Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Investicijos į NT - Kuba

saint30
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės
( +25 / -16 )

gal kas turit ideju apie galimybes pasidaryt pinigu kuboj ar kitoj Karibu juros pakrantej? visi tik paziuri, kazko tikedamiesi, bet nieko nekomentuoja- rezkit ka nors spekuliantai seni, juk Kastro amzinai negyvens gal kas turit daugiau info apie Kuba ir investavimo galimybes?
Ar ne taipmes atrodem pries 18 met? beje musu seimunai irgi nori santykiu su sia salimi http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=15096084

http://lt.wikipedia.org/wiki/Kuba

Kuba yra socialistinė valstybė, parlamentinė respublika, kurioje valdžios monopolis yra komunistų partijos rankose. Šalį nuo 1959 metų valdo Fidelis Kastro, pirma kaip premjeras, o nuo 1976 metų – kaip valstybės ir ministrų tarybų prezidentas. Jis taip pat ir komunistų partijos pirmasis sekretorius bei karo pajėgų vadas.

Kubos parlamente (Assemblea Nacional del Poder Popular) dirba 609 nariai, renkami penkerių metų kadencijai. Kandidatai nebūtinai yra partijos nariai, juos siūlo socialinės ir politinės organizacijos (Komunistų partija pagal konstituciją negali siūlyti kandidatų).


[taisyti] Ekonomika
Kubos ekonomika paremta socialistiniais principais. Šalyje beveik visa ekonomika grindžiama planinės ekonomikos pagrindu. Didžiąją dalį gamybos valdo Kubos Vyriausybė ir didžioji dalis Kubos gyventojų dirba valstybiniame sektoriuje. Pastaraisiais metais pastebima tendencija, kad vis daugiau gyventojų ima dirbti privačiame sektoriuje. Pavyzdžiui, 2000 metais viešajame sektoriuje dirbo 77,5 proc. gyventojų, o privačiame – 22,5 proc., palyginus 1981 m., atitinkamai 91,8 ir 8,2 proc. Kapitalo investicijos Kuboje yra apribotos. Norintys investuoti Kuboje, privalo gauti Kubos Vyriausybės sutikimą. Kubos Vyriausybė taip pat nustato prekių ir paslaugų kainas ir produktų racionus gyventojams. Kuboje veikia kortelinė maisto produktų paskirstymo sistema. Tokia ekonomikos sistema laikoma neefektyvia. XX a. paskutinio dešimtmečio pabaigoje žlugus Tarybų Sąjungai, Kuba neteko finansinės paramos. Prieš Tarybų Sąjungos žlugimą, Kuba priklausė nuo Maskvos malonės, nes Kubai Tarybų Sąjunga buvo rinka cukrui, o Tarybų Sąjunga Kubai pastoviai teikė naftą ir kitus energetinius produktus. Žlugus tokiems ekonominiams ryšiams, Kubos ekonomika pateko į krizę. 1992 m. JAV sustiprino prekybos apribojimus su Kuba, ko pasekoje stipriai nukrito gyvenimo lygis saloje. Kad sumažintų šalyje kilusį badą, Kubos vyriausybė ėmė vykdyti tam tikras ūkio reformas. Šalyje buvo panaikinti tam tikri apribojimai verslui. Pirmiausiai buvo leista gyventojams patiems sau sukurti darbo vietas (buvo leista kurti tam tikro lygio ekonominius vienetus, panašius į individualias įmones prekyboje ir gamyboje), imta skatinti turizmą ir leista versle naudoti JAV dolerius.


[taisyti] Turizmas
Turizmas Kuboje imtas skatinti XX a. paskutinio dešimtmečio pradžioje, siekiant padėti šaliai pakilti iš ekonominės krizės ir sustiprinti šalies ekonomiką. Turizmo skatinimas buvo teisingas žingsnis, vos po kelių metų, jau 1996 m. gaunamos konvertuojamos valiutos pajamos iš turizmo viršyjo gaunamas pajamas iš cukraus verslo. Per 10 metų Kuba tris kartus padidino savo dalį Karibų jūros šalių turizmo rinkoje. 2003 m. Kubą aplankė maždaug 1,9 milijono turistų, daugiausiai iš Kanados ir Europos Sąjungos šalių, o pajamos siekė apie 2,1 milijardo JAV dolerių. Toks spartus turizmo sektoriaus augimas Kuboje sukūrė dvipusę ekonomiką. Iš vienos pusės šalyje veikia socialistinė-planinė ekonomika, o iš kitos, tam tikruose sektoriuse, kaip turizmas – liberali laisvos rinkos ekonomika.


[taisyti] Ekonominiai santykiai su Venesuela
Paskutiniais metais Kuba ėmė aktyviai ekonomiškai bendradarbiauti su Venesuela. Venesuela ėmė eksportuoti pigią naftą į Kubą už Kubos daktarų „misijas“ į Venesuelą. Tokiomis daktarų misijomis Venesuela siekia pagerinti savo sveikatos apsaugos sistemą.


[taisyti] Pragindiniai prekybos partneriai
Kubos eksportas 2005 metais sudarė 2,388 milijardų JAV dolerių. Svarbiausi eksporto partneriai: Nyderlandai – 22,8%, Kanada 20,6%, Kinija 7,7%, Rusija 7,5%, Ispanija 6,4%, Venesuela 4,4%.
Kubos importas 2005 metais sudarė 6,916 milijardų JAV dolerių. Svarbiausi importo partneriai: Vokietija 14,1%, JAV 8,7%, Prancūzija 8%, Nyderlandai 7,2%, Belgija 5,5%, Italija 4,9%, Kinija 4,1%, Airija 4%.

[taisyti] Kubos žemės ūkis
Cukranendrių auginimas išlieka svarbiausia Kubos žemės ūkio šaka. Tačiau cukranendrių auginimo apimtys mažėja, mažėja ir derliai. Aukščiausias cukraus gamybos lygis buvo pasiektas 1989 m., kai buvo užauginta net 8 milijonai cukranendrių žaliavos cukraus gamybai.


[taisyti] Kubos darbo rinka
2005 m. iš 4,6 milijono Kubos darbuotojų – žemės ūkyje dirbo 21,2 proc. dirbančiųjų, 14,4 proc. – pramonėje, 64,4 proc. – paslaugų sektoriuje.
Pradėkime nuo to, jog oficialus kubiečio uždarbis - 5-25$ per mėnesį. Tačiau tuo pat metu kiekvienas pilietis per mėnesį sugeneruoja apie 100-300$ pajamų. Žodžiu, politinė sistema žmones riboja, bet visi sukasi kaip gali su tikslu užsidirbti papildomą centą. Jei žmogelis dirba batų gamykloj - nufyrina kelias poras batų į namus, ir vėliau parduoda juos gatvėje. Mums net policininkas kartą siūlė iš jo pirkti ispanišką knygą-gidą apie Kubą. Ir taip sukasi kiekvienas pilietis. Tiesiog sistema verčia būti tokiais.



[taisyti] Bedarbystė Kuboje
2005 m. bedarbystė Kuboje siekė maždaug 1,9 proc.
nemokykit manes gyventi, geriau padekit finansiskai... O.Benderis
EFKAR
Rašyti privačią žinutę

492 žinutės
( +99 / -65 )

Siūlyčiau palaukti kol Castro pakratys kojas... tada ir aš važiuočiau prasidėjus reformoms
saint30
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės
( +25 / -16 )

kai kastro mirs manau jau bus velu- kainu suolis manau bus nerealus...
nemokykit manes gyventi, geriau padekit finansiskai... O.Benderis
EFKAR
Rašyti privačią žinutę

492 žinutės
( +99 / -65 )

Kad būtų kainų šuolis turės valstybė susitvarkyti įstatyminę bazę - tai užtruks daugiau nei metus.
saint30
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės
( +25 / -16 )

tai o kokios ten dabar galimybes pirkt ka nors... gal kas girdejo?buvo?
nemokykit manes gyventi, geriau padekit finansiskai... O.Benderis
GIRIS
Rašyti privačią žinutę

113 žinutės
( +32 / -14 )

tai o kokios ten dabar galimybes pirkt ka nors... gal kas girdejo?buvo?
Privataus verslo nulis. Visa kuo gali užsiimti tai nuomoti kambarį, laivą ar pan. Bet nuomoti dviejų kambarių ar laivų - negalima. Visi viešbučiai valdomi per pusę su valstybe ispanų. Vieninteli privati užsienio kompanija - Kanados elektrikai, nes pati Kuba neturi "know how".
DDD
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

Ne tu pirmas domiesi šia puikia šalimi, kur puikūs namai griūna, stovėdami šalia puikiausių paplūdimių ir tik 90 mylių (atrodo) iki JAV krantų....

Šiuo metu nekilnojamas turtas užsieniečiams neparduodamas. Todėl lietuviai daro taip: skiriasi su savo žmonomis čia ir veda jaunas ir seksualias mulates ten. Laimėjimas trigubas: atsikrato senos niurzgos, įsigija amžinąją jaunystę (bent jau laikinai) ir nusiperka kokią puikią triaukštę rezidenciją Havanos centre.

Sėkmės )
goga
Rašyti privačią žinutę

667 žinutės
( +62 / -30 )

DDD
įsigija amžinąją jaunystę (bent jau laikinai) ir nusiperka kokią puikią triaukštę rezidenciją Havanos centre.


ech...imperialistai... Buvo meiles sala, stai mirs draugs Kastro, ir bus tik pigus viesnamis gringo ir kitiems svieto perejunams...
Zhaibas
Rašyti privačią žinutę

417 žinutės
( +42 / -25 )

Gal ir gerai sumąstei, bet įsivaizduok, kad tą patį vokietis būtų sugalvojęs prieš 25 metus daryti Lietuvoje. Kokie būtų jo šansai įsigyti NT?
nu as kalbu apie zvalgyba pradzioj...
saint30
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės
( +25 / -16 )

ok ner bedos, vedu ta mulate ar samdau nesvarbu- bet kokios galimybes uzsienieciui ten ka nors nusipirkti- kokios kompanijos pardavineja NT Kuboj per neta( jei toks kuboj is viso yra...))? gal kas zinot?
nemokykit manes gyventi, geriau padekit finansiskai... O.Benderis
DDD
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

jokių internetų. reikia važiuoti vieton.
Jei būtų taip paprasta, tai matyt, nebūtų taip pigu.......
saint30
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės
( +25 / -16 )

tai o kaip pigu? gal kas buvo,mate kaip kas, kokias teises turi uzsienieciai isigyti NT Kuboj?
nemokykit manes gyventi, geriau padekit finansiskai... O.Benderis
nomeda
Rašyti privačią žinutę

22 žinutės

Esu buvusi Kuboje apie 2004 metus, esame apvaziave visa sala. Amerikieciai laukia atsirade savo pinigines, kada Castro numirs... Havana tikrai verta demesio. Galima rasti ir giliau geru vieteliu, bet jau reikia tiksliai zinoti, ko nori... Kazkada buvau radusi tik tokia info:
http://www.leisurecanada.com/
jimis
Rašyti privačią žinutę

14 žinutės
( +4 / -9 )

Kuboje nesu buves ,bet daug domejausi skaitinedamas neta. Taigi is patyrusiu zmoniu pasisakymu susidariau nuomone ,kad dabar pirkti Kuboje NT yra labai brangu. Tas pats Jamaikoje ar Dominikoje kainuoja ir maziau ir visiskai legaliai. Kitas dalykas yra tas ,kad Kuboje pvz gauti cemento maisa yra labai, labai sunku ir tas kainuos x10 jei ir pavyks, o ka kalbeti apie kitas statybines medziagas. O tenai uraganai buna kasmet...Velgi tu negali buti garantuotas ,kad buve savininkai amerikieciai to NT 50 metai nesugrys ir neispirs taves is "JU" namo. Todel siulyciau vistik pamirsti ta reikala, arba nepatingeti ir vistik susirasti daugiau info paciam jei jau taip dega.
saint30
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės
( +25 / -16 )

oba! kur radai rusiskai? atsiusk linka
nemokykit manes gyventi, geriau padekit finansiskai... O.Benderis
saint30
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės
( +25 / -16 )

Kitas dalykas yra tas ,kad Kuboje pvz gauti cemento maisa yra labai, labai sunku ir tas kainuos x10 jei ir pavyks, o ka kalbeti apie kitas statybines medziagas. O tenai uraganai buna kasmet...
nu va jums ir verslo planas- kai po Kastro mirties i Kuba prades plusti investoriai- mes pulsime eksportuoti cementa is Akmenes cemento
nemokykit manes gyventi, geriau padekit finansiskai... O.Benderis
dain.lu
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

naujas investavimo klubas. kvieciam prisijunkti. mokestis tik  20lt  o galimybes didelės.  www.tavolitai.lt

ara
Rašyti privačią žinutę

66 žinutės
( +15 )

Yra tokia salis MADAGASKARAS gal kas ka nors girdejot? niekaip nesugebu ten NT kainu surast. gal kas buvot?

gal galetumete info pasidalinti ,

as labai rimtai svarstau galimybe emigruoti i trecio pasaulio sali, ieskau saliu kur pragyvenimas labai pigus, klimatas neblogas ir t.t viena tokiu vietu yra madagaskaras

ka apie toki gyvenimo posuki manote?

 

Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

Dabar pats geriausias laikas į Somalio NT investuoti. Ten piratai savo pelnu su vietine bendruomene dalijasi. Tai greitai ten bus NT burbulas.

Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
Drinkeris
Rašyti privačią žinutę

38 žinutės
( +1 )

Citatos pradžia ara
 

 

Yra tokia salis MADAGASKARAS gal kas ka nors girdejot? niekaip nesugebu ten NT kainu surast. gal kas buvot?

gal galetumete info pasidalinti ,

as labai rimtai svarstau galimybe emigruoti i trecio pasaulio sali, ieskau saliu kur pragyvenimas labai pigus, klimatas neblogas ir t.t viena tokiu vietu yra madagaskaras

ka apie toki gyvenimo posuki manote?

 

Citatos pabaiga


 

Nepyk, bet manau, kad čia blūdas visiškas. Emigruot į šalį, kur BVP gyventojui yra 1000 USD per metus ir nigerių tvarka, tai čia sorry... Matyt, nei karto Afrikoj nebuvęs.

Jei jau reikia šalių su geru klimatu, tai Čilė, Urugvajus, Argentina galėtų būti kandidatai - šiuo metu ekonomika ten plėtojasi gan sparčiai, o ir nereikės pergyvent, kad koks nigeris peiliu cirkštelės iš už kampo


Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital