Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Kaip uždirbt iš NT krizės metu

MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Kadangi ir NT temoje žmonėms norisi pafilosofuoti, pasidalinti patirtimi ir žiniomis, tad kuriu atskirą temą.

P.S. tai nereiškia, kad čia galite rašyti beleką. Moderavimo taisyklės tos pačios. Nuklysite iš temos ribų, postai bus trinami arba iškeliami kitur. Tad nekurkite moderatoriui papildomo darbo. Iš anksto dėkuj
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Taigi, gyvenimas nėra lengvas... Bet užtai įdomus. Laiku išmest inkarą yra labai sunku - aš asmeniškai maniau, kada dabar vykstantys procesai NT rinkoje vyks pirmame 2008m. ketvirtyje.
Dėl diversifikacijos teritorine prasme, tai yra įmanoma realiai nebent regione (valstybių), kadangi išlipant už jų ribų veiklos sąnaudos stipriai išauga (vertėjai, teisininkai, informacijos rinkimas etc.)ir sėkmingų sprendimų galimybės sunkėja dėl patikimų duomenų trūkumo. Tai yra problema netgi namuose, o, sakykim Brazilijoje, tokių kintamųjų rinkimas galimas tik labai stambiems pacientams. Arba turintiems stipriai perdėtą self-confidence.
Būnant regione, pasakytina, kad rinkoms dažnai būdingi panašūs simptomai (globalizacija - ne tik šiaip žodis...), todėl tikimybė įklimpt iškart visur yra pakankamai didelė. Pvz. NT Bulgarijoje likvidumo problemos yra didesnės negu Lietuvoje, o žvelgiant ta kryptimi iš Tėvynės, atrodo visai gražu. Gruzijoje dabar nebijo "investuot" tik lietuviai ir vietinė kriminalinė fauna - potenciali grąža yra didelė, bet nemaža ji ir kazino (plius duoda gert, mergų yra). Rumunijoje oversuply dabartiniam kainų lygy, problemų neturi tik geri projektai, bet įsigyt ir pardavinėt antrinėje rinkoje prasmės maža, nes dideli finansiniai kaštai. Keista, bet vis dar atsiranda manančių, kad čia yra kažkodėl pigiau negu Lietuvoje, kaimą galima įsigyti už 10000eur, o po keleto metų parduot keliskart brangiau. Plius kelionės, viešbučiai, galvos skausmas. Apie mūsų kaimynus net nebandysiu užsimint, kas "diversifikavo" ta kryptim turėtų stipriai spjaudytis.
Diversifikacija funkcine prasme, t.y. į visiškai nesusijusį sektorių reikalauja daug žmogiškojo/laiko kapitalo, todėl atskiram personažui, net jei jis vunderkindas per visus galus, yra reali grėsmė laiku neįvertint atsirandančių veiksnių, nes pastangos išskaidytos. Specializacija iš esmės yra efektyvesnė, tik besispecializuojant reikia turėt omenyje, kad euforinis sėkmės periodas anksčiau ar vėliau baigiasi ir turėt planą B (C,D,E,F...).
Bendra savybė dabartinio periodo smulkiems investuotojams, kurių čia manau dauguma, perdėtas tikėjimas sėkme ir absoliutus rizikos nepaisymas - todėl dabar galime dairytis stebėdamiesi, kaipgi čia mums taip atsitiko. Kaip piliečiai, mes labai nenorime krizės, kadangi tai blogai mūsų mylimai šaliai. Kaip žmonės, mes jos tiesiog bijom, nes gali stipriai skaudėt. Kaip spekuliantai/investuotojai/verslininkai ar kaip pageidaujat būt tituluojami, mes jos labai norim, nes tik esant didesniems svyravimams rinkoje, mes galim pašokt per tris bambalius aukščiau galvos... Rinkai esant stabiliai, turėsim "kast griovį" ir kauptis ateities žygdarbiams palaipsniui.
Gryni. Geriausi sprendimai - paprasti sprendimai. Niuansas - jie turi būt daromi laiku, ne post factum. Buvo ten toks atsimenu "reikia pinigų - pinigų yra". Jei tik yra noro ir teisingų idėjų su jais dirbt. Agata, netgi esant nuliniams pardavimams rinkoje, turtą galima parduot sau. Laiku ir tinkamai. Ir krizės metu turėsi pilnas saujas pinigų. Iš tavęs bonkikė, skant...
Zveris :
Laiku išmest inkarą yra labai sunku - aš asmeniškai maniau, kada dabar vykstantys procesai NT rinkoje vyks pirmame 2008m. ketvirtyje.
Nieko tame nėra sunkaus.Tereikia stebėti,ir ne vien pačias kainas,o vykstančius reiškinius.Aš nustačiau dabar gana tiksliai,bet tai tik dėl sportinio intereso,nes nesiruošiau nieko daryti.Į kilimą suvėlinau 3 mėn. O stopą padariau LT 2004 11 mėn.
Dėl diversifikacijos teritorine prasme, tai yra įmanoma realiai nebent regione (valstybių),

Kas domėjosi spekuliacijomis,buvo ryškus kainų kilimas regionuose kažkur nuo 2006 gruodžio.Apie priežastis rašiau.
Plius kelionės, viešbučiai, galvos skausmas

Labai dramatizuojiGali kokį butą išsinuomoti,jei nepatinka viešbučiai.Bet reikia ilgesnio laiko.Esmė - pajausti vietovės dvasią ir įvairius niuansus.Po to jau paprasta.O koks čia galvos skausmas?Nauja aplinka,nauji įspūdžaiNa su galva tai jau reikia pasidarbuotiGal diletantui ir sudėtinga,ko gero.Bet juk viskas būna pirmą kartą.
Gryni. Geriausi sprendimai - paprasti sprendimai. Niuansas - jie turi būt daromi laiku, ne post factum.

Suprantama Viskas turi būt daroma laiku.

Agata, netgi esant nuliniams pardavimams rinkoje, turtą galima parduot sau. Laiku ir tinkamai. Ir krizės metu turėsi pilnas saujas pinigų. Iš tavęs bonkikė, skant.

Neužsidirbai Nieko naujo man nepasakei.

Diversifikacija funkcine prasme, t.y. į visiškai nesusijusį sektorių reikalauja daug žmogiškojo/laiko kapitalo, todėl atskiram personažui, net jei jis vunderkindas per visus galus, yra reali grėsmė laiku neįvertint atsirandančių veiksnių, nes pastangos išskaidytos.

Nesuprantu,kur čia pastangos išsiskaido.Įstatymuose gal.Bet tai nėra sudėtinga.
Didesnė grėsmė,kai visi kiaušinai vienoje kišenėje.

Velnias, o taip norėjau bonkikės... Na bet diskusija atsirado kažkokia, nes labai jau daug negatyvo pastaruoju metų šitoj temoj. Iš tikrųjų tai viskas tvarkoj, tik kitu kampu, sakykim taip. Nes jei pradėsim aptarinėt Delfi paskelbtus Hansa analitiko kažkokia man nežinoma metodika suskaičiuotus krizės Lietuvoje tikimybės procentus(kodėl 50-30-20!!!, nauji duomenys kriziniam grožio konkursui??), tai turbūt nieko geresnio už draugą Kirkilą nenutarsim.
Dėl šalių ir įvykių datų, čia priklausomai nuo darbo metodikos, jei naudoji "struktūrines" investavimo priemones (pvz. pažadus), tai kilimo stopas yra tavo biznio pradžia ir taip toliau. Grižtant, viskas OK su kilimo pradžiom ir pabaigom, bet buvo niuansas toks, kad dabar jau kitokio proceso pradžia šviečiasi. Visame regione. Nėr bunkerio atsargai regionininkams, reikia griebt kitokį požiūrį, nes persimest kitur toli gražu ne visi NTshnikai pajegs/norės. Aišku, jei žmogus pirko pora butų ir laukė kol pabrangs, tai kita kalba, bet aš apie tuos, kurie dirbo rimtai. Mano galva, įdomiausias diskutuotinas klausimas rytdienos įvykių šviesoje būtų kaip uždirbt iš rezidencinio NT mažo likvidumo krentančioje rinkoje, nesgi tai yra forumo topic'as...
Agata :
Nesuprantu,kur čia pastangos išsiskaido.Įstatymuose gal. Bet tai nėra sudėtinga. Didesnė grėsmė,kai visi kiaušinai vienoje kišenėje.
Tiesiog turėjau omenyje, kad jei prekiauji NT, prekiauji automobiliais, žmonėm ar dar kuom nors, turi labiau ribotas galimybes atlikt/įvertint analizę rinkos krypčiai nustatyti ir laiku sureaguoti. Kaip ir minėjau, priklausomai nuo užimtumo laipsnio. Jei tai epizodinė veikla, tai aišku no problem.

Labai dramatizuojiGali kokį butą išsinuomoti,jei nepatinka viešbučiai.Bet reikia ilgesnio laiko.Esmė - pajausti vietovės dvasią ir įvairius niuansus.Po to jau paprasta.O koks čia galvos skausmas?Nauja aplinka,nauji įspūdžaiNa su galva tai jau reikia pasidarbuotiGal diletantui ir sudėtinga,ko gero.Bet juk viskas būna pirmą kartą.

O kaip tų įspūdžių pasisemt? Gi visi į restoraną tempia. Vat po to ir skauda galvą, dvasią ir kitas kūno vietas... Man asmeniškai geresni įspūdžiai į rifus pažiūrėt galvą po vandeniu pakišus. Betgi čia jau skonio reikalas.
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

Na nieko nėra lengviau. Šiandien jau bankai siūlo paskolas NT projektams vystyti su minus 0,5 marža (patikslinsiu mažiau nei euroliboras). Projektai turi tam tikrų nesudėtingų sąlygų. Žaidimas tęsiasi...
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
Apuokas
Apuokas
Rašyti privačią žinutę

392 žinutės
( +10 / -1 )

Gal galėtum šiek tiek smulkiau papasakot apie sąlygas?
---
Apuokas
dinamo
Rašyti privačią žinutę

71 žinutės

to siaipzvejys
plz pakomentuok placiau
pirk arba mirk
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

Tam, kad uždirbti iš NT krizės pirmiausia ją reikia sukelti, o visa kita jau yra paprasta.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
dinamo
Rašyti privačią žinutę

71 žinutės

Del krizes tai asq, idomu kas per banku paskolos NT vystyti su tam tikrom nesudetingom salygom
pirk arba mirk
magnat
magnat
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +50 / -78 )

Tai butai branKs ar PIGS ?
Ar veta imti paskolą iki smerties nes nusibodo nuomotis?
Jeigu nori turėti pragyvenimui, turi daug ir sunkiai dirbti. Jeigu nori praturtėti - turi imtis ko kito.
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

to baliuka
Nu jeigu butai PIGS, tai matyt kils palūkanos, kurias reiks mokėti iki smertiers, o jeigu butai branKs, tai matyt teks imti didesnę paskolą ir mokėti iki smerties. Gal būti, kad nei PIGS, nei branKs, bet šiuo metu kainos ir palūkanos yra tokios, kad reiks mokėti iki smerties.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
Feningas
Rašyti privačią žinutę

333 žinutės
( +40 / -20 )

nu pradziai gal vertetu pasiknisineti po skelbimus, paziurek kas siuloma pagal kisene ir ar tai patinka.
jei randi kas tinka ir patinka, tai kodel ne?
as buvau nusiteikes skeptiskai pries pirkima siuo laikotarpiu, bet gavosi,taip kaip gavosi - pajamiau
;)
Chiortas
Rašyti privačią žinutę

136 žinutės
( +1 )

Vat kaip bankai fiziniams asmenims ives reikalavima nuosavomis lesomis buto pirkime dalyvauti 20-30 proc. tada paziuresim pigs butukai ar brangs

Kriziniais laikotarpiais kaip visada pralobsta tie kurie turi pinigu, o biedni dar labiau nubiednejaozingoff
Memento mori
Depas
Depas
Rašyti privačią žinutę

223 žinutės

Vat kaip bankai fiziniams asmenims ives reikalavima nuosavomis lesomis buto pirkime dalyvauti 20-30 proc. tada paziuresim pigs butukai ar brangs

Kriziniais laikotarpiais kaip visada pralobsta tie kurie turi pinigu, o biedni dar labiau nubiednejaozingoff
Tai jau vyksta.Pabandykit paimti paskola. 20-30% jau dabar praso, tuoj prasys 50 % - neilgai liko laukti.
Chiortas
Rašyti privačią žinutę

136 žinutės
( +1 )

Na kad Hansai tokia strategija pradejo taikyti tai is spaudos girdejau (nors tiesiogiai neteko) bet kiti bankai mano ziniomis salygu itin negrieztina.

Is esmes visi Lietuvoje veikiantys bankai yra Skandinaviski (issk. Unicredito), tad jie turi puikia praktika is 1990 NT krizes. O praktika tokia, kad didzioji dalis fiz. asmenu per pritaikytus atidejimus ir kitas lengvatines salygas issikapste is liuno. Tad skandinavai skolinti fizekams ne itin bijo. Taip pat vertetu atkreipti demesi kad pvz. Suomijoj padetis buvo kur kas liudnesne negu galetu butu Lietuvoje pagal liudniausia scenariju (bedarbyste buvo pasiekusi apie 25 %).

Hansai savo grupe su pabaltiju blogomis paskolomis i dugna tempia, tad padideje spec. atidejimai butu per daug skausmingi.

As asmeniskai manau kad 20-30 % butu max. reikalavimas is banku.

Kita vertus vargu ar eilinis lietuvis galetu 60-100 TLTL grynais atsegti pirkdamas butuka
Memento mori
Matrix
Rašyti privačią žinutę

61 žinutės
( +1 )

ish viso shito chaoso galima padaryti tik viena logishka ishvada: NT PIRKIMAS neatpigs ir net gi gal pabrangs - perkant ji ish kredito pinigu (tai yra kiek zhmones mokejo bankams uzh panashu turta priesh metus, tiek jie mokes bankams ir shiuo metu uzh panashu turta), o kas turi didele suma grinuju, tai jie visada yra laukiami prie derybu stalo pas NT statytojus (galima nuslepti mokeschius). Realiai bankai labai nori sumazhinti didele NT statytoju ir pardaveju marzha ir pasididinti savo marzha (ka bankai jau ir padare). O tai aishku salygojo NT neiperkamuma. NT PIRKIMAS atpigtu tik vienu atveju - JEIGU BANKAI GRAZHINTU ANKSTESNES KREDITU SALYGAS ARBA NET GI JAS DAR PAGERINTU IR NT STATYTOJAI SUSIMAZHINTU PELNO %. Sekmes shiame chaose visiems, bet! - per chaosus visada ishloshia tik TURTINGIEJI: bankai, ivairios finansines grupes (kurios tikrai supirks labai jau pigiai siulomus panikuotoju butus, jeigu tokiu atsiras).

Pats turiu buta ir nama - manau priklausau besikurianchiam vidutiniam sluoksniui. Abu NT ikeisti bankui. Nepanikuoju aishku bus labai blogai, jeigu bankas pranesh kad mano ikeistas NT nebevertas mano gauto ish banko kredito pinigu ir prigalvos visokiu papildomu man ishlaidu (pvz brangu paskolos draudima uzh kokius 20.000 LT).
progress
progress
Rašyti privačią žinutę

96 žinutės
( +2 / -6 )

dabar yra ipac palankios galimybes perfiksuoti euribor ilgesniam laikui.
Analitikai mano kad siemet euribor bus linkes mazeti, todel gali pasigaudyti geresne palukanu norma ir pafiksuoti 10 metu

Pats turiu buta ir nama - manau priklausau besikurianchiam vidutiniam sluoksniui. Abu NT ikeisti bankui. Nepanikuoju aishku bus labai blogai, jeigu bankas pranesh kad mano ikeistas NT nebevertas mano gauto ish banko kredito pinigu ir prigalvos visokiu papildomu man ishlaidu (pvz brangu paskolos draudima uzh kokius 20.000 LT).
miurdock
miurdock
Rašyti privačią žinutę

165 žinutės
( +20 / -12 )

Taip taip burbulelis jau leidzia ora kaip matote

NT kainos ir toliau leidžiasi (apžvalga)

Autorius Vismantas Žuklevičius
birželio 30, 2008

Birželis neatnešė optimistinių nuotaikų NT pardavėjams, tačiau butus ketinantiems įsigyti pirkėjams darosi vis aiškiau – būsto kainos palaipsniui leidžiasi žemyn. Tiesa, kai kuriuose provincijos miestuose butų kainos stabiliai laikosi arba net nežymiai pakilo.

http://www.verslosavaite.lt/content/view/3691/1/
jei turi tai ir duok
ontoncs
ontoncs
Rašyti privačią žinutę

314 žinutės
( +39 / -102 )

manau pakilus centralizuoto šildymo kainoms visos pirkelės iki 50kilometrų nuo didžiųjų miestų Vilniaus ,Kauno tik brangs,o perspektyvoj ir 70km.
DEVS DAV DONTIS -DEVS DOUS DOUNAS
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

manau pakilus centralizuoto šildymo kainoms visos pirkelės iki 50kilometrų nuo didžiųjų miestų Vilniaus ,Kauno tik brangs,o perspektyvoj ir 70km.
Nežinau, nežinau. Pirkeles kažkuo šildyti juk irgi reikia. Ar manai kad malkos nebrangs, kai visas kitas kuras brangsta? O ir važinėti tuos 50-70 km nepigiai atsieis. Su dviračiu tiek nenuminsi. Realesnė išeitis - bėgti į mažesnius butus. Bet prieš tai reikia rasti kas tuos didesnius butus nupirktų. Gali būti kad smarkiai mažės kainos skirtumas tarp didelių ir mažų butų.
Žodžiu, kas nespėjo renovuotis, tas mokės už kosmoso šildymą kosminę kainą. Baisu, kad tokių nespėjusių - beveik visa Lietuva. Keiskite (ar bent jau kamšykite) langus, įsirenkite šiluminius ekranus už radiatorių (yra statybinių medžiagų parduotuvėse) ir tikėkimės, kad žiema nebus šalta...
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Blogai, kad pensininkam valdžia kompensuoja šildymą. Todėl jie visai nesuinteresuoti renovacija.
Su renovacija yra liūdnas reikalas. Renovuoti tik keli namai. O liko keli tūkstančiai. Gyventojai pinigų tam neturi, nesuinteresuoti, valdžia finansavimo neskiria arba skiria mizerinę sumą. Aklavietė.
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Iki šiol visi skaičiuodavo renovacijos atsiperkamumą atsižvelgiant į tos dienos šildymo kainas. Sakyčiau, tai bukas aklumas, o ne aklavietė. Ir, kaip visada, dėl visko pas mus kalta valdžia.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital