Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

investicinio portfelio sudarymas

Ustininis
Rašyti privačią žinutę

12 žinutės

Kaip atskirti, kur yra maza, kur didele, kur baisiai didele rizika ?

kaip sie "atskirimo kriterijai" priklauso nuo issilavinimo, amziaus, patirties ir t.t. Gal dar nuo ko nors priklauso ?
Rizika tai toks gan filosofinis dalykas. Kuo daugiau jos perkeli kitiems asmenims, tuo ji tau mazesne. Bet uz ta perkelima ir sumoki daugiau.

O del kriteriju - manau, kad pagrindinis kriterijus renkantis portfelio sudeti yra POREIKIAI. Nuo poreikiu priklauso tikslai. Kaip tikslu pasiekti nuspresti padeda patirtis/zinios. Issilavinimas ar amzius - tai veiksniai, nuo kuriu kartais (bet ne visada) priklauso poreikiai. Tad kazin ar galima sakyti, kad jie daro tiesiogine itaka investicinio portfelio sudeciai.

Daznai tenka girdeti, kad vyresnio amziaus zmonems specialistai pataria rinktis mazesnes rizikos instrumentus ir pan. Bet juk jei pvz. kokio senolio gyvenimo svajone yra aplankyti Japonija, tai gal jam ir verta imtis rizikingesniu veiksmu, siekiant greitesnio ir didesnio pelno, kad jis galetu uzdirbti keleta tukstanciu ir ta svajone igyvendinti, kol spejo...
Ustininis
Rašyti privačią žinutę

12 žinutės

OK. Sau as taikau tokia taisykle: Pagrindui po kojomis islaikyti reikalingi mazos rizikos instrumentai, o pinigai, kuriu praradimas esmines itakos mano gyvenimo kokybei nepadarys, gali buti investuojami i didesne rizika turincias priemones. Kadangi poreikių tenkinimui ir komforto uztikrinimui reikalinga suma yra fiksuota, tai tarkim augant pajamoms vis didesne procentine investiciju dalis bus skiriama akcijoms ir rizikingiems sandoriams. Pajamoms mazejant - atvirksciai. Kokia ta fiksuota (mazos rizikos) dalis - kiekvienam zmogui ji skirtinga, todel kiekvienas turetu apsibrezti pats.

Mazai rizikingomis priemonemis laikau III pensiju pakopa, SASO, is dalies fondus. Labai rizikingomis - akcijas, valiutas. Kazkaip kitos priemones (pvz., fiksuoti indeliai) nevilioja, bet cia tik man asmeniskai.

Del amziaus - gal 30-metis karta subankrutaves kita karta bijos vel "listi i liuna". O 60-metis gal nores isitikinti savo sekme ir dar syki pabandys... Cia jau poreikiai ir charakteris lemia. Bet ok, sutinku, kad bendroj visumoj vyresnio amziaus zmones turbut statistiskai renkasi maziau rizikingas priemones. Bet tai neturetu buti priimama kaip savaime suprantamas dalykas.

P.S.: manau, kad vieno teisingo modelio mes nesukursim, bet pritariu, kad padiskutuoti vis tiek naudinga - kartais apie ka nors akivaizdaus visai nepagalvoju.
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

Paiimi šautuvą, eini į laukus, susimedžioji kur laukinę karvę, nulupi odą, neši odadirbiui ir paprašai padaryti portfelį. (joke)
O jei rimtai, paimi tą portfelį ir prikiši pinigų.
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
tata
Rašyti privačią žinutę

14 žinutės
( -4 )

Patarkite kokią literatūrą(autorius, pavadinimas) reikėtų pirmiausiai studijuoti pradedančiajam ir kur ją galima būtų įsigyti.Ačiū.
Darijus
Rašyti privačią žinutę

618 žinutės
( +36 / -17 )

Nemažai literatūros yra spekuliantų Groopse, gal ką pats išsirinksi
Ne visada bus taip...
doktorantas
Rašyti privačią žinutę

9 žinutės

Esu jaunas investotojas 3mėn.Investavau įhansa fondus.Noriu paklausti dėl Investticinių fondų portfelio.Aprašyme yra toks punktas.Galite nemokamai keisti investavimo kryptis.Ar būtu galima panaudoti šia galimybę šortinant rizikingus fondus,uždirbant iš jų staigaus kritimo arba pakilimo.
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

Visų pirma, paklausk Hansos maklerių ar teiks tokią paslaugą. Antra, fondai ne akcijos, tai staigiai nekrenta ir nekyla... Per daug rizikos.
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
paspausk
Rašyti privačią žinutę

1559 žinutės
( +205 / -215 )

SEB'as šiandien -> 2008 01 03 rašo:
<..>
<..>
2008 01 03 d. 10:51 - kaina 14,50 Lt. žemiausia - 14,46 Lt.
As visada keikiau tas SEB vienos dienos apzvalgas, buvau pateikes net keleta irodymu, kad ju prognozes kartais buna visai atvirkstines.
Kazkur tos pajuokos guli mano postuose
kas nerizikuoja, tas negeria konjako

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital