, kad zmogus negali pasirinkti, kas jam tieks siluma, vandeni ar elektra. Nera konkurencijos tarp tiekeju.
Whether you think you can or you can’t, either way you are right.
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Blogai ne tik kad monopolija, bet ir tai, kad senuose daugiabučiuose nėra šilumos apskaitos ir reguliavimo atskirai kiekvienam butui. Vieni šąla, kiti kaista langus atsidarę, o sąskaitas gauna visi "iš lubų". Tačiau be renovavimo ir šildymo sistemos perdarymo ta problema nelabai sprendžiasi.
zajcik
Rašyti privačią žinutę

1013 žinutės
( +274 / -49 )

Bet kokiu atveju renovacija, kaip energijos suvartojimo efektyvumo didinimas, yra būtina. "Supuvusios" trasos tai taip pat problema, kurią reikia išspresti ir tam galima pritraukti nemažas ES fondų lešas kaip municipaliniam projektui.
Monopoliją rinkoje galima būtų spresti atjungiant šilumos trasų ūkį, nuo šilumos gamintojo. Atskirtą trasų ūkį turėtų perimti skaidri ir efektyvi valstybinė įmonė, o prie pačių trasų galėtų jungtis nauji šilumos gamintojai: atliekų, biomasės deginimo įmonės ir kiti. Konkurso būdu valstybinė įmonė pirktų reikiamus šilumos kiekius iš privačių gamintojų ir pasibaigtų visi žaidimai tarp VKEK bei monopolistų.

Be to, yra potenciali galimybė tarp kelių didelių daugiabučių įrengti geoterminį šildymą. Ypač tose vietose, kur mikrorajonas yra smarkiai nutolęs nuo pačio miesto, bei patiriamos didelės šildymo sąnaudos per "supuvusias" trasas. Tai išloštų toliau gyvenantys vartotojai ir visi likę, mokantys už Šiluminių trasų nuostolius.
When the market crashes, be ready to buy.
dsobral14
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės

 This is really a nice and informative ,mudanças cruzeiro df
Marlinas
Rašyti privačią žinutę

24 žinutės
( +1 )

 pas mane dujinis šildymas. Nepasakyčiau, kad labai brangiai gaunasi. Žinoma, reikalinga profilaktinė priežiūra bet ir kieto kuro katilą turint reikia jį prižiūrėti ir net daugiau, o čia kartą metuose pasikviečiu, kad patikrintų, pravalytų. Džiaugiuosi iš tiesų tokiu šildymo būdu. Nesi pririštas, o šilumos turi kada ir kiek nori
gerdunka222
Rašyti privačią žinutę

63 žinutės

nė už ką negrįžčiau prie centrinio šildymo. dabar pas mus stovi dujinis katilas, nieko daryt nereikia, pasireguliuojam temperatūrą kokią norim..  https://inzinierius.lt/paslaugos/efektyvus-dujinis-katilas/ tėveliai kūrenasi granuliniu katilu, irgi labai patenkinti. siūlėm dujinį, bet kadangi namas labai didelis, priėjom bendro nutarimo, kad bus granulinis.
Marlinas
Rašyti privačią žinutę

24 žinutės
( +1 )

Dabar, kai šilumos šildymo sezonu yra tiek, kiek norisi, belieka laiku prasivėdinti ir išsivalyti langus. Man labai patogus magnetinis įrankis stiklui iš abiejų pusių valyti.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital