Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Fannie, Freddie perėmė JAV vyriausybė

lietovcas
Rašyti privačią žinutę

68 žinutės
( +1 / -13 )

atrodo jav vyriausybe perreme siu didziausiu JAV banku kontrole, kaip manote kaip i tai reaguos JAV birzos?
tamagochi
tamagochi
Rašyti privačią žinutę

724 žinutės
( +91 / -24 )

Greičiausiai teigiamai. Panašiai kaip ir po BS perėmimo, visi įsivaizduos, kad krizė baigėsi. Nors iš tiesų ji dar tik įsivažiuoja.
varna2
Rašyti privačią žinutę

142 žinutės
( +29 / -29 )

Reiskia, visu valstybes pilieciu pinigai metami is paskos "blogiems pinigams".
Jauciuosi laimingas, kad as ne ten.
lietovcas
Rašyti privačią žinutę

68 žinutės
( +1 / -13 )

tai vat del to ir galvoju ar cia verta trumpam isokt i rinka. Akcininkai is siu banku visiskai ismesti nebus, o ir patiems bankams gal pavyks pritraukti daugiau lesu, teoriskai kaip ir turetu buti teigiamos nuotaikos. Kita vertus bedarbyste, bankrutuojantys bankai vienas po kitos, mazejantis mazmeniai padavimai ir t.t.
ubagas
ubagas
Rašyti privačią žinutę

3362 žinutės
( +205 / -82 )

FRE ir FNM po shitu hipotekos kompaniju ishgelbejimo/peremino turetu sureguoti teigiamai, nes jei jos butu bankrutavusios, tai tikrai finansu rinkomis nusiristu cunamis. Taigi ryt gal pamatysim dar viena rally finansu sektoriuje, jei tik kokie uraganai nepagadins naftos kainos. o del FRE ir FNM kainos, tai neaisku kas jos laukia, bet lebiau tiketinas kaip IndyMac ar bet ja uturetu stabiliziuoti prie kokiu 2-3$.
na bet cia tik mano nuomone
maklarenas
maklarenas
Rašyti privačią žinutę

1211 žinutės
( +165 / -27 )

Azijos akcijos kyla labiausiai per septynius mėnesius, kai JAV vyriausybės Fannie Mae ir Freddie Mac valdžios perėmimas, pakėlė tikėjimą, kad pasaulinė ekonomika atlaikys svarbiausią paskolos krizę.
nuo likimo nėr vaistų
zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

1. Kad įmonės bankrutavo buvo jau aišku gerokai anksčiau nei praeitą savaitę. Biržos teigiamai turėjo laiko sureaguoti jau penktadienį.
2. Šių įmonių akcininkai bus pirmieji kurie nukentės. Gelbėjimas reikšia ne jų kapitalo, o rinkos gelbėjimą. Kaip jau buvo pamiėta, jei jos užsilenktų būtų totalus finansų kolapsas. Kaip ir su bankrutuojančių bankų perėmimu - akcininkai lieka su 0. Jei ne iš karto, tai po keleto mėnesių taip neišvengiamai atsitiks.
3. Freddie ir Fannie negalima leisti žlugti. Valdžia juos perima. Tai tikrai jokia gera naujiena. Valdžia paprasčiausia negali pasielgti kitaip. Tai yra kraštutinis žingsnis. Kuris kitaip dar vadinasi nacionalizacija... Valstybė daugiau nebeturi jokių kitų instrumentų. Tiesiog, kad nebūtų armagedono tai permetama ant mokesčių mokėtojų pečių.
4. Nereikėtų pamiršti, kad ant šių įmonių laikėsi visa JAV NT paskolų rinka. Ir jos jau oficialiai nustoja egzistuoti...
5. Bus dar ir daugiau tokių "gerų" naujienų, kai bus nacionalizuojami JAV bankai... ne mąsiškai, ne šimtais, bet dešimtim, bet vienas ar du stambieji gali būti tam tarpe...

O ta antraštė apie Azijos rinkas - žurnaliztų kvailumo išraiška. Čia iš serijos - "Sprogo MNF, valdžia siunčia gaisrininkus, todėl rinkos pažaliavo".

Trumpai tiek. Gal kažką ir netiksliai surašiau. Neturėjau dar laiko į šią paskutnię naujieną įsigilinti.
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

Valdžia padengs visus nuostolius, svarbu, kad tie nuostoliai būtų pakankamai dideli (senas, bet visdar teisingas Wall Street bajeris). Matyt atšoksim trumpam del short covering, tipo meškinai laukė šito fakto ir gandus jau pašortino.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
Bertas
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +29 / -10 )

Čia ne biržos yra gelbėjamos. Viskas tampa aišku, jei paklausi kitaip: o kaip reaguotų rinkėjai, jei valdžia nieko nedarytų ir leistų "sugriūti" tiems bankams?.. Rinkimai arti.
tamagochi
tamagochi
Rašyti privačią žinutę

724 žinutės
( +91 / -24 )

Buvo logiškai pasirinkta "mažesnė" iš dviejų blogybių: ilgalaikis skausmas vs staigus kolapsas.

Pats savaime šis žingsnis nieko nesutaisys - pas bankrutuojančius namų ūkius neatsiras daugiau pinigų, kad susimokėti už paimtus kreditus. Verslo įmonėms tai irgi nė kiek nepalengvins gyvenimo. Galės atsikvėpti tik stambūs fondai, kurie buvo sukišę savo pinigus į rizikingas investicijas - už jas mat dabar garantuos valstybė.

O tuo tarpu pinigų apyvartoje ir toliau mažės, tik jie jau bus imami tiesiogiai iš JAV biudžeto. Kas reikš karpomas išlaidas visokioms socialinėms programoms, infrastruktūrai ir pan. Spausdinimo staklės veiks pilnu pajėgumu, nacionalinė skola didės greičiausiu tempu per visą istoriją - doleris ir toliau sėkmingai važiuos žemyn.

Arba bent jau taip tikisi Bernanke & Co. Aš asmeniškai manau, kad rinka greičiausiai dar iškrės kokių nors "nenumatytų" siurprizų - ruduo istoriškai tam pats palankiausias metas.
mozila
Rašyti privačią žinutę

241 žinutės
( +10 / -16 )

valio, USA tapo socialistine valstybe, bailoutindami bankrutuojancias skyles pamyne pagrindini kapitalizmo principa - silpniausieji arba malantys suda turi bankrutuoti
antras valio, per savaitgali usa skola praktiskai padvigubejo, oi dugzim pinigu spausdinimo stakles , oi $ silpnesim pries visas imanomas valiutas
Zoom
Zoom
Rašyti privačią žinutę

858 žinutės
( +107 / -96 )

įdomu ar tokios naujienos bent vienadieniam pažaliavimui užteks
valkatos meluoja geriausiai.
rnk
Rašyti privačią žinutę

256 žinutės
( +37 / -14 )

o man sprendimas patiko. ir taip aisku, kad per dideles imones, per daug visko kontroliuoja. o bet koks sprendimas ir darbas YRA GERIAU UZ GANDUS "OJ KAS BUS..."
taigi, sakyciau geras sprendimas.
kita puse - atsieit mokesciu moketoju pinigais gelbeja - o jei negelbetu ir tu mokesciu moketoju pensijinis fondas bankrutuotu per krize del neveiklumo - butu geriau ar pigiau???
trecia puse - akcininkai - na jei jie gaus 0 - o ka butu gave bankroto atveju - irgi 0. vadinasi, nenuskriaude niekas papildomai
seven
Rašyti privačią žinutę

67 žinutės
( +12 / -4 )

Kazkaip per daug optimistiska man rinku reakcija pasirode i si sprendima. Juk realiai tai yra blogu paskolu turetoju problemos isdalinimas visiems USA gyventojams. Pati problema neissisprende, tad manau sitas ralis bus labai trumpalaikis.
zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

rnk,

Tai nėra geras ar blogas sprendimas. Tai yra vienintelis galimas sprendimas. Laviruoti valdžia šiek tiek galėjo tik pasirinkdama laiką, kada tai bus padaryta. tačiau ir tai - kuo vėliau tuo kaštai būtų didesni.

Jei tau šis sprendimas patinka, tai tik malonus sutapimas ...
Tiem, kas jį priiminėjo jis tikrai nepatinka. klausimas uždaromas... Pereinama prie sekančio sąraše esančio banko...
rnk
Rašyti privačią žinutę

256 žinutės
( +37 / -14 )

MAN patinka ne tiek pats sprendimas, bet tai kad jis priimtas. pati blogiausia yra ne krize, bet jos laukimas.
na ir del asmeniniu priezasciu irgi - as su benkais europoje siek tiek pazaidziu
cirkas
Rašyti privačią žinutę

55 žinutės
( +18 / -10 )

As tai pries, tokius veiksmus. Manau, kad reikia gero soko visiems, kad atsimintu ir ateityje tokiu kvailysciu nebedarytu. Viena is teoriju, kodel ivyko dabartine krize yra, kad praeityje FED jau gelbejo finansininkus, todel jie per daug isijaute ir rizikos nebevalde. Kadangi, dabar FED gelbeja vel, tai ateityje nevaldantieji rizikos, vel gali tiketis pagalbos istikus bedai, bet iki ko tas prives
vaidas7777
vaidas7777
Rašyti privačią žinutę

466 žinutės
( +77 / -163 )

Baisu... Kad sita freddie ir fannie nesamone nebutu pradzia usa banku zlugimams ir derivatyvu kolapsui. O europos, kinijos nemazai banku bei valstybiniu fondu (Rusija staigiai is ten bapkes pries gala istrauke) sedi ir ziuri...O popierinio aukso kaina krenta, krenta, bet fizini auksa ir sidabra tai perka tyliai urmu kas supratingi.
xgx
Rašyti privačią žinutę

215 žinutės
( +60 / -80 )

toks žingsnis yra pateisinamas tik vienu atveju - JAV krachas jau ne už kalnų. kitaip sunku suprasti, kodėl kapitalizmo tvirtovėje neleidžiama žlugti silpniausiems rinkos žaidėjams.
tik keista europos reakcija - čia gal džiaugsmas dėl kaimyno nelaimės
Kalbėkit ką norit, tik galiausiai teisingai ištarkit mano vardą ir pavardę
lietovcas
Rašyti privačią žinutę

68 žinutės
( +1 / -13 )

Azija ir europa keliauja i virsu po 3-4 proc., po Jav darbo ataskaitos matyt reikejo birzoms atsokimo, lauksim vakaro

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital