Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

VPKveikla, tarpininku"bajeriai"arba ar lengva LT investoriui

lokys
Rašyti privačią žinutę

157 žinutės
( +3 )

Sveiki
Jei administratorius neužbrokins iš baimės dėl kritikos visų priimtinai gerbiamoms respektabilioms institucijoms(beje, neesu koks jų priešas), tai manau, jog reikėtų ir tokio skyriaus , nes jei dedasi tokie dalykai, kaip kad prašoma baudos už rinkos manipuliavimą viena(!)akcija, tai, manau, su VPK rašytomis taisyklėmis yra negerai (įsivaizduoju, kaip NYSE perki akciją (tiesa ten lot`ai tam gal ir yra naudojami), o Tavęs paprašo baudą sumokėt... )
Tiesiog neturi būti galimybės ja manipuliuot, aš taip suprantu atliktą VPK darbą, o ne baudų surinkinėjimą.
Lauksiu protingų komentarų ir diskusijos o ne emocinės rašliavos.
Ačiū
P.S. jei kam neaišku apie ką aš čia, tai paskaitykit Vaidas 777 dienorasti
FX4EVER
Vyncas
Rašyti privačią žinutę

26 žinutės
( +4 / -3 )

Su visa pagarba, kam tu pirkai tą vieną akciją? kam tau jos reikia? Jei atsakysi, kad "noriu ir pirkau - neuždrausit", tai nesiskųsk, kad institucijos kabinėjasi.
vaidas7777
vaidas7777
Rašyti privačią žinutę

466 žinutės
( +77 / -163 )

Dauguma pasisakiusių maniškiam dienoraštyje iš karto pasmerkė mane. Na gerai, turbūt ne kartą juos išdūrė ant komisinių už 1 sandorį... Bet svarbiausia principas - aš galiu pirkti kiek noriu akcijų už +-15 proc. ribų kainą. Taigi jau yra tam tikri saugumo rėmai. Be to sandoris buvo vykdomas rinkos kaina - ne taip pvz. kaip NT - ką nori tą darai. Pinigai beje buvo tikri... O dabar susidaro ydinga sistema - lygūs tarp lygesnių, ubagams, runkeliams čia ne vieta. Akcija be to taip pat nepigi- ~14 Lt. Tai investicija į mano ateitį - tik staigiai pablogėjus situacijai aš pardaviau ją. Jei tokia praktika tęsis, aš būsiu vis labiau plėšiamas - turėsiu taupyti kelis mėnesius, didėjant nuostoliams kentėti, nes už pardavimą, pirkimą, bet kokį veiksmą būsiu finansiškai baudžiamas. Taigi apibendrindamas darau išvadą, kad valdžiai nenaudinga mano asmeninė iniciatyva pagerinti savo dabartinę ir ateities fin. padėtį. Ant LT dabar labiausiai trūksta kapeikinių juodadarbių, kurie 1. Mokės mokesčių daugiausiai tai pačiai valdžiai 2.Investuos į fondus (čia juos plėš infliacija, uab (per vald. mokesčius), valdžia (iš ten pat)). 3.Negalvos apie savo BIZNĮ. 4.Dirbs iki mirs +-pensiinis amžius.
vaidas7777
vaidas7777
Rašyti privačią žinutę

466 žinutės
( +77 / -163 )

Beje, pinigai buvo likę nuo kitų sandėrių. O akcija būtų nešusi dividendus... O kad krito staigiai su visais tai ką turiu laukti kol mane išgręš?
deivisss
deivisss
Rašyti privačią žinutę

2468 žinutės
( +223 / -121 )

vaidas7777, lokys - iš vienos pusės jūs esate teisūs, iš kitos - VPK. Tai vadinama manipuliacija, nes nelikvidžioj pozicijoj specialiai (tik nesakykit, kad taip nėra) bandote pakelti/numušti kainą pirkdami/parduodami 1 akciją. Kadangi tai darote su viena akcija, tai akivaizdi manipuliacija. Likvidžiose pozicijose daroma tas pats, tik su didesniais kiekiais, todėl tokius veiksmus "pagauti" daug sunkiau. O jūs teisūs tik dėl to, kad VPK neturėdama ką veikt, o gal nenorėdama liest rimtų manipuliatorių, kabinėjasi prie smulkmenų..
Natural born loser.
manta5
manta5
Rašyti privačią žinutę

723 žinutės
( +61 / -67 )

kalbat nesamones...Cia ir kvailam aisku, kad pirkdamas 1 akcija po 14lt ir sumokedamas 5lt komisini uz pirkima, paskui 5lt uz pardavima - tikrai nesitikejai uzdirbt gaudamas dividendus... kam cia kazka irodynet jei ir taip aisku (be piktumu )
Demokritas
Rašyti privačią žinutę

274 žinutės
( +56 / -34 )

Vieną kartą aš irgi taip norėjau pajuokauti, turėjau likusius 20 litų sąskaitoje, tai galvoju nusipirksiu kokią nors akciją daug brangiau nei jinai kainuoja. Bet po to prisiminiau skaityta straipsnį apie VPK ir skyrių apie rinkos manipuliavimą, tai nusprendžiau neišsidirbinėti.
Šiaip, mano nuomone, akcijų rinkos tai ne smelio dežė, kur gali daryti ką nori. Jei jau prekiauji, reikia laikytis kažkokių tai taisyklių, o ne žaidžiant spaudinėti klavišus. Šiuo atveju palaikau VPK. Pavyzdžiui, sumanys koks nors milijonierius pasižaisti, nusipirks 100 IVL akcijų po 2.05 ir pastatys 10 pardavimo bidų po dešimt akcijų, nuo 0.01 cento iki 0.10 centų. Ir kaip tu tai pavadinsi? Prekiavimu rinkos sąlygomis? Norite žaistis, įsirašykite Civilization IV, o ne per maklerinę spaudykite mygtukus.
arvisdu
Rašyti privačią žinutę

70 žinutės
( +18 / -29 )

Aš tai manau, kad teisingai daro VPK, tik galėtu padidinti baudas, kad nekiltų noro tokiems manipuliavimams.:no
elastingas
Rašyti privačią žinutę

48 žinutės
( +7 / -1 )

vaidas7777 manipuliuoja rinka su 20 lt ir realiai padaro nuli zalos, taciau jam gresia 1000-5000 lt bauda.

o kai kurie fondai ar instituciniai manipuliuoja rinka milijonais varinedami kainas iki reikiamu lygiu, shortindami, priversdami veikti margin call'us - atnesha didelius nuostolius zmonem, ir jiem gresia ta pati bauda, arba ji visai negresia.

Mano galva tai neteisinga. VPK turetu reguliuoti arba visus arba nei vieno.
rnk
Rašyti privačią žinutę

256 žinutės
( +37 / -14 )

o jei paziureti kitaip - nera parduodanciu papigiai, tik perkantys, zodziu krize ir nelikvidas, dideli spreadai. kazkas "ant bajerio" numete akcija (o kazkam repo sudege) ir rytoj (ar kita pirmadieni ) is jo paprase pvz x0000lt. nera - ir pardave numesta kaina. kazkam bajeris - o kazkam nuostoliai. aisku, galima sakyti koks kvailys repo laiko tokioje rinkoje, ir panasiai, bet cia as noriu parodyti kad kazkam gal tai ne siaip bajeris, bet realus nuostoliai. neskaitant to, kad kita diena gal jau ir likvidumas butu, bet kainos JAU KITOS. ir nors visi kurie pirks kita diena bus "uzdirbe" bet tie kurie pardavines bus su nuostoliais.
birza yra TIKRAS GYVENIMAS ir tikri pinigai, zaisti cia ne vieta, tiesiog blogai kad cia vartojamas tas pats zodis (kito nera), bet jo reiksme TIKRAI KITOKIA
o del vpk reguliavimo - tikiuosi ir reguliuos VISUS. bet jeigu nebus kreipiamas demesys i AKIVAIZDZIAS SITUACIJAS, nebus precedentu - tai ir didelius sandorius manipuliavimo bus sunkiau susekti. beje, ten sone vpk baneris vos ne pastoviai sukasi, niekas netrukdo paspausti ir apie tuos didelius pranesti.
Danis
Danis
Rašyti privačią žinutę

537 žinutės
( +88 / -40 )

Beje, ten sone vpk baneris vos ne pastoviai sukasi, niekas netrukdo paspausti ir apie tuos didelius pranesti.
Bet kai žinai, kad maximali paskiriama bauda tik keli k Lt, o manipuliuotojas tuo tarpu galėjo uždirbt n kartų daugiau, tai ir rankos nusvyra, tą banerį spaust...
Don Kichotiški vėjo malūnai konkrečiai tokiu atveju gaunasi.
Kad Tave kur Kubilius apmokestintų! - iš Folkloro almanacho, 437 psl., 23 eil.
pypt
Rašyti privačią žinutę

42 žinutės
( +1 / -4 )

MANIPULIAVIMO RINKA POŽYMIŲ SĄRAŠAS
Na ir pagal kurį gi iš šių požymių buvo pagąsdintas vaidas7777 ?
Pagal '10. kiti požymiai' ?
Tuomet no comments ...
tomasg
tomasg
Rašyti privačią žinutę

1373 žinutės
( +132 / -65 )

Nu, tarkim, operacija su 1 akcija YRA manipuliavimas. Bet neįsižeiskite, jei jus šita problema rimtai kamuoja, tai VPK jūsų piniginei pasipildyti tikrai nepadės.

Kiek kartų mažiausiai akcijos kaina turi viršyti sandorio komisinius? Turbūt gi niekas nesakys, kad kokio VST 1 vnt. pirkimas yra manipuliavimas, nors tai ir nelikvidas. Tai jei kam iš tikrųjų labai reikia pamanipuliuoti, kokia problema pirkti ne 1, o truputį daugiau?

Jei nelikvidu prekiauji, tai prisiimi ir jam būdingą riziką. Nereikia tikėtis, kad kaina nepakis net artimiausių bidų/askų ribose. O jei bidas/askas, kuris buvo patenkintas su viena akcija irgi buvo vienos akcijos dydžio, gal tada dar ir tą "likvidumo tiekėją" reikėtų apskųsti VPK, nors jis jau kaip ir nepagadino biznio?
pypt
Rašyti privačią žinutę

42 žinutės
( +1 / -4 )

Tai ar požymiuose kalbama apie "minimalų kiekį" ar apie "reikšmingą" ?
pypt
Rašyti privačią žinutę

42 žinutės
( +1 / -4 )

(o kazkam repo sudege) ir rytoj (ar kita pirmadieni ) is jo paprase pvz x0000lt.
aha, Vaidas7777 su 2 ar net 5 akcijom sudegino mano x0000lt. repą, o as su 10k akcijų V. Romanovo
nu kai VPK fantazuoja, tai dar baikos, bet kai spekuliai ....
lokys
Rašyti privačią žinutę

157 žinutės
( +3 )

Tai ko gero pagal 1. ir 5. straipsnius nuteise.
Bet kalba ir eina apie tai, jog kas cia per prekyba, jei su viena akcija jau esi reiksmingas? Ar tai realios zaidimo taisykles?...cha-cha...Beje, o komisinius tai ko gero FMI pasieme?
Tad gal reiketu tobulintis truputi VPK ir broliai spekuliai, ar tik verkti buliams prie savo repo`u?
FX4EVER
vaidas7777
vaidas7777
Rašyti privačią žinutę

466 žinutės
( +77 / -163 )

To demokritui - pirkta rinkos kaina.
rnk
Rašyti privačią žinutę

256 žinutės
( +37 / -14 )

rinkos kaina - o be tavo sandorio buvo dar sandoriu sita kaina, ar tavo sandoris buvo labiausiai i krastutinuma tos dienoas prekyboje? arba gal tavo sandoris buvo paskutinis iki arba per aukciona ir nuleme kaina? man teko keletoje seminaru apie manipuliavima dalyvauti, ir ten buvo pakankamai aiskiai isdestyta KADA jie atkreipia demesi ir i KA. aisku, gal ten ne pati maloniausia stebejimo forma - nes stebima ir galima pripazinti ne tik sandorius bet ir PAVEDIMUS kurie standartiskai issiskiria is kitu, arba gali itakoti aukcionu/uzdarymo kainas (galimi manipuliavimo pvz: parduodi kelias akcijas papigiai, po to nuperki kruva papigiai, arba atvirksciai, nuperki kelias brangiai, ir po to kruva nusimeti brangiau, paduodi DIDELI BIDA aukcione, palauki kol atsiranda kitu bidu (norima kaina) po to pries uzdaryma patrauki ir visus kitus bidus paimi)

del kainos pakeitimo 1 akcijos sandoriu - as irgi sakyciau, na ... tokia birza, kai uz 50 litu galima kitam sudeginti/uzdirbti kelis simtus K, bet cia deja likvidumo realybe. kaip mane kelis kartus uzkniso, kad negalejau nieko nupirkti kainos nepakeles vos ne 5-10%...
Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


Ka tik su viena akcija Gubernijos kaina buvo beveik 15 proc. numusta
Kazkas zaidzia toliau.
manta5
manta5
Rašyti privačią žinutę

723 žinutės
( +61 / -67 )

Ka tik su viena akcija Gubernijos kaina buvo beveik 15 proc. numusta
Kazkas zaidzia toliau.
cia pasiteisinti irgi galetu pardavejas:
- Nenoredamas didesnio nuostolio, pardaviau rinkos kaina...


Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital