Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Butas ir bobulytė

MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

pastaruoju metu daug suka per teliką reportažų apie pensininkus, kad trūksta pinigų, nėra už ką pavalgyti, už butą susimokėti. Pagalvojau, kodėl pas mus nėra paplitęs reiškinys, kad pensininkai parduotų savo bustus už anutetą ir liktų gyventi butuose iki gyvos galvos?
Ideja nebloga. taciau siuolaikiniai pensininkai visa turta labai dosniai palieka vaikams ir vaikaiciams. O jei ir tokia anuiteto ideja kiltu - ta pati gimine neleistu to ivykti.
Yra kita puse - jei tame buste gyventu normalus tvarkingi zmones, toks metodas lengvai imanomas ir LT, taciau pensininkai nepasizymi didele tvarka - kuo senesnis, tuo sunkiau slapima laiko, didesne gresme kad busta aplies vandeniu ar siaip padegs netycia kokia sofute etc...
idejos esmė-gauti būstą pigiau už jo rinkos kainą. Na pvz. gyvena vienišas 63 metų pensininkas 2 kambarių bute, kurio kaina sąlyginai 300 k. Pasiulame jam mokėti 1000 Lt kas mėnesį iki jo gyvos galvos. Arba, atsižvelgiant į infliaciją kaip alternatyva - 7,7 MGL. Jis nugyvena dar kokius 10 metų, per kuriuos gauna 120 000 Lt. Dar kokius 50 k reikės įdėti į remontą ir t.t., bet nauda akivaizdi.
o jeigu jis po desimt nemirsta ir dar gyvena kokius 20 metu? cia reikia kazkokio papildomo saugiklio, beto po desimt metu tie 1000lt bus verti dabartiniu 100lt, nemanau, kad surastumem tokiu kvailiu. Pvz amerikoj ima paskolas uzstatydami nama ir gyvena is tu pinigu.
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Ne tame esmė. Pirma reikėtų įtikinti pensininką, kad jo neketinama išdurti, t.y. kad jo buto niekas nepasisavins ir kad jis tikrai gaus anuitetą iki gyvos galvos.
yra panasi praktika ir dabar. Gyvena kokia vienisa bobulyte, susitaria su pvz. kaimynais, kad ja priziures ir pades tvarkytis, o mirdama jiem viska palieka. Tik sitoj situacijoj nesaugi yra priziurincioji puse- niekada negali garantuot, kad pries mirti neparasys naujo testamento ir nepaliks turto kokiam Caritas ar valstybei.
KurciasKurmis :
. Gyvena kokia vienisa bobulyte...
Taigi bobulytes taip linkusios visems skustis, kokios jos vienišos ("išeina, į darbą ir mane palieka vieną"), kad tuoj prisistato gerų 'daktarių', 'socialinių darbuotojų' ir pan. Jie 'gydo' 'užperka mišias du kartus per dieną visiems metams' ir pan. Nežinau ką daryti, nes vieną šeimos bobulę jau apžavėjo labai gera 'daktarė'

va toks :
Is esmes gera ideja yra sunkiai suprantama lietuviskam mentalitetui.Lietuviui NUOSAVA grycia didele vertybe,jam svarbu,kad nuosavybes dokumentuose iki smerties butu jo pavarde.Todel nemanau,kad lengva butu tai realiai igyvendinti.Per savo gyvenima jau ne karta stipriai apgauti,vargiai pasirasytu kazkam nezinomam.Tai istorijos pamokos ir ryztis tokiam reikalui manau pasirasytu tik vienetai.Tad duokim jiems rinktis.

Labai patarčiau neprasidėti su tokiais dalykais. Buvo bobulė visiškai vieniša, slaugiau ją kol atsiras nuolatinė samdoma. Kai jos susitarė dėl buto, tuoj atsirado bobulės draugės dukra, kuri ir sutvarkė jos butą, ir bobulę kažkur 'pridavė". O iki tol visiškai vieniša buvo...
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Viena pusę kalbame apie bobutės sąžiningumą, kita pusė slaugytojo noras greičiau nukaršinti. Niekas negali paneigti, kad po tokio sandorio, gali ištikti greita močiutės mirtis.
Deja beveik visi žmonės senatvėje praranda protinę galią ir mastymą. Sukčiai skiria daug laiko, turi įtaigos sugebėjimų ir tuo naudojasi, kol senoliai atiduoda turtelį, o poto traukia į psichuškes arba juos slaugyti vistiek turi nuskriausti artimieji. Įdomu, kaip yra kitose valstybėse? Ką daryti jeigu horizonte pasirodo tokie geradariai?. Neužradinsi gi to senolio nuo viso pasaulio?
Ar sukčiavimas yra tam tikra 'spekuliacijos' rūšis?
to zita, nea, cia vadinamas lietuviskas biznis - "Prasisukti"
Mano nuomonė šiuo klausimu.Tai ne biznis,ar stengsitės nuoširdžiai,ar ne - finišas tas pats.Vistiek kam nors liksite nemoraliais žmonėmis.Negi nebesugebate kitaip būti "spekuliantais"?Aš turiu tokį testamentą,apie kurį nei galvojau,nei tikėjausi.Be mano žinios jis buvo sudarytas,man tik įteiktas.Ir dabar man jis nieko nekeičia.Liks iki galo nepakeistas,priimsiu kaip žmogaus valią su dėkingumu.Neliks - man tai absoliučiai nesvarbu.Dariau ir darau ne dėl testamento,dėl savęs.Ir nevadinu to labdara,nes tai žeidžia ją priimantį.O kai to taip nevadinu,žmogus nė nejaučia pažeminimo prieš save,nes jis to nenusipelnė.Ir aš neįsipareigoju,nes ne dėl testamento darau.Tiesiog žinau,kiek ir kokiu būdu išvagiama labdara,todėl nesu labdaringa.Tiesioginė pagalba žmogui,kuris jos vertas,yra tikra labdara.
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
Taksistas
Taksistas
Rašyti privačią žinutę

565 žinutės
( +20 / -10 )

cia jau prasideda sudetingi bobulyciu psichologijos aspektai. Manau normaliai galima tuo užsiimti tik sudarius rašytinę sutartį su aiškiais įsipareigojimais. Dar lieka rizika kas "atsiradę" giminės gali įrodyti kad bobulytė buvo neveiksni.

Tačiau yra žmonių, kurie verčiasi tuo kad apgaudinėja "bobulytes", alkoholikų šeimas , bet tai ne verslas o aferizmas.
Jei neklystu dar Gi de Mopasanas parašė novelę kurioje "bobulytei" buvo vežamas alkoholis kad ta greičiau nusibaigtų.


Dėl rizikos kad "klientas" gyvens labai ilgai ir verslas bus nuostolingas - reikia pririnkti daug klientų, kurių gyvenimo trukmė turėtų būti artima statistiniam vidurkui (reikia įvertinti miestą/kaimą).

http://addurl.tel
va toks
va toks
Rašyti privačią žinutę

662 žinutės
( +121 / -46 )

Nezinau,ar veikia Lietuvoje tokia sistema,kai senyvas zmogus parduoda savo nt,o pinigai pakliuna i seneliu namu saskaita ir tas zmogus gyvena ten iki savo gyvenimo pabaigos.Girdejau apie tai diskusija per ZR,bet nezinau ar realiai kas nors vyksta.Man tai atrodo protingesnis budas isspresti vienisu[ir ne tik] senuku problema.Tai paprastas ir gan ramus budas atsiriboti nuo gelbetoju musu marijos zemeje.
Baime mus sukausto, o tikejimas suteikia sparnus
Vid0
Rašyti privačią žinutę

129 žinutės

Normaliame pasaulyje senatvės sulaukę pasiturinčiai gyvenę žmonės ramiai gali samdyti seselę priežiūrai, apmokėdami jai už paslaugą iš pensijos/pašalpos ir per gyvenimą sukauptų santaupų/investicijų ar vaikų paramos. Vienišų žmonių atveju, manyčiau, pakankamai neblogas variantas yra parduoti savo namus/butus ir iš padėtų bankan pinigų/palūkanų + pensijos/pašalpos gyventi slaugos namuose, pinigų likutį testamentu užrašant pvz. kad ir bažnyčiai ir tuo būdu nesibaiminant dėl pernelyg spartaus nukaršinimo proceso.
Nemokamas sūris - tik pelėkautuose. Ir tai, dažniausiai, tik antrai pelei...
Taksistas
Taksistas
Rašyti privačią žinutę

565 žinutės
( +20 / -10 )

VZ (?) rašė kad vienas bankas ruošiasi pasiūlyti "atvirkščią ipoteką", kai senolis užstato NT bankui, o iš banko gauna kas mėnesį pinigų .
Tiesa, bankas didelio populiarumo nesitiki - Lietuvoj įprasta NT palikti giminaičiams, netgi jei šie senoliu nesirūpina, o ir vienišos "bobulytės" nepatikliai žiūrės į tokį pasiūlymą.

http://addurl.tel
Agata
Rašyti privačią žinutę

1492 žinutės
( +237 / -563 )

VZ (?) rašė kad vienas bankas ruošiasi pasiūlyti "atvirkščią ipoteką", kai senolis užstato NT bankui, o iš banko gauna kas mėnesį pinigų .
Tiesa, bankas didelio populiarumo nesitiki - Lietuvoj įprasta NT palikti giminaičiams, netgi jei šie senoliu nesirūpina, o ir vienišos "bobulytės" nepatikliai žiūrės į tokį pasiūlymą.
Logiškai mąstant,tai gera mintis.Berods,JAV tokia praktika yra naudojama.Teko perskaityti mintį,kad kai kurie protingi turtuoliai net po mirties sugeba valdyti savo kapitalą.Manyčiau,kad tai yra protingai sudarytas testamentas.Ne nuskriaudžiant kurį nors palikuonį,bet patį valdymą paliekant tą sugebančiam palikuoniui,kuris privalėtų ir kitiems atiduoti rezultatų dalį.
Tačiau mūsuose tai nerealu.Senukas badmiriauja iš mūsiškos "pensijos",nors praktiškai kiekvienas per gyvenimą yra uždirbęs būstą.Tradicijos palikti viską savo vaikams atėjo iš tų laikų,kai senoliai mirdavo ne skurde.Ūkininkų šeimos gyvendavo kartu,taigi vaiko darbo rezultatai maitindavo ir senolį.Pažinojau neseniai mirusią moterėlę,skurdžiai leidusią senatvę.Butas liko sūnui.Ir tas sūnus nebuvo nemoralus,tik taip pat sunkiai galą su galu sudurdavo.O ir kitokiu atveju panašiai būna.
Aš bent normaliai pažiūrėčiau į tai,jei mano tėvai savo būstą panaudotų geresnei savo senatvei.Bet gal todėl,kad pati savo būstą turiu,duoną sugebu užsidirbti normalią.
Kitas dalykas,beveik visiems senatvėje galvelė nekaip bedirba,įtarumas padidėjęs.Gal tas įtarumas yra lyg ir "saugiklis",nes maitvanagių visada apie tai sukasi.Apmulkinti gali ne tik "geradariai",bet ir bankai(per painu senai galvelei suprasti,kas ten smulkiu šriftu prirašyta).
CH4
Rašyti privačią žinutę

28 žinutės

1. pries ~10 metu bankai griuvo - zmones prarado $.
2. dabartis, NT burbulo sprogimas - zmones prarado $ ir kartonkes/butus.
3. ateitis, is senuku isviliotas NT - senukai mirsta is bado, vaikai ir anukai nepaveldejo NT.
4. ???

zmoniu skurdinimo ir apiplesinejimo procesas tesiasi...
Pinigai plaukia tik viena kryptimi...
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Buvo visokie Superbank, Sekundė, EBSW, Holdingas ir pan.
Kas gali dabar garantuoti, kad senukas sudaręs sutartį su kokia nors "kompanija" neliks ir be NT, ir be anuiteto? Susirenka "kompanija" NT, tada užsilenkia, turtas perparduodamas kelis kartus per kitas firmas, ofšorus ir pan. pakeičia šeimininkus, teisėsauga tik skėsčioja rankomis, tipo nieko negalim, nieko nepajėgiam ir t.t. Ir senukas lieka be nieko...
Zita
Rašyti privačią žinutę

26 žinutės
( +2 )

Senukams vien tik pinigų turėti nepakanka, nes jeigu jie serga senatvinėmis smegenų ligomis, tai negali savarankiškai gyventi. Jiems reikalinga slauga visą parą, o tai labai brangu. Ir tokių senukų - dauguma.(Mes greičiausiai - nebūsim išimtis). Manau , kad šiuo metu patikimausiais 'anuitetas' yra vaikai, kam pasisekė gerus vaikus turėti. O kitų neišvengiamai laukia 'geradariai' visokiais pavidalais...
snapas
snapas
Rašyti privačią žinutę

792 žinutės
( +81 / -54 )

Šiaip tai senukai irgi nedurni. Ir jei sveikatos turi - tai profesoriaus dydžio algą gali susikombinuoti. Viena bobelė plauna savo namo laiptinę (iš kaimynų susirenka mėnesinį mokestį), toje patčioje laipinėje prižiūri advokatų šeimos vaiką (už valandą - apie 5 lt.), nuomuoja vieną kambarį studentei (400 lt. kas mėnesį) ir dar gauna senatvės bei našlės pensiją (viso apie 500 lt.). Šalia to - sode užsiaugina pomidorų, morkų, burokėlių, žirnių, cukinijų ir moliūgų (nerikia daržovių turguje pirkti...)Ir kam jai tas anuitetas??? Negana to, ta bobelė, suataupiusi savo kokių septynių metų pensijas, Hansa banke pasidėjo investicinį indėlį ir dar nusipirko UKB ir ILV akcijų. Kaip jums tokie senukai? O butas geras - Žvėryne. Daug kas norėtų anuitetą mokėti...
Kuo jautis senyn, tuo ragas kietyn!
va toks
va toks
Rašyti privačią žinutę

662 žinutės
( +121 / -46 )

Viskas liuks,snapai.O koks Lietuvoje tokiu saunuoliu procentas...0,00001..
Bet ir tokie kazkada atgula,o tada ir suprasi kas yra kas.
Baime mus sukausto, o tikejimas suteikia sparnus
Apuokas
Apuokas
Rašyti privačią žinutę

392 žinutės
( +10 / -1 )

Aš nei už ką tokiu bizniu neužsiimčiau... Perdaug jau neigiamų faktorių... Kiek giminių per tokius dalykus yra susvetimėję...
---
Apuokas
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

XXVI skyrius
Renta
Pirmasis skirsnis
BendrOSIOS nuostatOS
6.439 straipsnis. Rentos sutarties samprata
1. Pagal rentos sutartį viena šalis – rentos mokėtojas (skolininkas) įsipareigoja neatlygintinai arba mainais už kapitalo perdavimą jam nuosavybės teise periodiškai mokėti kitai šaliai – rentos gavėjui sutartyje numatytą pinigų sumą (rentą) arba kitaip išlaikyti rentos gavėją.

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=107687&p_query=rentos&p_tr2=2


Lietuvos Ryte pamačiau tokį skelbima: "Pora rūpintųsi senyvo amžiaus žmogumi už palikimą". Ir išties tai Lietuvoje tapo pasipelnymo šaltiniu. Iš vienos pusės tai grifo darbas, laukiant kažkieno mirties, iš kitos- tiesiog teikimas savo paslaugų natūra (dažniausiai natūra, jei kalbėtume apie senyvus žmones, kuriems jau sunku aplink save "apsikuopti"). Atlygis geras- butas ar kitas turtas. Sunku tiek suspekuliuoti, kad užsidirbti butą- čia tam tikra alternatyva. Ką Jūs manot? Gal kažkas esate susidūrę?
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
paspausk
Rašyti privačią žinutę

1559 žinutės
( +205 / -215 )

Šiaip tai senukai irgi nedurni...
Kazkaip daug info sukaupei. Is kur tokios zinios?
kas nerizikuoja, tas negeria konjako
;...;
Rašyti privačią žinutę

58 žinutės

to snapas

gal savo laiku irgi spekuliavo NT panasiai
ALIPANTIUYR
menulis
menulis
Rašyti privačią žinutę

42 žinutės
( -2 )

Sveiki,
gal teko susidurti su tokiu reikalu: noriu susitvarkyti dokumentus, jog rūpinuosi giminaičiu (žmogus yra veiksnus) ir ištikro juo rūpintis. Kur galėčiau tai atlikti? Kokios sąlygos šiam formalumui patvirtinti?
Ačiū labai
Geriausias pasiteisinimas, nemokant uždirbti ir neturint pinigų: ne piniguose laimė.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital